Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Σκέψεις για παράταση 2 εβδομάδων στο σχολικό έτος - Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες


Την παράταση δύο εβδομάδων στο σχολικό έτος σκέφτεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Μιλώντας στο MEGA, η κ. Μακρή τόνισ επως η παράταση δεν θα «τραβήξει» μέχρι και τον Ιούλιο.

«Είναι ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει, χωρίς να το έχουμε αποφασίσει. Όχι για την κάλυψη της ύλης, που έχει καλυφθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης, αλλά επειδή θεωρούμε ότι η διά ζώσης εκπαίδευσης παίζει σημαντικό ρόλο. Το υπουργείο έχει ανά πάσα στιγμή γνώση της ύλης που διδάσκεται. Κρίνεται σκόπιμο – αν αποφασιστεί η παράταση– επειδή η επαφή με το σχολικό περιβάλλον κρίνεται απαραίτητη για τα παιδιά. Όταν έχουμε τα πλήρη δεδομένα θα αποφασίσουμε το καλύτερο για τα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα».

«Στην ώρα τους οι πανελλήνιες»

Σχετικά με τις πανελλήνιες η κ. Μακρή ανέφερε πως στόχος είναι αυτές να γίνουν στην ώρα τους χωρίς καθυστέρηση.

Τόνισε πως «ήδη έχει μειωθεί κατά 30% η ύλη από τον Ιανουάριο και το γνωρίζουν οι μαθητές. Δεν εξετάζεται περαιτέρω μείωση της ύλης. Για τα παιδιά που είναι σε σεισμόπληκτες περιοχές υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις, θα εξεταστεί το σχετικό αίτημα για τα παιδιά της Λάρισας».

Σχετικά με τις προαγωγικές εξετάσεις, τόνισε η πως η κυβέρνηση θα εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ενημερώσει εγκαίρως γονείς και εκπαιδευτικούς.

3 σχόλια:

  1. Νάτο!
    Ένα χρόνο το λέει ο Πρωθυπουργός μας.
    Κάντε υπομονή δυο βδομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτη η ειρωνία σου αποτυχημένε βολευτά σε κάθε θέμα που κάνει ο Βαφειάδης μόνο γέλια φέρνει, κρίμα ολοι να γελάνε μαζί σου, κατάντησες αηδία.

      Διαγραφή
    2. ΕΝΩ ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΨΕΥΤΑΛΕΞΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΡΟΜΑΞΕΙ Ο ΙΟΣ, ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΚΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ 10.09?

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News