Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Παπαευαγγέλου: Η διπλή μάσκα προστατεύει κατά 96%


Νέες οδηγίες σχετικά με τη χρήση μάσκας, υπό το φως και των μεταλλάξεων του κορωνοϊού, αναμένεται να εισηγηθεί την προσεχή εβδομάδα ομάδα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαυαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κ. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης των Κέντρων Ελέγχου και Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), βάσει της οποίας προκύπτει ότι για να υπάρξει ικανή προστασία κατά την επαφή δύο ατόμων πρέπει αμφότεροι να φορούν μάσκα και στην περίπτωση αυτή η προστασία ανέρχεται στο 84,3% -ενώ σε περίπτωση διπλής μάσκας το ποσοστό φθάνει το 96%.

Η κ. Παπαευαγγέλου αποσαφήνισε ότι αναφέρεται στη χρήση χειρουργικής μάσκας με υφασμάτινη από πάνω, η οποία πρέπει να έχει τρεις στρώσεις.

1 σχόλιο:

  1. τζαμπα δίνετε οδηγίες ! Εαν γονείς και παππούδες δεν έχουν μυαλό να ακολουθήσουν τους κανόνες και μαζεύονται πάλι με μια ψευτομάσκα και όλοι μαζι δεν υπάρχει σωτηρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News