Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Επίσκεψη Δ. Σταμενίτη - Χρ. Μπάτση στον Υπουργό Τουρισμού


Νομοσχέδιο για Ιαματικές Πηγές και θεματικός Τουρισμός

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού που παρουσιάστηκε το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα την πρόβλεψη για τη διαχείριση των Ιαματικών Πηγών από Εταιρεία του Δημοσίου (ΙΠΕ) που θα συσταθεί για αυτόν τον σκοπό συζήτησαν σε συνάντηση τους σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2021, με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Χρήστος Μπάτσης.

Από κοινού ο Βουλευτής Πέλλας και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κατέθεσαν πρόταση στον Υπουργό, με την οποία ζητούν στο εν λόγω σχέδιο νόμου να υπάρχει πρόβλεψη για προαιρετική (και όχι υποχρεωτική) παραχώρηση από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του δικαιώματος διαχείρισης των Ιαματικών Πηγών και των εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών. Συγκεκριμένα, η πρόταση που κατέθεσαν ο κ. Σταμενίτης και ο κ. Μπάτσης είναι η εξαίρεση, εφόσον οι φορείς διαχείρισης το επιθυμούν, των Ιαματικών Πηγών και εγκαταστάσεων που είναι ήδη σε λειτουργία, βρίσκονται υπό συγκεκριμένο καθεστώς διαχείρισης και επιπλέον είναι και κερδοφόρες.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η σημασία που έχει το υπό επεξεργασία σχέδιο νόμου, καθώς θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο αξιοποίησης όλων των αναξιοποίητων πηγών ανά την Ελλάδα.

Επίσης, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε και στα ζητήματα του θεματικού τουρισμού, τομέας στον οποίο η χώρα μας επιβάλλεται να διευρύνει τις τουριστικές της δραστηριότητες και συνεπώς να προσθέσει περισσότερη αξία στο συνολικό τουριστικό της προϊόν. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε ότι τα Λουτρά Ποζάρ σε συνδυασμό με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος τοπίου, μπορούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Δε χωρά αμφιβολία ότι τα Λουτρά Πόζαρ αποτελούν έναν τουριστικό προορισμό, πόλο έλξης για 365 ημέρες το χρόνο, και μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στο προφίλ του ελληνικού τουρισμού που δεν περιορίζεται μόνο στο θερινό τουρισμό.

Κλείνοντας, επισημάνθηκε το γεγονός ότι τα Λουτρά Πόζαρ, παρόλο που βρίσκονται σε αναστολή τους τελευταίους μήνες λόγω της επιβολής των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν έχουν ενισχυθεί οικονομικά από την Πολιτεία και αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να εξεταστεί. Παράλληλα, για ακόμη μια φορά τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον Ιαματικό Τουρισμό, μαζί με αυτούς του χειμερινού Τουρισμού, ένα αίτημα το οποίο ο κ. Σταμενίτης το έχει θέσει από την αρχή της επιβολής του δεύτερου γενικού lockdown.

7 σχόλια:

  1. EKTOΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ κ.ΜΠΑΤΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να εισαι Δημαρχος να εχεις ραντεβου με Υπουργο (οποιος και αν ειναι αυτος) και να πηγαινεις με τσαντικο χιαστη και παπουτσακι New Balance μιλαμε φιλε Χρηστε ουτε προεδρος χωριου δεν θα πηγαινε ετσι. Κριμα για τον τοπο μας και την εικονα που βγαζεις προς τα εξω.. ποιος θα σε παρει στα σοβαρα ετσι;; Κανεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλει να δείξει πόσο λαϊκός είναι. Γι' αυτό τον ψήφισαν άλλωστε. Μπάτση θέλατε; Αυτός είναι. Εδώ ζούμε. Και ο δήμος 100 χρόνια πίσω.

      Διαγραφή
  3. λαμπες και φωτιστικα δεν μπορουν ν αλλαξουν αλλα στον υπουργο πηγαινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΙΟΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΙΟΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο σταμενιτης την ίδια τύχη με τον Μπάτση θα έχει έτσι όπως πάει. Κύριε Διονύση από αυτόν περιμένετε βοήθεια; Ξεχνάτε ποιοι σας στηρίζουν διαχρονικά στην Αλμωπία. Κοιτάξτε μόνο μην σας ξεχάσουν και αυτοί.

      Διαγραφή
  5. Μπράβο στον κύριο Σταμενίτη που προωθεί μαζί με τον Δήμαρχο τα προβλήματα της Αλμωπίας και αναζητούν λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News