Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Tραπέζωμα πρόκληση κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία (ΒΙΝΤΕΟ)


Φωτογραφία και οπτικοακουστικό υλικό που κάνει το γύρο του διαδικτύου και συνοδεύεται από επώνυμη καταγγελία προκαλεί ερωτήματα για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Λίγες ώρες μετά την αυστηροποίηση των μέτρων που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα ακριτικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού γνωρίζοντας «θερμή» υποδοχή από κατοίκους της Ικαρίας αλλά και μια καταγγελία που χρήζει άμεσα απάντησης καθώς απαθανατίζει ακόμα μια στιγμή «ανεμελίας».

Συγκεκριμένα η φωτογραφία δείχνει, σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία, «τον πρωθυπουργό και τη συνοδεία του να τρώνε στη βεράντα του σπιτιού του βουλευτή Σάμου, Χρ. Στεφανάδη». Στην εικόνα δεν διακρίνονται καθαρά τα πρόσωπα που έλαβαν μέρος στη μάζωξη αλλά είναι εμφανές πως δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

«Ο εξοχώτατος πρωθυπουργός μας, συν τρώγει με άλλα 30 άτομα στη βεράντα του σπιτιού του βουλευτή Σάμου Στεφαναδη (απέναντι ακριβώς απ το σπίτι μας)!!!» γράφει στο FB η καταγγέλλουσα.

Λίγο αργότερα, το φως της δημοσιότητας είδε και βίντεο από τη μάζωξη στο σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Στο βίντεο που δημοσιεύει αποκλειστικά το NEWS 24/7, οι αποστάσεις και ο σεβασμός στο όριο των ατόμων που μπορούν να συγκεντρωθούν σε μια κατοικία είναι εμφανές πως έχει πάει περίπατο.  

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ο βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης, επιχειρώντας να δικαιολογήσει όσα έγιναν, μίλησε για «πρόχειρο και σύντομο γεύμα», όπου «τηρήθηκαν όλα τα μέτρα» προστασίας. Αν και αναγνώρισε ότι οι συνθήκες «δεν ήταν οι πρέπουσες» καθώς –όπως υποστήριξε– «προσήλθε αυθόρμητα» κόσμος για να δει από κοντά τον πρωθυπουργό, έκανε λόγο για «παρεξήγηση» και ισχυρίστηκε ότι «ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας» στο νησί της Ικαρίας.

Η σχετική δήλωση έχει ως εξής: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετα το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι.

»Στο χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνοδευε στο ταξίδι. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικονες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η προκλητική εικόνα στην κορονο-μάζωξη, την ίδια ώρα που μερικά εκατομμύρια συμπολιτών μας βρίσκονται για ακόμα μια φορά «κλειδωμένα» στα σπίτια τους, προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου.

«Ο άνθρωπος που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη ο ίδιος, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο. Η προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου στο κορονο-πάρτι της Ικαρίας προκαλεί οργή. Τη μέρα που η κοινωνία στενάζει από τον κυβερνητικό ανορθολογισμό του άνοιξε-κλείσε και της απαγόρευσης στις 6 μμ ο πρωθυπουργός έδειξε ποιος πραγματικά είναι: ένας επικίνδυνος και ανεύθυνος αλαζόνας», σχολίασε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, έσπευσε άμεσα να ρωτήσει αν «αληθεύει η καταγγελία πολίτη ότι, την ώρα που αποφασίζεται από την κυβέρνηση περιορισμός τα Σαββατοκύριακα και σκληρά νέα μέτρα, στην Ικαρία και το σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, Χρ. Στεφανάδη βρίσκονται ο πρωθυπουργός, παρέες ατόμων χωρίς μάσκες, παρουσία δεκάδων αστυνομικών» ζητώντας τη κυβερνητική «επιβεβαίωση ή διάψευση» αλλά και «τις ποινές που θα επιβληθούν στους συμμετέχοντες παραβάτες...».

Για «κακογουστιά» που «αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας στην αναφορά του για την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο νησί με μια «πολυμελής κουστωδία από την Αθήνα, μια κόκκινη από κορονοϊό περιοχή, σε ένα παρθένο από κορονοϊό νησί».

Η τοπική οργάνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει αναφορά στον «συνωστισμό δεκάδων ανθρώπων σε μια βεράντα του Ευδήλου, για το αποχαιρετιστήριο πάρτι, κατά παράβαση όλων των μέτρων με πρωθυπουργική υπογραφή» ευχόμενη «οι εγκληματικές προχειρότητες να μην έχουν επιπτώσεις στην υγεία των Ικαριωτών».

