Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

Ποιες ηλικίες παίρνουν σειρά για εμβολιασμό


Οι πολίτες ηλικίας 60-64 θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου - Οι πολίτες ηλικίας 75-79 θα κάνουν το εμβόλιο της Pfizer και θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου - Παραλήφθησαν οι πρώτες 45.000 δόσεις από την AstraZeneca.

Πιο αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους:

«Έχουμε ξεπεράσει τους 410 χιλιάδες εμβολιασμούς, με ποσοστό κάλυψης 3,9%. Ανακοινώνουμε ότι ανοίγει η πλατφόρμα για αλλες δύο κατηγορίες πολιτών. Για τους πολίτες ηλικίας 60-64, η πλατφόρμα θα ανοίξει την την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου, την επόμενη Δευτέρα. Για τους πολίτες ηλικίας 75-79 η πλατφόρμα θα ανπίξει την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Χθες παραλάβαμε τις πρώτες 45.000 δόσεις από την Astrazeneca και αναμένουμε τις επόμενες παραλαβές.

Όπως δήλωσε, υπάρχει ένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο εμβόλιο, καθώς δεν υπάρχει μεγάλο δείγμα εμβολιασμένων για τους άνω των 65. Ωστόσο, όπως τόνισε φαίνεται να παρέχει επαρκή ασφάλεια. Πρόσθεσε, δε, πως από την πρώτη δόση έως τη δεύτερη, μπορούν να μεσολαβήσουν έως και 12 εβδομάδες».

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού κα Θεοδωρίδου στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, αναφέρθηκε στο εμβόλιο της AstraZeneca και όπως είπε με βάση όλα τα δεδομένα που υπάρχουν το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Προστατευει το σύνολο των εμβολιασμένων και μειώνει τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Για την ανοσία στα ηλικιωμένα άτομα είπε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα λόγω του μικρού αριθμού που υπήρχαν στις κλινικές μελέτες. Θεωρούμε όμως ότι με τα νέα αποτελέσματα που αναμένονται με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων θα αναθεωρήσουν την σύσταση μας για εμβολιασμό από 18 - 64 ετών.

Τέλος ανέφερε ότι η γονιμότητα δεν επηρρεάζεται από το εμβόλιο.

«Είναι αθώα η χορήγηση του εμβολίου σε αυτή τη φάση» σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι παραπληροφόρηση όσα ακούγονται σχετικά με το εμβόλιο και τη γονιμότητα. Το εμβόλιο και τα αντισώματα που δημιουργεί, δεν επηρεάζουν τη γονιμότητα»...

«Βιώνουμε δύο πανδημίες: Την πανδημία του Covid 19 και την πανδημία της υπερπληροφόρησης. Την πρώτη θα τη νικήσει το εμβόλιο, τη δεύτερη, όμως που είναι πιο δύσκολη, θα τη νικήσει μόνο το αν και κατά πόσον θα τηρήσουμε το κλασικό ρητό "Παν μέτρον άριστον"», τόνισε τέλος η Μαρία Θεοδωρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News