Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021

Δήμος Έδεσσας: Παρεμβάσεις στο Παρθεναγωγείο


Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εκτεταμένες παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κτήριο του Παρθεναγωγείου. Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία και τον χαρακτήρα του κτηρίου, από εργαζόμενους της ΔΗΚΕΔΕ, του Δήμου Έδεσσας, καθώς και με εργαζόμενους που απασχολούνται στο πρόγραμμα οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας.

Αφαιρέθηκαν τα πάνελ γυψοσανίδας που σκέπαζαν τους τοίχους και τα παράθυρα του Παρθεναγωγείου, προκειμένου να γίνονται αναρτήσεις των έργων τέχνης στις διάφορες εκθέσεις και εκδηλώσεις που φιλοξενούνταν στο κτήριο. Αντί αυτών έγινε προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού ανάρτησης έργων τέχνης με ειδικούς μηχανισμούς. Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίστηκε το κτήριο και αναδείχθηκε η αρχιτεκτονική του, ενώ παράλληλα οι εκθέσεις έργων τέχνης θα είναι πιο λειτουργικές.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκαν φθορές στο δάπεδο το οποίο συντηρήθηκε και είναι σαν καινούριο, όπως επίσης και τα παράθυρα. Για τον χρωματισμό του κτηρίου επιλέχθηκαν τα χαρακτηριστικά χρώματα του Βαροσίου και εγκαθίσταται υποδομή για την θέρμανση του χώρου προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο!

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου δήλωσε σχετικά:

«Μετά τις παρεμβάσεις στο Παρθεναγωγείο και άλλα κτήρια της πόλης μας νοιώθω ότι η Έδεσσα αναδεικνύει την αρχιτεκτονική της κληρονομιά και τα στοιχεία του πολιτισμού που κληρονομήσαμε.

Ευχαριστώ την Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΕ, Νατάσα Ιατρίδου και όλους τους εργαζόμενους που δούλεψαν με πολλή αγάπη και μεράκι για να χαρούν οι Εδεσσαίοι αυτό το κόσμημα της πόλης μας, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας. Θέλω να τονίσω την εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι εργαζόμενοι σε Δήμο και ΔΗΚΕΔΕ, διότι απέδειξαν ότι μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις με το δικό μας προσωπικό και ελάχιστο κόστος, που συνίσταται μόνο στα υλικά!

Εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι δούλεψαν με σεβασμό στην ιστορία μας και αγάπη στην πολιτισμική μας κληρονομιά, ενώ χάρηκαν ιδιαίτερα τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News