Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Ρεκόρ εμβολιασμών σήμερα παρά την κακοκαιρία - Έγιναν 25.000 εμβολιασμοί


Πιστοί στο ραντεβού τους για εμβολιασμό ήταν σήμερα οι πολίτες, παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ενημέρωσε ότι πραγματοποιήθηκαν 25.000 εμβολιασμοί, που αποτελεί και ρεκόρ, από τους 30.000 που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα. Οπως τόνισε, η ημέρα λόγω των καιρικών συνθηκών είχε αρκετές δυσκολίες, ωστόσο το 90% προσήλθε στο ραντεβού του.

Στα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Μαρούσι και Θεσσαλονίκη διενεργήθηκαν 1.400 και 600 εμβολιασμοί, αντίστοιχα, και σε πλήρη ανάπτυξη θα εμβολιάζονται 5.500 άτομα καθημερινά, ενώ έχουν κλειστεί μέχρι σήμερα 235.000 ραντεβού στις ηλικίες 60-64 και 150.000 ραντεβού στις ηλικίες 75-79.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε ότι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας ήταν ελάχιστα και αυτά αφορούσαν το Καπανδρίτι και το Ολυμπιακό Χωριό, όπου υπήρξε πρόβλημα με την πρόσβαση τον εργαζομένων. Ζήτημα υπήρξε και στα εμβολιαστικά κέντρα Ικαρίας και Κεφαλονιάς.

Οι πολίτες που έχασαν το ραντεβού τους θα μπορούν να το προγραμματίσουν εκ νέου. Μεταξύ άλλων, ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 550.000 εμβολιασμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News