Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Γεωργιάδης για Μητσοτάκη στην Ικαρία: «Δεν υπήρχε παραβίαση των μέτρων, η εικόνα ήταν εσφαλμένη»


Αντιδράσεις ξεσήκωσε μία φωτογραφία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το ταξίδι του στην Ικαρία, όπου τον δείχνει σε γεύμα με αρκετά άτομα.

«Ήταν μια πρόσκληση του βουλευτού (Χριστόδουλου Στεφανάδη), την οποία δέχτηκε ο πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας το γεύμα σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος» είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχολίασε όσα ακούστηκαν.

«Η εικόνα ήταν εσφαλμένη και αδικεί σφόδρα την προσπάθεια του κύριου πρωθυπουργού. Όμως τι κάνει εκεί πέρα ο Μητσοτάκης; Είναι ένα δύσκολο ταξίδι που θέλει να δείξει ότι κανένα μέρος της ελληνικής επικράτειας δεν μένει χωρίς τη φροντίδα του πρωθυπουργού για το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Προσκαλείται από τον τοπικό βουλευτή που τυγχάνει να είναι γιατρός και πριν μία εβδομάδα όλοι επαινούσαμε τον κ. Στεφανάδη για την έρευνά του για την κολχικίνη. Ανεβαίνει πάνω για δέκα λεπτά σε ένα τραπέζι με λίγα άτομα. Δεν υπήρχε παραβίαση των μέτρων στην πραγματικότητα, επικοινωνιακό είναι» είπε.

Για το αλαλούμ που έγινε με το take away που επικράτησε την Κυριακή (06.02), αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόφασης λέγοντας πως η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών της οποίας η συνεδρίαση τελείωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά θα έπρεπε να υλοποιηθεί από το πρωί του Σαββάτου.

Όπως είπε όμως ο κ. Γεωργιάδης, όταν κληθήκαμε να την εφαρμόσουμε, είδαμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και μέσα σε λίγες ώρες αποφασίσαμε να την ακυρώσουμε αντιδρώντας άμεσα.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 θα ισχύσει και το επόμενο Σαββατοκύριακο και από εκεί και πέρα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, θα συνεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια.

Παρατήρησε ωστόσο ότι η απαγόρευση έφερε μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, όπου παρατηρήθηκαν ουρές χιλιομέτρων. Όπως είπε το πρόβλημα πρέπει να εξεταστεί καθώς θα ενταθεί σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές το Σάββατο.

Στο τραπέζι ο κόφτης στα SMS

Ερωτηθείς για τα σενάρια που φέρουν την κυβέρνηση να σκέφτεται να βάλει «κόφτη» στις μετακινήσεις μέσω SMS και ιδίως στους κωδικούς 2 και 6, που αφορούν τις αγορές και την άθληση, είπε ότι όντως αυτό το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι, αλλά ο ίδιος είναι αντίθετος και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο.

Σε ότι αφορά τα ανθοπωλεία που ζητούν να λειτουργήσουν ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο τζίρο της χρονιάς, είπε ότι είναι ένα λογικό αίτημα. Σήμερα θα έχει τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του κλάδου, αλλά δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να πει τι θα γίνει καθώς τα πάντα θα εξελιχθούν από την πορεία της πανδημίας.

10 σχόλια:

  1. Αν εγω η οποισδηποτε αλλος καλεσει στο μπαλκονι του σπιτιου του 20 30 ατομα για ενα φαγοποτι θα ειμαστε νομιμοι κ.Γεωργιαδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ εισαι τσιγγούνης αποκλειετε να τοκανες, αλλωστε σιγά μη εχεις τόσους φίλους.

      Διαγραφή
  2. Ναι άν έχεις κάνει δύο φορές εμβόλιο , παρόλα αυτά,
    πηγαίνεις και παίρνεις πρόχειρο φαγητό και το τρως έξω απο το μαγαζί .Το ίδιο έγινε με τον πρωθυπουργό μπολιαζμενος και υπουργοί και η φρουρά του όλοι και με τα δύο εμβόλια .Ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού υπαίθρια για πρόχειρο φαγητό με μάσκες με όλα τα μέτρα προστασίας.Φανερά και όχι κρυφά,όπως έγινε με άλλους...αντιπολίτευση του κ&λου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μητσοτάκης έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Άχρηστοι και με πατέντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΕΩΕΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑ ΣΦΑΛΜΑ (ΟΠΩΣ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ) ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΑΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σίγουρα εισαι σφάλμα της φύσης και σίγουρα σου επιτρέπουν να ψηφίζεις; ο θεός να μας φιλάει.

      Διαγραφή
    2. ΔΕ ΜΕ ΛΕΣ ΡΕ 9.22 ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΙΕΣ? ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟ.

      Διαγραφή
    3. Ευτυχως μας φιλαει ο Θεος φιλε.
      Στο μετωπο.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News