Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Ανοίγουν οι εκκλησίες τη Δευτέρα με αυστηρά μέτρα - Επιτρέπονται ξανά τα μυστήρια


Μαζί με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανοίγουν και οι εκκλησίες για τους πιστούς, ενώ επιστρέφουν και τα μυστήρια (γάμοι, βαπτίσεις, κλπ.), με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων.

Ενδεικτικά, θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα με ανώτατο όριο τους 50 πιστούς.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, οι εκκλησίες ανοίγουν για τους πιστούς για μία εβδομάδα, από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, ενώ παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων ανάμεσα στους πιστούς. Παράλληλα, εξακολουθούν να απαγορεύονται οι λιτανείες.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει αποστείλει τη σχετική εγκύκλιο στις μητροπόλεις, ενώ το πρόστιμο για τη μη συμμόρφωση με τα μέτρα παραμένει στα 1.500 ευρώ.

4 σχόλια:

  1. Η πίστη είναι ιερή.Όπως και η τήρηση των κανόνων του κράτους που μας πληρώνει όλους.Εφαρμόζουμε απόλυτα τους κανόνες για να είμαστε σωστοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά τα λέτε.Όποιος πεθαίνει,όχι στην εκκλησία.Στα σκυλιάαααααάαααα.Άντε ρε σοβαρευτείτε.Όλο βλακείες.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε 8:20 ο θάνατος δεν είναι ιδιοκτησία της Εκκλησίας.Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επιστήμη όπως είναι γνωστό στηρίζεται σε φυσικούς νόμους και πειράματα για να καταλήξει κάπου.Κάθε μέρα επαναλαμβάνεται το ίδιο πείραμα σε χιλιάδες ναούς σε όλα τα ορθόδοξα κράτη.Στο τέλος ο ιερέας πίνει ό,τι απέμεινε στο άγιο ποτήριο.Δεν έπρεπε να πεθαίνουν ιερείς αφού σε τόσο κόσμο που συμμετέχει με το νόμο των πιθανοτήτων υπάρχουν θετικοί;Πέθαναν λίγοι αναλογικά αφού σαν άνθρωποι έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.Δεν είμαι αρνητής ούτε ταλιμπάν αφού τον έχω περάσει τον ιό.Απλώς θέλει μέτρα και αποστάσεις όπως και στις τράπεζες και αλλού.Τα παιχνίδια που παίζονται όμως δεν τα βλέπετε;

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News