Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Συνάντηση του Δ. Σταμενίτη με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη


Οδικός άξονας, Δικαστικά Μέγαρα Γιαννιτσών & Έδεσσας, αγροτικό πετρέλαιο και πολιτιστικοί σύλλογοι τα θέματα που συζητήθηκαν

Με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη 03 Φεβρουαρίου 2021 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. Στη δεύτερη επίσημη συνάντηση που πραγματοποιεί ο Βουλευτής με τον Πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κοινοβουλευτικής θητείας, είχε την ευκαιρία να θέσει ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Πέλλας.

Βασικό θέμα αποτέλεσε η εξέλιξη της ένταξης στις προτάσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης του Οδικού Άξονα «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα», ζήτημα για το οποίο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι γίνονται τα απαραίτητα βήματα ώστε ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει το Νομό Πέλλας με τη Θεσσαλονίκη να πάρει σάρκα και οστά. Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τις προσωπικές του παρεμβάσεις αναφορικά με το θέμα, σημειώνοντας για ακόμη μια φορά, την τεράστια σημασία που έχει το εν λόγω έργο για τους πολίτες του Νομού Πέλλας και την ανάπτυξη της περιοχής. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι σε περίπτωση που το έργο δεν εγκριθεί για το Ταμείο Ανάκαμψης, τότε η απόφαση της κυβέρνησης είναι να υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ. Επίσης έγινε αναφορά και στις θετικές εξελίξεις σχετικά με την ένταξη στις προτάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης της κατασκευής του Φράγματος του Αλμωπαίου και άλλων εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών έργων, τα οποία θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις αγροτικές υποδομές του Νομού Πέλλας.

Ο Βουλευτής κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό για ένα ακόμη σημαντικό έργο υποδομής, και συγκεκριμένα για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών. Δεδομένου ότι το Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας έχει πάρει το δρόμο του, καθώς με ενέργειες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας διορθώθηκαν τα λάθη που προέκυψαν από τις τραγικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης, ο Βουλευτής ενημέρωσε για την αναγκαιότητα που υπάρχει να συμβεί το ίδιο και για τα Γιαννιτσά. Όπως ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, το έργο «Νέο Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών» παρουσιάζει πλήρη μελετητική ωριμότητα και επιπλέον είναι διαθέσιμο και το οικόπεδο που θα ανεγερθεί. Συνεπώς, σήμερα το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στη χρηματοδότησή, σημείο για το οποίο ο Βουλευτής ζήτησε τη συνεισφορά του Πρωθυπουργού.

Εν συνεχεία ο κ. Σταμενίτης μετέφερε τους προβληματισμούς του αγροτικού κόσμου, όπως τους εισπράττει στη δική του Περιφέρεια, ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη να εξετάσει το αίτημα για επαναφορά της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο. Μεταξύ των ανδρών συζητήθηκαν και οι ενέργειες, στις οποίες έχει προχωρήσει η Κυβέρνηση με σκοπό την ουσιαστική στήριξη των παραγωγών, καθώς αποφάσεις όπως η ενίσχυση του Προϋπολογισμού του ΈΛΓΑ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ή οι άμεσες ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού σε καλλιέργειες που έχουν υποστεί απώλειες, αποδεικνύουν ότι ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται στον πυρήνα των κυβερνητικών πολιτικών επιλογών, πάνω στις οποίες θα βασιστεί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε από πλευράς του κ. Σταμενίτη και στην ανάγκη να υπάρξει οικονομική ενίσχυση των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων, τα οποία είχαν απώλειες λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κοινός τόπος της συνάντησης υπήρξε η παραδοχή ότι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, κυρίως της επαρχίας, αποτελούν το ζωντανό κύτταρο της ελληνικής παράδοσης και οι άνθρωποι του Πολιτισμού είναι αυτοί που καθημερινά αγωνίζονται για τη διάδοση των αξιών, των εθίμων και των παραδόσεων μας.

Αναφορικά με τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει καλά τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες του Νομού Πέλλας και έχει αποδείξει ότι κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου, όπου αυτό είναι εφικτό, να δίνονται λύσεις. Το Δεκέμβριο του 2019 είχαμε συζητήσει για τα αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε ο δρόμος Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα να μπει σε τροχιά υλοποίησης. Μέσα σε ένα χρόνο ο οδικός άξονας χαρακτηρίστηκε ως έργο εθνικής σημασίας, συμβασιοποιήθηκαν και υλοποιούνται οι τρείς μελέτες που αφορούν το κομμάτι Μαυροβούνι – Έδεσσα και την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι η χρηματοδότηση του έργου περιλαμβάνεται στις προτάσεις της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως μου επισήμανε και σήμερα, θα αναμένουμε τις τελικές εγκρίσεις όσον αφορά τις προτάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και αναλόγως θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες επόμενες ενέργειες. Αποδεικνύεται λοιπόν, ότι ο Πρωθυπουργός επιλέγει να μιλά με πράξεις, τηρώντας στο ακέραιο αυτά που λέει. Ο Νομός Πέλλας αξίζει και πρέπει να πάει μπροστά, και ο μόνος δρόμος είναι ο σωστός σχεδιασμός. Έχει αποδειχθεί ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχουν σχέδιο για την Πέλλα, το οποίο και υλοποιούν βήμα βήμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News