Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Ο «μεγάλος περίπατος» του Χρ. Μπάτση στην Αθήνα


Η επίσκεψη του Χρήστου Μπάτση στην Αθήνα, πέρα από τις φωτογραφίες και τα ευχολόγια, δεν έχει φέρει τίποτα απτό στο Δήμο Αλμωπίας. Το μόνο που κατάφερε, ήταν να αυξήσει τον αριθμό των «θα» που χρησιμοποιεί ο κ. Μπάτσης στις τοποθετήσεις του από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε. Άλλωστε, γνωρίζει καλά πως οι υποσχέσεις δεν κοστίζουν τίποτα. Μόνο που το μάρμαρο το πληρώνει στο τέλος ο πολίτης.

Με εκφράσεις του τύπου «το συντομότερο δυνατό» ο Χρήστος Μπάτσης προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι. Γιατί είναι θλιβερό το γεγονός ότι κοντεύει να κλείσει 20 μήνες διοίκησης και συνεχίζει να αναλώνεται σε ανέξοδες υποσχέσεις, χωρίς να έχει φροντίσει από την πρώτη στιγμή να προγραμματίσει όλα αυτά τα οποία έκανε «σημαία» του προεκλογικά. Ο κάθε πολίτης μπορεί να αναλογιστεί, τι υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Μπάτσης και τι τελικά κάνει σήμερα. Οι προσδοκίες που δημιούργησε ήταν τεράστιες, ενώ δεν δίστασε να μειώσει κάθε προηγούμενη προσπάθεια με μόνο στόχο τη δική του ανέλιξη. Και τελικά, οδήγησε το Δήμο σε μία πρωτοφανή εσωστρέφεια. Τα αποτελέσματα της Διοίκησης Μπάτση, αποτυπώνονται ήδη μέσα από την πλήρη ανυπαρξία έργου και οράματος. Ευτυχώς, παρέλαβε έτοιμα έργα από την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Ακόμα κι αυτά όμως τα υλοποιεί με μεγάλη καθυστέρηση.

Στο Υπουργείο Τουρισμού αναλώθηκε σε γενικολογίες και θεωρίες. Τη στιγμή που οι επαγγελματίες της Αλμωπίας που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, εκφράζουν καθημερινά τους προβληματισμούς τους, ο κ. Μπάτσης δεν είχε να πει ούτε μια κουβέντα για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Ίσως τον εμποδίζει και το γεγονός ότι θέλει να είναι αρεστός στους κυβερνητικούς κύκλους, με στόχο να έχει την εύνοιά τους. Όμως ο Δήμαρχος κάθε περιοχής οφείλει να εκπροσωπεί τους πολίτες και να είναι η φωνή τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ο κ. Μπάτσης στο θέμα της κατασκευής του Νηπιαγωγείου των Προμάχων. Ένα θέμα που το είχε αναλάβει από την προηγούμενη δημοτική περίοδο ο Βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης και το έχει φτάσει σε ένα καλό επίπεδο με την τότε Δημοτική Αρχή. Αντί λοιπόν να υπάρξει από τον κ. Μπάτση μέριμνα για να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες, το μόνο που είδαμε είναι επαίνους και μια προσπάθεια να καρπωθεί τον αγώνα άλλων ανθρώπων.

Το γεγονός ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δεν δέχτηκε να τον επισκεφτεί ο κ. Μπάτσης, λέει πολλά για τον τρόπο που διεκδικεί για τον Δήμο μας. Έτσι αναγκάστηκε να δει τον Υφυπουργό, χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα. Για τον κίνδυνο να κλείσει η Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου μας, ούτε κουβέντα. Μάλλον δεν το θεωρεί σημαντικό, ένα γεγονός που θα απαξιώσει ακόμα περισσότερο την περιοχή μας. Ούτε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης που συνόδευε τον κ. Μπάτση δεν θεώρησε μάλλον σημαντικό αυτό το ζήτημα, παρότι είναι γνώστης του αντικειμένου.

