Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ μεθοδεύει την υφαρπαγή των Λουτρών Πόζαρ από τον Δήμο Αλμωπίας»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ:

Η Κυβέρνηση της ΝΔ μεθοδεύει την υφαρπαγή των Λουτρών Πόζαρ από τον Δήμο Αλμωπίας και ότι υπάρχει σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω από αυτά.

Αναγκαία η άμεση αντίδραση του Δήμου Αλμωπίας, της Αντιπεριφέρειας Πέλλας και όλων των φορέων και πολιτών της Αλμωπίας και της Πέλλας για την αποτροπή της αδιανόητης αυτής εξέλιξης.

Στόχος της ΝΔ η Διοίκηση όλων των Ιαματικών Πηγών κεντρικά στην Αθήνα απο «ημετέρους», η απαξίωση τους και στο βάθος το ξεπούλημα κοψοχρονιά της διαχείριση τους σε «δικά» τους συμφέροντα. Και χωρίς καμιά αποζημίωση στον Δήμο από τον οποίο αφαιρούν τον αναπτυξιακό πόρο και έσοδα.


Ομόφωνα ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) απέρριψε το σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης καταγγέλοντας ότι «πλήττει άμεσα και πολυεπίπεδα τα συμφέροντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προκρίνει ένα ακραία αντι-αναπτυξιακό και μη βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων που στρεβλώνει τον υγιή ανταγωνισμό και οδηγεί σε υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Η Ανώνυμη Κρατική Εταιρία που θέλει να ιδρύσει το σχέδιο Νόμου ( με πρότυπα χειρότερα και απο του ΤΑΙΠΕΔ) είναι σαφές ότι θα στελεχωθεί με τις γνωστές πρακτικές των ημετέρων και του πελατειακού κράτους. Με κρατικά χρήματα και την περιουσία των Δήμων (που υφαρπάζουν χωρις καν αποζημίωση) η κυβέρνηση θέλει να κάνει «μπίζνες».

Η υφαρπαγή αφορά και ότι υπάρχει σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω απο τις ιαματικές πηγές(!!!).

Καλούμε της Αντιπεριφέρεια Πέλλας , τον Δήμο Αλμωπίας για τα Λουτρά Πόζαρ, τον Δήμο Σκύδρας για τα Λουτρά Λουτροχωρίου, τους επαγγελματικούς φορείς που σχετίζονται με τα Λουτρά Πόζαρ (ξενοδόχους, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιάτορες κ.α.), τους φορείς της Πέλλας να αντιδράσουν άμεσα καταγγέλοντας το σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης.

Ιδιαίτερα για τα Λουτρά Πόζαρ που αποτελούν βασικό αναπτυξιακό πυλώνα όχι μόνο της Αλμωπίας αλλά και όλης της Πέλλας, έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο τουριστικό πόλο με εκατομμύρια επισκέπτες που σχετίζεται με πολύ σημαντικό τμήμα της οικονομίας της περιοχής η υφαρπαγή τους από τον Δήμο Αλμωπίας και την τοπική διαχείριση θα αποτελέσει «έγκλημα» πρώτου μεγέθους που θα παρασύρει όποιους δεν κάνουν ότι μπορούν για να αποτραπεί.

H τοπική αυτοδιοίκηση στην Αλμωπία έκανε διαχρονικά (παρά την κριτική που μπορεί να κάνει κανείς για τις αδυναμίες στελέχωσης σε επίπεδο management- marketing και το αν εκμεταλλεύτηκε όλες τις δυνατότητες που υπήρχαν για την ανάπτυξη τους) σημαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξη και ανάδειξη των Λουτρών Πόζαρ. Οι ιδιώτες (κυρίως τοπικοί) επιχειρηματίες και οι οικογενειακές εκμεταλλεύσεις στο Λουτράκι και την Όρμα συνεισέφεραν επίσης σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και στο τοπικό ΑΕΠ (βασισμένοι στην Δημοτική διαχείριση των Λουτρών Πόζαρ). Αποτελεί «έγκλημα» και μεγάλη αδικία για όλη την περιοχή η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποξενωθεί η τοπική κοινωνία από την διαχείριση τους.

Αυτοί, όπως πάνε, δεν πρόκειται να αφήσουν πέτρα πάνω στην πέτρα..

