Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Ανοιχτή επιστολή της Πρωτοβουλίας Φίλων Νοσοκομείου Έδεσσας


Αγαπητοί Φίλοι,

Η πρωτοβουλία φίλων του Νοσοκομείου Έδεσσας μετρά λίγες μόνο εβδομάδες ζωής και φιλοδοξεί να δημιουργήσει τον αναγκαίο συνεκτικό δεσμό μεταξύ κοινωνίας, πολιτών, φορέων με το Νοσοκομείο της Έδεσσας που εξυπηρετεί τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των συμπολιτών μας από τουλάχιστον τρεις Δήμους (Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας).

Οι συναντήσεις μας με συμπολίτες αλλά και την Διοίκηση του Νοσοκομείου είχαν σκοπό να οργανωθεί και να σχεδιαστεί το πλαίσιο των αναγκών που τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν στο Νοσοκομείο μας, όχι μόνο ενόψει πανδημίας αλλά και με στόχευση μέλλοντος καθώς η παροχή υψηλού επιπέδου παροχών υγείας μας αφορά όλους χωρίς αστερίσκους.

Το τελευταίο διάστημα είναι γνωστό ότι η περιοχή μας δοκιμάστηκε σκληρά από την πανδημία και όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας έδωσαν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κατάστασης. Χάσαμε συγγενείς, φίλους, γνωστούς. Αποχαιρετήσαμε αγαπημένους μας με πρωτόγνωρο τρόπο που σύμφωνα με την παράδοση και τα έθιμά μας κρίνεται αδιανόητος. Στη μνήμη όλων αυτών προσφέρουμε ό,τι ο καθένας μπορεί για την στήριξη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό της μονάδας υγείας της Έδεσσας, καθώς ό,τι καταφέρουμε να παράσχουμε για την εύρυθμη λειτουργία του, θα επιστρέψει σ’ εμάς τους ίδιους.

Έτσι λοιπόν απευθύνουμε κάλεσμα σε επιχειρηματίες, ιδιώτες, πολίτες που μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθειά μας ενημερώνοντας για τις ανάγκες που υπάρχουν με έναν ενδεικτικό κατάλογο δωρεών, χωρίς δεσμευτικό χαρακτήρα που θα λειτουργούσε ως προτρεπτικός παράγοντας για κάθε ενδιαφερόμενο για δωρεά αναγκαίων αγαθών.

Καταγραφή Αναγκών

1. Φορητές λάμπες υπέρυθρης ακτινοβολίας για αποστείρωση χώρου

2. Ψυγείο μεγάλο (οικιακού τύπου) ύψους 1,80cm για φύλαξη φαρμάκων σε κλινική

3. Ψυγεία μικρά (οικιακού τύπου) για τοποθέτηση σε θαλάμους ασθενών που δεν διαθέτουν

4. Καρότσι νοσηλείας

5. Τροχήλατα καρότσια απλά τοποθέτησης εργαλείων και ιατρικών συσκευών

6. Απινιδωτές

7. Τροχήλατος δορυφόρος για τις ανάγκες επιπλέον φωτισμού κατά τη διενέργεια μικροεπεμβάσεων

Επιπρόσθετα, έπειτα από τις συναντήσεις μας με τους αρμόδιους φορείς και τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ Δόντσο διαγνώσαμε την ανάγκη να υπάρξουν κίνητρα για τους γιατρούς που επιθυμούν να καλύψουν θέσεις που προκηρύσσονται στο Νοσοκομείο Έδεσσας και προέρχονται από περιοχές εκτός του Νομού Πέλλας, έτσι ώστε να χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη στελέχωση του Νοσοκομείου μας καθώς παρατηρείται το φαινόμενο να μην εκδηλώνεται ενδιαφέρον συμμετοχής σε προκήρυξη θέσεων από γιατρούς, για το Νοσοκομείο Έδεσσας μεταξύ άλλων και εξαιτίας του κακού οδικού δικτύου.

Για να ξεπεραστεί και αυτός ο σκόπελος προχωράμε σε αναζήτηση κατοικίας εντός της πόλεως της Έδεσσας που να διατηρείται σε καλή κατάσταση, στην οποία θα φιλοξενηθούν γιατροί που θα επιλέξουν το Νοσοκομείο Έδεσσας καταλαμβάνοντας προκηρυχθείσα θέση και θα προέρχονται από περιοχές εκτός Νομού Πέλλας, για χρονική διάρκεια έως ένα (1) έτος. Όσοι ιδιώτες ή εταιρίες επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτόν το σκοπό είτε παραχωρώντας την κατοικία- διαμέρισμα τους είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο θα ήταν χρήσιμο να συνταχθούν σε αυτή την προσπάθεια.

Επισημαίνουμε ότι για τις δωρεές σας μπορείτε να επικοινωνείτε είτε απευθείας με την Διεύθυνση του Νοσοκομείου είτε μαζί μας στα τηλέφωνα 23810-20111, 6973983763 και 6936532263.

Με εκτίμηση,

Πρωτοβουλία Φίλων Νοσοκομείου Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News