Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Εξαδάκτυλος: Lockdown τώρα για να ακούσουμε τις καμπάνες το Πάσχα (ΒΙΝΤΕΟ)


Την άποψη ότι πρέπει να προβούμε σε ολικό lockdown προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι «αν είναι να κάνουμε ολικό lockdown να το κάνουμε τώρα και για διάστημα από 2 έως 4 εβδομάδες» και αυτό με την προοπτική ότι «θα καταφέρουμε το Πάσχα να ακούσουμε τις καμπάνες να χτυπάνε», όπως είπε με νόημα.

Πρόσθεσε δε, ότι «όλα είναι ρευστά» με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να συνεδριάζει ξανά για το όλο ζήτημα την Παρασκευή.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα την ίδια άποψη εξέφρασε και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαργηγιάννης.

Ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Ant1, πρότεινε lockdown δύο εβδομάδων στην Αττική με σχολεία κλειστά.

Είχε προηγηθεί η παραδοχή περί «ανησυχίας» του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος σε τηλεοπτικές δηλώσεις του τόνισε ότι θα εισηγηθεί καθολικό lockdown για την πρωτεύουσα.

«Θα εισηγηθώ καθολικό lockdown στην Αττική» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλη Κικίλιας. «Όλα θα κριθούν από τα κρούσματα, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία», συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, δεδομένου ότι το σύστημα υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση, σε περίπτωση που τα δεδομένα που θα έχουμε σήμερα (09.02.2021) είναι ανησυχητικά, τότε η εισήγησή του θα είναι ένα «σύντομο, ολικό lockdown», σαν εκείνο του περασμένου Μαρτίου.

4 σχόλια:

  1. το πρόβλημα στην ελλάδα είναι το μεγάλο ποσοστό ημιμάθειας...το είπε ο θείος ο ξάδερφος...μέχρι και αγράμματες γυναίκες του χωριού,στην Ελλάδα έχουν άποψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σεξιστής ο... μορφωμένος.
      "...μέχρι και αγράμματες γυναίκες του χωριού... έχουν άποψη!"
      Ενώ οι άντρες είναι όλοι μορφωμένοι ή έχουν δικαίωμα να έχουν όντας αμόρφωτοι;
      Ευτυχώς έχουμε εσένα εγγράμματε ανιψιέ.

      Διαγραφή
    2. Δε χρειάζεται και πολύ μόρφωση για να καταλάβεις τι γίνεται! Τους είδαμε και τους μορφωμένους.

      Διαγραφή
  2. Μηπως εσυ που τα ξερεις ολα..
    Να μας πεις τι γινεται στ μπεργκαμο-στην ισπανια κ.λπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News