14 σχόλια:

  1. τωρα πρεπει να διοργανωσεις συλλαλητηριο μπατση. εχεις τις γνωσεις αλλωστε να το κανεις. ξερεις απαυτα. μην κανεις μουγκα επειδη ειναι το κομα σου. βαλε μια φορα πανω απο το εγω σου τον τοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΜΠΑΤΣΗ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΝΑ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΑΤΩΤΕΡΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπατση φωτογραφία δεν είχες προχθές; Συμφωνείς με όλα αυτά; Είναι ένα νομοσχέδιο έκτρωμα έχουμε φτάσει σε σημείο να συμφωνούμε με τον Σύριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος ωφεληθηκε ολλα αυτα τα χρόνια απο τα έσοδα των λουτρών? Ουτε ενα εργο... Ουτε αριδαια ουτε σε κάποιο αλλο χωριο ουτε καν στο λουτρακι... Για ποιο λόγο όποτε να παραμεινουν στον δήμο? Ο μονος λογος ειναι τα 2μηνα.τωρα απο προμαχους πριν απο Γαρεφη κ πιο πριν απο λουτρακι.χωρης καν αγγλικα στα ταμεια. Με τον ασεπ τουλάχιστον πληρούν τα βασικά προσόντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρχισες το μεροκάματο;

      Διαγραφή
    2. πραγματι μονο για τα διμηνα ειναι, κατα τ αλλα δεν βλεπουμε τιποτα στην Αριδαια, συνεχιζουν η χαλια δρομοι τα σπασμενα φωτιστικα και η βρωμια, απλα θα κοπει η ....χαρα καποιων να μετρανε τα πενηνταρικα

      Διαγραφή
  5. ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΤΕΣ... Α.Λ.Η.Τ.Ε.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν εχερε παει για βολτα η για δουλεια στα λουτρα θα παρατηρησατε φανταζομαι οτι ο κοσμος που πηγαινει να κανει το μπανιο του χωρης τα βασηκα...θερμανση τους χειμερηνους μηνες στα αποδυτήρια. Παρκινγκ και αλλες πολλες εέλλειψεις... Οι λουομενοι που ερχονται ειναι ηρωες. Κανουν το μπανιο τους μετ'εμποδιων. Και με 1000 λογηκα αίτηματα που δεν μεταφερονται απο τα δημηνα.. Και οταν τα μεταφερουν δεν εισακουονται... Κατι πρεπει να αλαξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτέλους!!!! Να φύγουν από το δήμο χθες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ! Κανείς δεν αγαπάει τα Λουτρά όπως οι Λουτρακιώτες! Αν είχαμε γίνει Λουτρόπολη, πριν περάσουν στον δήμο Αριδαίας τότε, θα τα είχαμε απογειώσει τώρα όπως και με όσα κάνουμε στο χωριό μας! Φτάνει πια η εκμετάλλευση για ψηφαλάκια, φτάνουν τα δίμηνα για να περάσει η ώρα, επιτέλους υπάλληλοι και υποδομές που μας αρμόζουν, σε μια από τις πιο όμορφες σε φυσικό τοπίο Λουτροπόλεις στην Ευρώπη! Και κάτι τελευταίο, είναι νόμος για όλες τις Λουτροπόλεις πανελλαδικά δεν είναι μόνο για τον δήμο μας, που πάλι κράζετε όλοι τον Δήμαρχο μας, έλεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε όλες της ιδιωτικές επιχειρήσεις προλαμβάνουν υπαλλήλους με καποια βασηκα προσόντα στα λουτρα με τα δημηνα δεν γίνεται αυτο. Δουλευουν στην ρεσεπσιον κ στα ταμεια χωρης καν να εχουν αγγλικά. Επίσης στα λουτα ειναι με παροχη υπιρεσιον(μπλοκακι)λογηστες υδραυλικος.ηλεκτρολογος κλπ. Γιατη να μην εχουν δηκαιωμα να δουλεψουν ατομα με ασεπ 4μηνα η 6μηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάθε τέσσερα χρόνια ακούμε τον εκάστοτε δήμαρχο ότι θα "δώσει βάρος" στα Λουτρά, θα ανεβάσει το επίπεδο, θα τα κάνει επιχείρηση. Δυστυχώς ο κάθε δήμαρχος βολεύεται και διαιωνίζει την υπάρχουσα κατάσταση. Τα Λουτρά έχουν τζίρο αλλά δεν έχουν κέρδη λόγω κακής διαχείρισης και ότι ο κάθε δήμαρχος προσπαθεί να καλύψει "τρύπες" του δήμου. Επίσης, ο εκάστοτε δήμαρχος βολεύει με δίμηνα τους ψηφοφόρους του. Δυστυχώς έτσι δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Τόσα χρόνια κανένας δήμαρχος δεν στάθηκε στο ύψος του ώστε να αναπτύξει την επιχείρηση, Κανένας δήμαρχος δεν είχε το θάρρος "να τα σπάσει" με τους λουτρακιώτες. Αφού δεν είναι άξιος ο δήμος καλά κάνει το κράτος και τα παίρνει μπας και δούμε άσπρη μέρα.

    Ξενοδόχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. επιτελους μην ακουτε τους συριζαιους οι ανθρωποι πολιτευοντε οπως πριν 50 χρονια, φυσικα και θ ακουν ιδ επιχ και θα βγαζουν σπυρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News