Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Τα κριτήρια για την έγκριση της 6ης δόσης - Έρχεται η 7η


Δεν κατάφερε τελικά η επιστρεπτέα προκαταβολή 6 να σπάσει το ρεκόρ αιτήσεων του πέμπτου κύκλου.

Χθες τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων και συγκεκριμένα υποβλήθηκαν τελικά 721.395 αιτήσεις, έναντι 732.000 αιτήσεων που είχαν υποβληθεί για τον πέμπτο κύκλο.

Να σημειωθεί βέβαια ότι είναι πιθανό πολλές επιχειρήσεις να κοπούν, όπως συνέβη για πάνω από τις μισές στην επιστρεπτέα 5, λόγω του ότι δεν πληρούν τα κριτήρια.

Απομένει βέβαια τις επόμενες ημέρες να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση και βέβαια να μάθουμε το πόσες τελικά θα είναι οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που θα είναι δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής 6.

Οι πληρωμές είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η επιστρεπτέα 7 αναμένεται να μπει σε εφαρμογή εντός του Απριλίου και θα λειτουργήσει συνδυαστικά με τον 6π κύκλο.

Αγύριστο το 50% της προκαταβολής

Στον έκτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής το 50% των ενισχύσεων θα θεωρηθεί ως επιχορήγηση. Ως μήνας αναφοράς θα είναι ο Ιανουάριος, δηλαδή θα συγκριθεί ο περυσινός Ιανουάριος του 2020 με τον Ιανουάριο του 2021 και εφόσον προκύπτει μείωση εσόδων άνω του 20% τότε η επιχείρηση ή ο ελεύθερος επαγγελματίας θα είναι θεωρείται δικαιούχος.

Το ελάχιστο διαμορφώνεται σε 500 ευρώ (από 1.000) και το μέγιστο σε 50.000 ευρώ (από 100.000).

Για ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται ελάχιστη ενίσχυση 500-1.000 ευρώ σε συνάρτηση με τον τζίρο, ενώ για κλειστές επιχειρήσεις σε συνάρτηση με τον αριθμό των εργαζόμενων τα ελάχιστα ποσά διαμορφώνονται από 1.000 (χωρίς εργαζόμενους) έως 8.000 ευρώ (πάνω από 20 εργαζόμενοι).

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αυτά που δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μόνο μέσα από την «Επιστρεπτέα Προκαταβολή» έχουν διατεθεί 7 δισ. ευρώ σε 545.000 επιχειρήσεις και 3 δισ. ευρώ αποζημιώσεις ειδικού σκοπού σε 1,3 εκατομμύρια εργαζόμενους.

1 σχόλιο:

  1. ΖΗΣΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ.......ΑΑΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΦΚΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News