Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Εξαδάκτυλος: Οι αριθμοί των ημερών μας φρενάρουν - Το τελευταίο lockdown


Τα 1.913 κρούσματα που καταγράφηκαν χθες βάζουν φρένο στην άρση του lockdown και την πλήρη λειτουργία της κοινωνίας.

«Οι αριθμοί των ημερών μας φρενάρουν, τα μέτρα αποδίδουν μεν αλλά όχι στον ίδιο χρόνο» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στον ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε τα δύο μεταλλαγμένα στελέχη «αναστατώνουν» όσα γνώριζαν οι ειδικοί καθώς οδηγούν σε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού, παρά τα περιοριστικά μέτρα, που ελήφθησαν εγκαίρως.

Ο κ. Εξαδάκτυλος απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ακόμη σκληρότερου lockdown, λέγοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι ψυχικές αντοχές των πάντων. «Πρέπει αυτό που ζητούμε (από τους πολίτες), να μπορεί και να γίνει» είπε.

Εκτίμησε ωστόσο ότι πρόκειται για το τελευταίο lockdown καθώς αν εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται αυτός ο περιορισμός.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς όπως είπε τα κρούσματα στην πόλη δεν έχουν ουσιώδη διαφορά με της Αθήνας, αναλογικά με τον πληθυσμό.

Η Θεσσαλονίκη, τόνισε παρουσιάζει μια αύξηση μικρή αλλά σταθερή και δεν θα ήταν καλό όταν ξεκινήσει η αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Αττική να εισέρχεται σε πρόβλημα το δεύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News