Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021

Πέλλα: Προβλέψεις για ακραία καιρικά φαινόμενα - Έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη προς τους πολίτες


Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πέλλας, ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (κακοκαιρία «Μήδεια»)

Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν την χώρα, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν ιδιαίτερα ισχυρά, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, ακολουθώντας τον κεντρικό συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη διαχείριση της έκτακτης ανάγκης, συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του, με τη συμμετοχή στελεχών της Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών, ώστε ο τοπικός μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και για όσο διαρκέσουν τα επικίνδυνα φαινόμενα. Συγκεκριμένα, αναμένεται πυκνή χιονόπτωση για το προσεχές Σαββατοκύριακο και ισχυρός παγετός τις επόμενες ημέρες.

Στόχος του σχεδιασμού είναι η διατήρηση ανοικτού του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της ΠΕ Πέλλας, που είναι οι πλέον κεντρικοί και σημαντικοί δρόμοι και απαραίτητοι για τη διακίνηση αγαθών, αλλά και για ειδικές περιπτώσεις (μετακίνηση προσώπων για λόγους υγείας, κλπ.). Για τον λόγο αυτό είναι σε επιφυλακή και πρόκειται να διατεθεί μεγάλος αριθμός μηχανημάτων αποχιονισμού, ενώ υπάρχει και ικανοποιητική ποσότητα άλατος αποχιονισμού.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει:

«Είμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Παραμένουμε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς που συμμετέχουν στον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Ιδιαίτερη προσοχή και συνεργασία όμως, χρειάζεται να επιδείξουν οι πολίτες. Διανύουμε ήδη μία δύσκολη περίοδο λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Είναι λογικό οι πολίτες να νιώθουν ψυχολογική κόπωση, αλλά χρειάζεται να αυτο-προστατευτούν. Ο περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες και η φροντίδα του εαυτού μας ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς και υγιείς είναι η πρώτη και πιο σημαντική προτεραιότητα που χρειάζεται να έχουμε αυτές τις μέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News