Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ακρίτας Σωσάνδρας κατά Χρ. Μπάτση: «Πρωτοφανής δήλωση πολιτικού θράσους, απόγνωσης και ρεβανσισμού»


Διαβάστε την απάντηση του Ακρίτα Σωσάνδρας στον Δήμαρχο Αλμωπίας Χρήστο Μπάτση:

Κύριε Δήμαρχε.

Αποδομώντας την πρωτοφανή απάντηση σας στην επιστολή του συλλόγου μας δηλώνουμε τα εξής:

1) Δεν κατανοούμε τι εννοείτε όταν λέτε οτι δεν είχε εκπονηθεί ολοκληρωμένη μελέτη κατά το αίτημα της χρηματοδότησης. Η κατάληξη του αιτήματος ήταν θετική και το κονδύλιο εγκρίθηκε.

2) Η μόνη ενέργεια στην οποία προέβει ο δήμος μέσω της τεχνικής υπηρεσίας κατά την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ήταν να μας παροτρύνει σε όλους τους τόνους να παρατήσουμε το έργο διότι δεν δύναται να υπάρξει λύση. Κατά την εκδίκαση της παραχώρησης από την αρμόδια υπηρεσία της Δ.Α.Ο.Κ. παρόν ήταν μόνον ο πρόεδρος του συλλόγου μας με έγγραφο εξουσιοδότησης από αρμόδιο αντιδήμαρχο και η παραχώρηση της ιδιοκτησίας έχει πρωτοκολληθεί ως εισερχόμενο έγγραφο στον δήμο με αίτημα που φέρει τα στοιχεία του εκπροσώπου μας.

3) Εάν το κονδύλιο είναι 80.000 € γιατί η τεχνική υπηρεσία συνέταξε μελέτη ύψους 230.000 €; Η απάντηση είναι απλή. Ουδέποτε η τεχνική υπηρεσία ασχολήθηκε με το έργο. Η μελέτη έχει συνταχθεί από ιδιώτη μηχανικό συνεργάτη του συλλόγου μας κατά τέτοιον τρόπο ώστε ακόμα και με τις αναμενόμενες μειώσεις κατά την δημοπράτηση του έργου να τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας.

4) Η μόνη ενημέρωση που είχαμε για το έργο κατά τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις μας στον δήμο ήταν μόνο για να μας γνωστοποιηθεί ένα καινούριο πρόβλημα που εφεύρισκε η τεχνική υπηρεσία για κάθε λύση που προσκομίζαμε. Παρ’ όλα αυτά αναμένουμε σύντομα όπως δηλώνετε την έκδοση άδειας δόμησης.

Η απάντηση σας δεν καλύπτει εντέχνως όμως τα υπόλοιπα ερωτήματα της επιστολής μας και τα οποία σας υπενθυμίζουμε.

1) Ο εμπαιγμός, η λοιδορία και ο δεσποτικός δημοσιοϋπαλληλικός αυταρχισμός με τον οποίον αντιμετωπίστηκαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας από διοικητικό στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας, γεγονός για το οποίο είσαστε ήδη ενήμερος αποτελεί πάγιο και αποδεκτό από εσάς κώδικα συμπεριφοράς της δημοτικής σας αρχής απέναντι στους πολίτες – δημότες;

2) Ποιός είναι αρμόδιος ή σε ποιόν έχει ανατεθεί η διεκπεραίωση του έργου; Σας παρακαλούμε η απάντησή σας να είναι ονομαστική δεδομένου ότι λόγω της επικείμενης απώλειας του κονδυλίου θα ακολουθήσει δια της νομικής οδού η αναζήτηση των ανάλογων αστικών ευθυνών.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι σκοπός μας δεν είναι η στείρα πολιτική αντιπαράθεση αλλά η πρόοδος του τόπου μας, αθλητική πολιτιστική και κοινωνική.

Παρ’ όλα αυτά το να ισχυρίζεστε ότι αδιαφορούμε για την ασφάλεια και πως σας ασκούμε έξωθεν πιέσεις για να παραβείτε την νομιμότητα αποτελεί πρωτοφανή δήλωση πολιτικού θράσους, απόγνωσης και ρεβανσισμού. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι εμείς οι ίδιοι θα βρισκόμαστε καθημερινά στο γήπεδο και όχι μόνο σε χορούς (κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο).

Η εμπιστοσύνη που δείχνετε στην τεχνική υπηρεσία σας αποτελεί για μας και ένδειξη της ρίζας του προβλήματος.

Δικαιολογούμε τα κατάπτυστα ψεύδη της δήλωσής σας μόνο ως ελλιπή ενημέρωση σας επί του θέματος.

Δηλώνουμε την πρόθεση προσφυγής μας σε ένδικα μέσα σε περίπτωση που θα υπονοηθούν ανάλογες κατηγορίες σε βάρος μας στο μέλλον.

Ελπίζουμε στην πρόοδο.

Με σεβασμό στους πολίτες όλης της Αλμωπίας.

Το Δ.Σ. του Ακρίτα Σωσάνδρας

13 σχόλια:

 1. Και που είστε ακόμα!Καλά να πάθετε Μπάτση θέλατε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΟΛΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. σε αποστομωσαν μπατση. με ψεματα και συκοφαντιες εγινες δημαρχος και ετσι θελεις να διοικησεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ Η ΣΩΣΑΝΔΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ,ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. περίεργα πράγματα εδω.... πολύ περίεργα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλά ρε Μπάτση αυτά μας έλεγες όταν ζητούσες ψήφο; Προσβάλεις ένα ολοκληρο χωριό. Δεν θυμάμαι να έχει βγει τέτοια ανακοίνωση για άλλον δήμαρχο. φαντάσου πόσο τους έχεις εξοργίσει με την συμπεριφορά σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προεκλογικά σας έλεγε ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Αυτό του είχαν μάθει να λέει. Αυτό μπορούσε. Αυτό έλεγε.

   Διαγραφή
 7. Αγαπητέ κ. Βαφειάδη. Είναι σίγουρο ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχει φούσκωμα και υποκίνηση για τέτοια σχόλια. Τώρα ποιος τα υποκινεί και τι ακριβώς συμβαίνει θα σου σχολιάσω την επόμενη φορά, αν βέβαια δημοσιεύσεις το παρόν και το επόμενο σχόλιό μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ας τελειώσει αυτό το παραμύθι. Δεν είναι όλοι τρελοί και ο Μπάτσης ο λογικός. Μάλλον είναι περισσότερο ανίκανος από ότι περιμέναμε. Μας βγήκε λίγος. Θα τον φάμε στην μάπα αλλά 2 χρόνια και μετά θα πάει από εκεί που ήρθε.

   Διαγραφή
  2. Ας τελειώσει πρώτα το παραμύθι που όλα τα καλά γινόντουσαν επί θητείας Μπίνου και μετά βλέπουμε και για τα άλλα.

   Διαγραφή
 8. Με τόσους ειδικούς συνεργάτες που έχεις δεν μπορείς να κάνεις ένα σωστό πράγμα; Τόσο ανικανοι είστε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. θα πάρει δίμηνα από Σωσάνδρα τώρα για να μειώσει τη ζημιά...Ο Τσιμτσιρίδης θα αναλάβει τη βρώμικη δουλειά...Αλμωπείς δεν έχετε δημοτικοό άρχοντα..έχετε σημαιοφόρο για συλλαλητήρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News