Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Πρόταση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αριδαίας για αναστολή λειτουργίας της δια ζώσης εκπαίδευσης


ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΔΗ Β'ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

ΚΟΙΝ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πρόταση αναστολής λειτουργίας της δια ζώσης εκπαίδευσης των Εσπερινών Σχολείων.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των μαθητών του σχολείου μας έπειτα από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσουν δια ζώσης τα Εσπερινά Σχολεία της χώρας.

Είναι γεγονός ότι δεν έχει δοθεί η ανάλογη σημασία όσον αναφορά την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων, η επαγγελματική τους κατάσταση και η κοινωνική τους ζωή.

Πιο συγκεκριμένα:

1) Οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων είναι σχεδόν όλοι ενήλικοι με μέσο όρο ηλικίας άνω των 40 ετών, οι περισσότεροι παντρεμένοι με μικρά παιδιά ή ανήκουν σε μονογονεϊκές οικογένειες. Επίσης, συχνά συνοικούνμε τους ηλικιωμένους γονείς οι οποίοι αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα, τους οποίους και φροντίζουν.

2) Πολλοί από τους μαθητές των Εσπερινών Σχολείων έχουν και οι ίδιοι υποκείμενα νοσήματα, ως απόρροια της ηλικίας τους αλλά και των συνθηκών διαβίωσής τους.

Οι παραπάνω λόγοι αποδεικνύουν την επικινδυνότητα ανοίγματος των σχολείων και ως εκ τούτου την εύκολη διασπορά του ιού. Από τη στιγμή που οι μαθητές αναγκάζονται να έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό συμμαθητών και εκπαιδευτικών και να συγχρωτίζονται μεταξύ τους αυξάνοντας αυτόματα και οι πιθανότητες να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον covid-19.

Ως εκ τούτου ζητάμε την αναστολή λειτουργίας της δια ζώσης εκπαίδευσης των Εσπερινών Σχολείων και τη συνέχιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τη διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκομένων.

Παρακαλούμε το Υπουργείο Παιδείας να πράξει αναλόγως, όπως ενήργησε και με την διδασκαλία των Ι.Ε.Κ και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας τα οποία παραμένουν κλειστά.

Παρακαλούμε για όλες τις περαιτέρω ενέργειες σας.

Με τιμή,

Το Συμβούλιο του Δεκαπενταμελούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News