Βολές και προς την Δημόσια τηλεόραση

Η Κουμουνδούρου ασκεί κριτική και για την ειδησεογραφική κάλυψη του θέματος από την ΕΡΤ. «Διάβασε στο δελτίο ειδήσεων την ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το κορωνοπάρτι του κ. Μητσοτάκη με 50 άτομα στην Ικαρία, χωρίς να παίξει ούτε μισό πλάνο από το βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν νομίζουν πως θα γλιτώσουν έτσι τον κ. Μητσοτάκη από τη χλεύη των πολιτών που υπομένουν τα περιοριστικά μέτρα είναι γελασμένοι» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Ο κ. Ζούλας οφείλει να καταλάβει πως πλέον δεν είναι διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κ. Μητσοτάκη αλλά πρόεδρος της Δημόσιας τηλεόρασης».

Αντίδραση και από το ΚΙΝ.ΑΛ.

«Πρωθυπουργός και Νέα Δημοκρατία είναι υπεράνω του νόμου. Συνωστισμός και φαγοπότια επιτρέπονται μόνο γι' αυτούς», το σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής.

ΜέΡΑ 25: «Καμία απολύτως ντροπή»

Στο θέμα σχετικά με το γεύμα αναφέρεται σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης. Τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός που τόσο καιρό κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες τη στιγμή που η κυβέρνησή του δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να περιορίσει την πανδημία και τις συνέπειες της, συνωστίστηκε σε "ικαριώτικο γλέντι" στο μπαλκόνι του σπιτιου τοπικού βουλευτή του».

Κι όλα αυτά, προσθέτει, «την ίδια μέρα που ξεκίνησαν να ισχύουν και τα νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για τους πολίτες, οι οποίοι ''μένουνε σπίτι'' από τις 6. Καμία απολύτως ντροπή από τον κ. Μητσοτάκη».

31 σχόλια:

  1. και ένα λάθος να έκανε...δεν έγινε συνειδητά...Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσο τσατσος μπορει να γινει συνειδητα ενας ανθρωπος; Ελεος.

      Διαγραφή
    2. Το ιδιο ακριβως λαθος σε σενα και μενα θα κοστιζε: 31x300 = 9300 + 3000 = 12300 ευρω και διασυρμος στα δελτια ειδησεων.
      Δεν εχω δει τους γονεις μου που ειναι σε αλλο νομό απο τον Νοεμβριο.
      Ατομικη ευθυνη λεει και μας κουναει το δαχτυλο αυτος με τον χαρδαλια και τους αλλους τσαρλατανους. Εχουμε και κατι τυπους σαν εσενα να τον δικαιολογουν χωρις ντροπη.

      Διαγραφή
    3. τσαρλατανος εισαι και φαινεσε ηλιθιε.

      Διαγραφή
    4. ωραίο το μυθιστόρημα σου 4.44 γράψε κ ενα αρθρο για τους εκτελεστές της 17 Ν.

      Διαγραφή
    5. Πες και για τη μαρφιν και το καπνθσμα Πολακη. Αρεσει στο κοινο.

      Διαγραφή
    6. Άρα και όλοι εμείς αν κάνουμε ένα λάθος δεν το κάνουμε συνειδητά ! ΕΛΕΟΣ!!!

      Διαγραφή
    7. Βρε ανόητε μόνιμα σε κάθε τι που δε σε αρέσει σχολιάζεις αναφέροντας Καρανίκα, κουφοντίνα.
      -Θα πέσει παγετός;
      -Καρανίκας Κουφοντίνας.
      Ξεστραβώσου. Δες το βίντεο.
      Τι από όσα γράφει το άρθρο και τα σχόλια των άλλων απαντάς;
      Έλα πες τώρα...
      Καρανίκας Κουφοντίνας.

      Διαγραφή
    8. Πόσο ηλίθιος είσαι 754 .
      Φάε σανό χαλβά. Που νομίζεις ότι όποιος λέει αυτό που βλέπει είναι συριζαιος η τρομοκράτης.
      Κάτσε σπίτι σου εσύ κ χειροκροτα αυτούς που σε κοροϊδεύουν στα μούτρα σου μπροστά.

      Διαγραφή
    9. 8.39 κολλητός με τον ημιπιτσιρικά;

      Διαγραφή
    10. 7:45. Το επειχειρημα σου στο μυθιστορημα μου, οπως το χαρακτηριζεις ειναι ο κουφοντινας; Που κολλαει αυτος;
      Θα σου απαντησω ομως, δεν θα σου χαλασω χατηρι.
      Ο κουφοντινας ειναι εγκληματιας, δολοφονος, ειναι στην φυλακη και εκει πρεπει να μεινει.
      Ακομα πρεπει να του στειλουμε παρεα, πολλα πολιτικα προσωπα απ' ολα τα κομματα, δεν κανω διακρισεις εγω, δεν φοραω παρωπιδες.