Ο κ. Μπάτσης από πολύ νωρίς έχει καταφέρει να δικαιώσει όλους αυτούς που φώναζαν από την αρχή πως η Διοίκηση του Δήμου δεν είναι Διοίκηση πολιτιστικού συλλόγου. Πλέον, ούτε η πανδημία δεν είναι ικανή για να κρύψει η Δημοτική Αρχή την ανεπάρκειά της. Όλοι οι Δήμοι βιώνουν την πανδημία, κάποιοι όμως έχουν Δημάρχους ικανούς να διαχειριστούν όλη αυτή την κατάσταση και ταυτόχρονα να πάνε τον Δήμο τους μπροστά και όχι πολλά χρόνια πίσω.

14 σχόλια:

  1. Είχε συνάντηση με τον δντη της αστυνομίας.

    Πού άφησε να καεί το μάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτός καμένη γη θα αφήσει πίσω του όταν με το καλό φύγει από δήμαρχος.

      Διαγραφή
  2. Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΧΤΗΚΕ; ΦΑΝΤΑΣΟΥ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βορίδης άγεται και φέρεται όπου τον βολεύει.οποτε δεν έχει ιδεολογία.θα διαφωνήσω λοιπόν.ομοιδεατες είναι όσοι κινούνται σαν τον ίδιο.δε θα προσαψω στον Μπάτση αυτόν το χαρακτηρισμο οτιδήποτε άλλο πέστε τα άλλα όχι αυτο

      Διαγραφή
  3. Να οχυρωθεί σωστά ο τόπος μας να μην ξανάρθει ο μαύρος Νοέμβριος όλοι μαζί ενωμένοι δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχασε και έναν συγγενεί φίλο γνωστό καλά καλά δεν εχουμε τίμησει τους εκατοντάδες νεκρούς να υπάρχουν οι αυτοματισμοί στην υγεία για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα του Μπάτση δεν είναι η έλλειψη γνώσεων. Το πρόβλημα του είναι το πολιτικό του κόμπλεξ. Όποιος δεν τον λιβανιζει τον θεωρεί εχθρό του. Κολακευεται γιατι δεν έχει το υπόβαθρο να καταλάβει την πραγματικότητα..όταν με το καλό τελειώσει η πανδημία και πρέπει να βγει στα χωριά θα καταλάβει ότι τελικά δεν έβρεχε τόσο καιρό........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσε ρε Μπάτση. Με κηδεμόνα τον Βεσκο που νομίζεις ότι πας; Στην καταστροφή όλο ευθεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί δεν γράφετε ότι ζήτησε και την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών ο δήμαρχος μας με την κατασκευή του τελωνείου στους Προμάχους;;;; Ο μακεδονομάχος άλλαξε μάλλον γνώμη... Υποκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο προϊστάμενος του τόπου είναι σαν μικρός πρωθυπουργός
    Καθημερινότητα του πολίτη βασικό .ΥΓΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΌΤΗΤΑ ΛΑΜΠΕΣ - ΛΑΚΟΥΒΕΣ - ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
    ΟΧΙ ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΒΟΉΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΧΏΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ (ΜΑΥΡΟΣ ΝΟΈΜΒΡΙΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα ήθελα έναν Δήμαρχο που να μιλά ισότιμα με τους Υπουργούς και να τους πείθει ! Γινεται να βρούμε έναν τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέρεις πολλούς Δημαρχους σε όλη την Ελλάδα,να μιλούν ισότιμα με τους Υπουργούς;θέλετε να κάνετε αντιπολίτευση και δεν ξέρετε πως.Ζειτε μάλλον σε άλλο πλανητη.Βλεπετε τα χάλια της Αθήνας,τρεις μέρες χωρίς ρεύμα και νερό.Τι νομίζετε ότι είναι ένας Δημαρχακος της καρατζοβας και τι μπορει να κάνει;το πολύ πολύ να αλλάξει καμία λάμπα,να κλείσει καμία λακούβα και να μαζεύει τα σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο μαύρος Νοέμβριος που γέμισε πένθος την Αλμωπία πρέπει να τον έχουμε για παράδειγμα αυτοί που έχουν το τιμόνι του
    Τόπου πρέπει να είναι προσεκτικοί ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται όχι άλλους θανατους από ανευθυνότητα καμία πρωτοβουλία αναρμόδιοι παθητική στάση απέναντι στον αόρατο εχθρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News