Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Αλλαγές στις βεβαιώσεις μετακίνησης - Ποια έγγραφα πρέπει να έχετε μαζί σας


Τι θα ισχύει για τον ιδιωτικό και τι για τον δημόσιο τομέα. Τι ισχύει για όσους είναι σε τηλεργασία ή σε καθεστώς αναστολής της σύμβασής τους.

Μπορεί η τηλεργασία να μην αυξήθηκε στο νέο αυτό lockdown στον ιδιωτικό τομέα αλλά απ’ ότι φαίνεται στενεύουν τα περιθώρια για όσους μπορεί να προσπαθήσουν να μετακινούνται όπως πριν με ένα απλό χαρτί. Οι βεβαιώσεις μετακίνησης αλλάζουν και για τον ιδιωτικό και για τον δημόσιο τομέα.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει νέα μέτρα για τον περιορισμό της κινητικότητας. Κι ενώ τελικά απέρριψε τις εισηγήσεις για απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων με τον κωδικό 6 (σωματική άσκηση) – με το επιχείρημα ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του, αλλά και γιατί θα ήταν μια ταξική επιλογή για τους πολίτες που ζουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με λίγους χώρους πρασίνου – βάζει φρένο στους «απείθαρχους πολίτες» που μετακινούνται ελεύθερα με «διαβατήριο»… βεβαιώσεις εργασίας.

Έτσι από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου:

Στον ιδιωτικό τομέα:

-όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας ή σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας, δεν θα μπορούν να λαμβάνουν βεβαιώσεις μετακίνησης από τον εργοδότη τους (είτε από το ΕΡΓΑΝΗ είτε από το forma.gov.gr).

-όσοι είναι αυτοπασχολούμενοι, επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες, μαζί με τη βεβαίωση «τύπου Α’» που εκδίδεται από το forma.gov.gr θα πρέπει να φέρουν και εκτύπωση από το Taxisnet των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Για τον δημόσιο τομέα, οι βεβαιώσεις κίνησης θα πρέπει να φέρουν τη στρογγυλή σφραγίδα της υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News