      7:38. για το δικο σου επιχειρημα τι να πω;
      Με ειπες τσαρλατανο και ηλιθιο. προσωπικη επιθεση, σε εναν αγνωστο απο εναν αγνωστο. γιατι; δεν εθιξα εσενα, εκτος και αν εισαι ο Μητσοτακης ή ο Χαρδαλιας.

      Διαγραφή
  2. Να σου πω το πρόστιμο που θα έτρωγες σε περίπτωση μη συνειδητού ανάλογου λάθους;
    Να σου πω ότι κανείς δε θα έδειχνε έλεος;
    Να σου πω για το συνωστισμό;
    Να σου πω για τους ανθρώπους που ζουν ενα χρόνο σχεδόν με επιδόματα η και χωρίς αυτα;
    Να σου πω πως τους φαίνονται αυτά τα γλέντια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας έχουν γραμμένους κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ο Μητσοτάκης κάνει ο,τι κάνει επειδή μπορεί. Και μπορεί επειδή τα μέσα ενημέρωσης δεν επιτελούν το ρόλο τους. Εδώ στη Γερμανία θα τον είχαν κατασπαράξει. Ειδικά τα συντηρητικά φύλλα. Η εξάρτηση των μέσων ενημέρωσής σας εξελίσσεται σε κίνδυνο για τη δημοκρατία"
    Ανάρτηση δημοσιογράφου στο Twitter.Deutsche Welle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αντε σκεπάσου καλά μη πουντιάσεις εχει υγρασία απόψε.

      Διαγραφή
  5. ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝ Ή ΟΧΙ; ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολα μας πειραζουν. ο τσιπρας πηγε στον αγυριστο.
      εσενα δηλαδη δεν σε πειραξε που ειδες τον πρωθυπουργο της χωρας που μοιραζει προστιμα οπου βρει, να ειναι σε κορονοπαρτυ;
      δεν σε πειραζει που αντιπροεδρος της κυβερνησης μαζευει κλειδια απο την εστιαση;

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ; ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΛΕΩ 11.56, ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΛΕΣ, ΜΑ ΠΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ; ΑΠΛΑ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΤ ΕΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Μ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΜΑ ΤΟΣΟ ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; ΠΟΣΟ ΠΟΙΟ ΧΑΜΗΛΑ;

      Διαγραφή
    3. Ακριβως το αντιθετο λεω... αλλα το IQ σου και οι μπλε παρωπιδες δεν σου επιτρεπουν να το καταλαβεις.
      Οι νομοι, το κρατος και τα προστιμα ειναι για ολους, και πρωτος-πρωτος πρεπει να τα σεβεται ο αρχηγος του κρατους.
      Δεν εχω αναγκη να κανω πολιτικη, δεν ανηκω σε καποιο μαντρι οπως εσυ. Λεω αυτο που βλεπω, οπως και εσυ το βλεπεις αλλα κανεις τον χαζο!

      Διαγραφή
  6. μπορει να ηταν φαουλ αλλα να μη μιλανε και οι αναρχοφασιστες οι τσυριζαιοι που καθε μερα κανουν πορειες αυτο παει πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακράν η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε. Σοβαρά τώρα αυτοί ενδιαφέρονται για εμάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εν το μεταξυ " η θαλλασα δεν εχει συνορα" τα ορφανα ου Τσαουσεσκου σε παρακρουση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΟΗΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ ΗΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα παω αυριο πρωι-πρωι να τους αναψω κερι και να προσευχηθω για αυτους.

      Διαγραφή
  10. ρε παιδια αυτος ο μαλακας ο 11.35 ποσο μακρυα βλεπει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλο θα ηταν Σταυρο, για σενα και την σελιδα σου να μην περνας τα υβριστικα σχολια.

      Διαγραφή
    2. κοιτα φίλε μου 12.05 οταν ολη μερα γραφεις σχόλια και απ οτι βλέπω σταματημό δεν εχεις, ειναι φυσικο να σε μπινελιαζουν καποιοι, παντως συνέχισε τον αγώνα σου γιατί ηρθε η ωρα να πάρουμε την Πόλη.

      Διαγραφή
    3. 7:37. Με τοσους αναγνωστες στα σχολια μου, πως να αντισταθω; Δεν κανω αγωνα, την αληθεια λεω. Καποιοι προτιμουν τα να ζουν σε συννεφακι

      Διαγραφή
    4. 9.24 σύντροφο δεν εχεις;

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News