Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021

Δύο σημαντικά έργα υποδομής στην Άρνισσα


Στην Άρνισσα υλοποιούνται παράλληλα δύο σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν τη ζωή των κατοίκων, αλλά παράλληλα βελτιώνουν αφενός το οικιστικό και αφετέρου το φυσικό περιβάλλον.

Πρόκειται για το έργο ανάπλασης οικισμού Άρνισσας (α’ φάση) με προϋπολογισμό 540.000€, που υλοποιείται από τον Δήμο Έδεσσας και για το μεγάλο έργο του αποχετευτικού δικτύου της Άρνισσας, που υλοποιείται από την ΔΕΥΑ Έδεσσας και μαζί με την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού έχουν συνολικό προϋπολογισμό περίπου 4.000.000 ευρώ.

Με το έργο της ανάπλασης, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, γίνονται κατασκευές πεζοδρομίων, διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων, αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα, φωτισμός και προμήθεια αστικού εξοπλισμού.

Το έργο που θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των πολιτών της Άρνισσας και θα έχουμε τεράστιο περιβαλλοντικό όφελος, διότι με το έργο αυτό θωρακίζουμε τη λίμνη Βεγορίτιδα και τον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής, είναι η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου που έχει ξεκινήσει κανονικά, ενώ σε ότι αφορά στην κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού της Άρνισσας, που γίνεται με τη μέθοδο της μελέτης – κατασκευής, έχει γίνει ο διαγωνισμός και βρισκόμαστε στο στάδιο των προδικαστικών προσφυγών.

Τα έργα της ανάπλασης και της κατασκευής του αποχετευτικού υλοποιούνται παράλληλα, μετά από συνεννόηση και συνεργασία των διοικήσεων και των τεχνικών υπηρεσιών, προκειμένου να μην υπάρχει το φαινόμενο των πολλαπλών παρεμβάσεων στις υποδομές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News