Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Κορονοϊός: Θέμα χρόνου να έρθει στην Ελλάδα το ισραηλινό φάρμακο για δοκιμές


Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου το παρουσίασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από μερικές μέρες, ο Σωτήρης Τσιόδρας επικοινώνησε ήδη με τον καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος και παρασκεύασε το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού. Και όλα δείχνουν ότι η άφιξή του στην Ελλάδα είναι θέμα χρόνου.

Όταν το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού έρθει στην Ελλάδα, αμέσως θα ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές στα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά – κλινικά εργαστήρια της Ελλάδας.

Ο Ναντίρ Αρμπέρ, ο Ισραηλινός επιστήμονας που μίλησε με τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι εκείνος κλειδί πίσω από το φάρμακο EXO-C24. Είναι εκείνος που ανέπτυξε το φάρμακο.

Η θεραπεία, που αναπτύχθηκε στο ιατρικό κέντρο του Άσκελον στο Ισραήλ, μοιάζει υποσχόμενη. Έχει δοκιμαστεί σε 30 ασθενείς με Covid-19, που είχαν εμφανίσει μέτρια και βαριά συμπτώματα. Μέσα σε 3 με 5 μέρες, οι 29 ανέρρωσαν. Ο 30ος χρειάστηκε λίγες μέρες παραπάνω, αλλά επίσης ανάρρωσε.

Η ισραηλινή θεραπεία κατά του κορονοϊού δεν μπορεί να χορηγηθεί από το στόμα επειδή βασίζεται σε μια πρωτεΐνη που θα καταστρεφόταν από τα οξέα του στομάχου. Είναι μια εισπνεόμενη θεραπεία που χορηγείται μία φορά την ημέρα για διάστημα πέντε ημερών.

Ο Ναντίρ Αρμπέρ μίλησε την Πέμπτη (11.02.2021) στην τηλεόραση του Alpha και όπως είπε ότι «θα προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες (σ.σ. στις κλινικές δοκιμές) διότι πάντα τρέφουμε θετικά συναισθήματα προς την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News