Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Δ. Τζαμτζής: «Η Πέλλα αποκτά σύγχρονη Εθνική Οδό με τη Θεσσαλονίκη»


Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, μετά την συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, ικανοποίησαν όλους τους πολίτες στην Πέλλα.

Η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, θα γίνει πραγματικότητα με την ένταξη των παρακάμψεων Γιαννιτσών, Χαλκηδόνας και της παράκαμψης Μαυροβουνίου (τμήμα Μαυροβούνι - Έδεσσα) για χρηματοδότηση, από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχει ωριμάσει τις μελέτες των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας , έχει ορισθεί « η τιμή μονάδος των απαλλοτριώσεων » από την Κτηματική Υπηρεσία Θες/νίκης και μένει να γινεί το δικαστήριο για την οριστική τιμή μονάδας των απαλλοτριώσεων στην παράκαμψη Χαλκηδόνας.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έχει ολοκληρώσει τις μελέτες του τμήματος Παράκαμψης Μαυροβουνίου (τμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα).

Με την χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα υλοποιηθεί η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ολοκλήρωση της Νέας Εθνικής οδού Θεσ/νίκης – Έδεσσας.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη μας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για τον αγώνα που έδωσε ώστε να δρομολογηθεί η παραπάνω εξέλιξη.

Είναι γνωστό σε όλους μας που είμαστε δίπλα του, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προχωρούσε και με ίδια έσοδα, την υλοποίηση των έργων των Παρακάμψεων, διότι για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το έργο αυτό, ήταν πρώτης προτεραιότητας.

Το έργο αποτελούσε πρώτη προτεραιότητα για την Π.Ε. Πέλλας, κάτι που επισημάνθηκε κατ’ επανάληψη σε συσκέψεις που κάναμε στην Π.Ε. Πέλλας, σε συναντήσεις με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για την ένταξη των Παρακάμψεων στο Ταμείο Ανάκαμψης, κατανοώντας τις παρεμβάσεις μας για την υλοποίηση του έργου αυτού. Να ευχαριστήσω τους Βουλευτές της Πέλλας κ.κ. Καρασμάνη Γιώργο , Σταμενίτη Διονύσιο και Βασιλειάδη Λάκη , για τις παρεμβάσεις τους και τον αγώνα τους.

Το έργο των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας έπρεπε να έχει γίνει από το 2010, όταν ήταν εγκεκριμένα 120 εκατ. από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η επόμενη κυβέρνηση το 2010 μετέφερε τα χρήματα σε έργα περιφερειακών δρόμων εντός του Νομού Θεσσαλονίκης.

Για όλους λοιπόν εμάς που χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε για να γίνει πράξη η Νέα Εθνική Οδός Θεσ/νίκης - Έδεσσας, οι ανακοινώσεις των κ.κ. Κώστα Καραμανλή – Απόστολου Τζιτζικώστα, μας ικανοποιούν απόλυτα και μας δικαιώνουν . Οι πολίτες της Πέλλας δεν θα ξεχάσουν, ότι η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της.

Με τιμή

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

Ιορδάνης Τζαμτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News