Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Μετεξεταστέα η Δημοτική Αρχή Αλμωπίας στα μαθηματικά και στην κοινωνία


27/9 πόσο κάνει; - 7+2=; - 27-9 πόσο;

Από την εφημερίδα "Τα Νέα της Πέλλας"

Σε διαρκή και παρατεταμένη κατάρρευση οδηγείται η Δημοτική αρχή Αλμωπίας όχι μόνο σε επίπεδο κοινωνίας αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για μια Δημοτική αρχή που παρά το γεγονός ότι ήρθε δεύτερη στον πρώτο γύρο, κυρίως με την βοήθεια του συνδυασμού του Νίκου Παρούτογλου, κατάφερε να επικρατήσει πανηγυρικά στον δεύτερο.

Η αύρα, η γοητεία του νέου, το μοντέλο που παρουσιάστηκε αρχικά με την συνεργασία των δύο συνδυασμών, του Ν. Παρούτογλου και Χρ. Μπάτση, τα πλειοψηφικά ποσοστά σε κοινωνία και Δημοτικό συμβούλιο, έδωσαν στην κοινωνία μια ψευδαίσθηση υπεροχής. Άλλωστε το μοντέλο διοίκησης με εξαίρεση την ανάληψη των Λουτρών από τον ίδιο τον Δήμαρχο, άρεσε. Ιδιαίτερα όμως στους τομείς που τα ηνία είχε ο κος Παρούτογλου.

Στην ΔΕΥΑ ξεκίνησε μια νέα αρχή. Στην Κοινωφελή μπήκε τάξη για πρώτη φορά. Στην καθαριότητα και στο εργοτάξιο έγιναν άλματα. Φαίνεται όμως λόγω ισορροπιών και πολιτικάντηδων παιχνιδιών, η συμμαχία αυτή το περσινό καλοκαίρι σταμάτησε. Αυτομάτως αυτό που κτίστηκε για ένα περίπου ένα χρόνο, μέσα σε μερικούς μήνες κατέρρευσε. Τα πλειοψηφικά χαρακτηριστικά πήγαν περίπατο. Τα λάθη πλήθαιναν. Η αλαζονεία περίσσευσε. Φυσικό και επόμενο να έρθει και μια σοβαρή ήττα στην ψήφιση του Προϋπολογισμού για το 2021.

Μια ήττα δεν βαφτίζεται νίκη

Ο κος Μπάτσης μάλιστα έσπευσε μετά από αυτή την στρατηγική ήττα του να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Να μιλήσει για τακτικές των άλλων που δήθεν δεν ήθελαν να λειτουργήσει ο Δήμος και οι δομές του ενώ κόμπιαζε και για την αλλαγή του νόμου όπου και με μειοψηφία μπορεί να περάσει ο προϋπολογισμός αν δεν έρθει εναλλακτική πρόταση κατηγορώντας την αντιπολίτευση. Ο πολίτης γνωρίζει ότι παρά το γεγονός ότι δίνει ο νόμος την δυνατότητα στην αντιπολίτευση να φέρει εναλλακτική πρόταση, η δουλειά αυτή είναι της Δημοτικής αρχής η οποία θα πρέπει να κάνει διάλογο ώστε να εξασφαλίζει όσο τον δυνατόν περισσότερα ναι. Ο κος Μπάτσης παρουσίασε το δικό του σχέδιο προϋπολογισμού χωρίς καμία ενημέρωση προς τους άλλους. Το αποτέλεσμα ήταν να του γυρίσει την πλάτη ακόμη και ο Νίκος Παρούτογλου.

Η αλλαγή του νόμου επί της ουσίας ευνόησε τις αντιπολιτεύσεις που τώρα χωρίς κόστος καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό καθώς ο Δήμος θα λειτουργήσει. Ακόμη και αυτό θέλει πολιτική ευφυΐα για να το αντιληφθεί κάποιος.

Τα μαθηματικά λένε την αλήθεια

Το παιχνίδι με τα μαθηματικά ο κος Μπάτσης, που έπαιξε από την πρώτη στιγμή και μάλιστα έδειξε ότι του άρεσε, φαίνεται ότι δεν του βγαίνει. Σε κάθε του δημόσια αναφορά μιλούσε για το 7+6 και το 7+2 όπως και το 9+5 ενώ απολάμβανε τις πράξεις σε κάθε ψηφοφορία του Δημοτικού συμβουλίου, δείχνοντας ότι έχει την πλειοψηφία με το μέρος του μέχρι το Δεκέμβριο.

Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον δεν μπήκε στην λογική να μετρήσει πόσα έλαβε η πρόταση του για τον προϋπολογισμό του 2021. Ή στους 9 υπέρ αποφεύγει να πει ότι έχει την στήριξη και δυο ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων.

Όπως και να δει κάποιος τα μαθηματικά, πλέον οι αριθμοί λένε την πάσα αλήθεια. Ότι δηλαδή η σημερινή δημοτική αρχή είναι μειοψηφία όχι μόνο στο Δημοτικό συμβούλιο αλλά και στην κοινωνία. Οι απόψεις που διατυπώνει κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, εκφράζοντας μια μικρή κάστα ανθρώπων που τους ενώνει η εξουσία. Κανένα αποτύπωμα στην κοινωνία, καμία διασύνδεση με αυτή. Μερικές φορές ο ίδιος ο Δήμαρχος προσπαθεί να βαφτίσει το ψάρι κρέας με γενικόλογες κορώνες χωρίς όμως καμιά ουσία. Με την πολιτική των τελευταίων έξι μηνών, η παρούσα δημοτική αρχή κατάφερε κάτι ξεχωριστό, να απαξιώσει τον ίδιο τον εαυτό, να ακυρώσει τον λόγο ύπαρξης της, να οδηγήσει στους πολίτες από τώρα να ψάχνουν την επόμενη δημοτική αρχή, πιστεύοντας πως αυτή η κακή παρένθεση θα κλείσει το 2023.

Μόνο ο Γ. Κετικίδης σώζεται

Για να είμαστε όμως δίκαιοι, πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όταν μια ομάδα δεν πάει καλά. Και αυτή η εξαίρεση είναι ο Γιάννης Κετικίδης. Ο ίδιος κατάφερε να σώσει τον εαυτό του παρουσιάζοντας ένα άρτιο τεχνικό πρόγραμμα που φέρει την προσωπική του υπογραφή και με το κύρος και την οντότητα που τον διακατέχει, να κερδίσει την πλειοψηφία και την θετική άποψη του συνδυασμού του κου Παρούτογλου. Στην ΔΕΥΑ συνεχίζει το ίδιο έργο του προκατόχου του και αποδεικνύει πως κατέχει, εμπειρία, γνώσεις, δυναμική, αποφασιστικότητα και φυσικά αμβλύνει τις όποιες γωνίες έχει η δημοτική αρχή με τις δικές του καίριες παρεμβάσεις. Τέλος το όλο του αυτοδιοικητικό πακέτο είναι κατά πολύ ανώτερο ακόμη και από αυτό του σημερινού Δημάρχου. Εκεί λοιπόν θα πρέπει ο ίδιος ο δήμαρχος να αφήσει τα αλαζονικά του σύνδρομα, να εμπιστευτεί τον κο Κετικίδη και να τον αφήσει με τις ιδιαίτερες ικανότητες του να βγάλει το καράβι από την ξέρα και να ηγηθεί των επόμενων εκλογών. Μόνο έτσι σώζεται η παρτίδα. Θα το κάνει όμως;

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ"

6 σχόλια:

  1. Κανείς δεν σώζεται από τα συντρίμμια που θα αφήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι γκάφα κάναμε που σε ψηφίσαμε Χρηστάρα. Πώς τον αδικήσαμε τον πρώην. Μας δούλεψες καλά. Σου αξίζουν συνχαρητήρια. Αλλά μια φορά μας δούλεψες. Δεύτερη δεν θα έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ετοιμάζεται ο Κετικιδης λοιπόν για την επόμενη αφού σας βολεύει αλλά δεν βγαίνει γιατι ο κόσμος ξύπνησε.κανεναν από οσους περιφέρονται πέρα δώθε μόνο για την πάρτη τους.παντως για την εξουσία πουλάτε και τα υποτιθέμενα πιστεύω σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μετά την εκλογή του Μπάτση ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να ελπίζει...

      Διαγραφή
  4. Εκείνον τον παράξενο στην αν. Αλμωπία γιατί τόν κρατάς σε εκείνη την θέση Χρήστο όσο φίλοι και ναμαστε πως να σε ξαναψηφίσω Χρήστο όταν αυτός παίζει με το ψωμί των παιδιών μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News