Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Δ. Μπίνος στην αρμόδια Επιτροπή της ΚΕΔΕ: «Να παραταθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας των Δήμων»


Συνεδρίασε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου μέσω τηλεδιάσκεψης η Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας της ΚΕΔΕ. Στην Επιτροπή συμμετέχει ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος. Θέμα της Συνεδρίασης ήταν η συζήτηση επί θεμάτων που αφορούν το Πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Εργασίας.

Όπως τόνισε ο κ. Μπίνος κατά την τοποθέτησή του, «γίνεται μια σημαντική προσπάθεια μέσα από το έργο της Επιτροπής μας, να αναδειχτεί η έλλειψη προσωπικού, που είναι ένα μείζον θέμα για τους Δήμους».

Και πρόσθεσε: «Η έλλειψη αυτή καλύπτεται από τα κοινωφελή προγράμματα, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μια ουσιαστική και μόνιμη λύση. Οι μικροί Δήμοι αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα σε μεγαλύτερο βαθμό. Ο δικός μας Δήμος είναι μεγάλος σε έκταση και αυτό αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη διαχείριση της καθημερινότητας. Υπάρχει ένα μεγάλο οδικό δίκτυο, πολλά αγροκτήματα, πολλά κοινοτικά καταστήματα, πολλές υπηρεσίες. Όλα αυτά απαιτούν μία ιδιαίτερη μεταχείριση και μια ταχύτητα στην αντιμετώπιση, η οποία δυσχεραίνεται λόγω της έλλειψης προσωπικού. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά ζητήματα, όπως το μείζον ζήτημα της άρδευσης».

Τέλος, ο κ. Μπίνος τάχθηκε υπέρ της παράτασης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, καθώς όπως είπε αυτό θα δώσει λύσεις για μεγαλύτερο διάστημα στους Δήμους. Ακόμα, τέθηκε το ζήτημα στελέχωσης των σχολικών μονάδων με μόνιμο προσωπικό.Το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας για το 2021 φαίνεται ότι είναι στον αέρα και δεν υπάρχει προγραμματισμός.

Στη συνεδρίαση προεδρεύει ο Δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News