Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021

Κορονοϊός: Τι δείχνουν τα λύματα της Αλμωπίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Αποτελέσματα αναλύσεων των αστικών λυμάτων της πόλης της Αριδαίας

Όπως είναι γνωστό, όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται ανελλιπώς δειγματοληψίες στα λύματα της πόλης μας, με σκοπό την ανίχνευση ποσοτήτων του ιού Covid-19. Οι συνδημότες μας έχουν ενημερωθεί σχετικά με τα επίπεδα στα οποία κυμαίνεται η περιοχή μας και σε προηγούμενες ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν στις 11/12/2020 και 14/01/2021.

Τη σταθερή διατήρηση του ιικού φορτίου των λυμάτων σε «Αρνητικό», επιβεβαιώνει το εβδομαδιαίο διάγραμμα παρακολούθησης της επιδημιολογικής εικόνας της πόλης, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με την Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας. Από τις 7 Ιανουαρίου μέχρι και την πιο πρόσφατη δειγματοληψία που τελέστηκε στις 18 Ιανουαρίου, για την οποία ολοκληρώθηκε σήμερα η ανάλυση και ο περιβαλλοντικός εξορθολογισμός, όλες οι μετρήσεις κινούνται γύρω από το ίδιο επίπεδο.

Έπειτα από τον περιβαλλοντικό εξορθολογισμό των τελευταίων μετρήσεων που ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης, η σύγκριση των αναλύσεων από τα δείγματα πριν τις 7 Ιανουαρίου, με τις αντίστοιχες των 8, 11, 15 Ιανουαρίου επιβεβαιώνει πως η συγκέντρωση του γονιδιώματος του SARS-CoV-2 στα αστικά υγρά απόβλητα έχει μειωθεί σε επίπεδο «ΑΡΝΗΤΙΚΟ».

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε βάσει των νέων δεδομένων των επιστημόνων, την ύπαρξη κρουσμάτων του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού στη Βόρειο Ελλάδα, όπου προκαλεί μεγάλη ανησυχία για την πορεία της πανδημίας γενικά.

Όπως μάλιστα σημειώνουν οι επιστήμονες: "θα πρέπει να μας θέσει σε συναγερμό για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων πρόληψης και αυτοπροστασίας".

Με την συνεχή προσπάθεια όλων μας, έχουμε φτάσει σε αυτό το πολύ καλό επίπεδο.

Με την ίδια προσπάθεια ενωμένοι, ας διατηρηθούμε στην κατάσταση αυτή με στόχο την άμβλυνση της.

1 σχόλιο:

  1. δυστυχώς έχουμε γνωστούς μας με κρούσματα.Μακάρι να το περάσουν ανώδυνα και να κρατήσουν την καραντίνα των 2 εβδομάδων.Καλή δύναμη σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News