Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Σαρηγιάννης: «Απρίλιο θα ανοίξει η εστίαση, Μάϊο θα ανοίξουν τα πάντα»


Η πανδημία του κορονοϊού διανύει ήδη το τρίτο κύμα και όλοι περιμένουμε με αγωνία να προχωρήσουν σε ικανοποιητικό βαθμό οι εμβολιασμοί και να τελειώσει επιτέλους η ασφυκτική κατάσταση που βιώνουμε.

Είναι γεγονός πως μας έχει λείψει να κυκλοφορούμε χωρίς φόβο όλες τις ώρες της μέρας (και της νύχτας), να πάμε μια ξέγνοιαστη βόλτα με την οικογένειά μας και να πιούμε επιτέλους έναν καφέ όπως παλιά. Ωστόσο αυτή η μέρα, σύμφωνα με τον καθηγητή Σαρηγιάννη, ίσως να μην αργεί και τόσο πολύ.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Star για το νέο, αυστηρό lockdown της Αττικής, και έκανε τις δικές του προβλέψεις για το πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή.

Ο καθηγητής είπε πως «είναι απαραίτητο το lockdown. Θα ήθελα το ποσοστό τηλεργασίας να ανέβει στο 70% και να το κρατήσουμε και σε βάθος χρόνου. Όχι μόνο για το lockdown. Χρειάζονται έλεγχοι και εταιρική ευθύνη», είπε κατ’ αρχάς ο καθηγητής.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν οι δυόμισι εβδομάδες μέχρι το τέλος του μήνα είναι επαρκής διάρκεια για το lockdown, ο κ. Σαρηγιάννης απάντησε πως «είναι επαρκής ο χρόνος, αν εφαρμόσουμε τα μέτρα, για να πετύχουμε αποσυμπίεση της διασποράς και στα νοσοκομεία μας στην Αττική. Μετά, θα πρέπει να συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε την πανδημία, αλλά τότε θα είμαστε σε καλύτερες συνθήκες... Αν θέλουμε ένα κάποιου είδους καλό Πάσχα».

Σημείωσε, μάλιστα, πως με το τωρινό lockdown θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, ακόμα και χωρίς ρυθμίσεις «ακορντεόν» αργότερα. Αν όλα πάνε καλά, συμπλήρωσε, θα μπορούμε να μιλάμε και για το άνοιγμα της εστίασης από τον Απρίλιο και μετά. Ερωτηθείς για το πότε βλέπει κανονικό άνοιγμα της αγοράς και της κοινωνίας, χωρίς μέτρα ακορντεόν, απάντησε πως αυτό θα είναι εφικτό από το τέλος Μαΐου και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News