Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Δημοτική Αρχή μειοψηφίας... και με τη βούλα!


ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αλμωπίας για το 2021. Μετά από μία πολύωρη διαδικασία, η ψηφοφορία επιβεβαίωσε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης και η Δημοτική Αρχή έχει απολέσει εδώ και καιρό την πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου που απαρτίζεται από 27 μέλη, μόλις τα εννέα της παράταξης του κ. Μπάτση ψήφισαν υπέρ της εισήγησης. Καταψήφισαν οι συνδυασμοί του Σάκη Χατζηδημητρίου, του Δημήτρη Μπίνου και του Νίκου Παρούτογλου, οι οποία άσκησαν σφοδρή κριτική στη Δημοτική Αρχή, όπως θα διαβάσετε αναλυτικά σε νεότερες αναρτήσεις μας.

Με 9 Δημοτικούς Συμβούλους ο Χρ. Μπάτσης

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Βέσκος, η Δημοτική Αρχή αξιοποίησε ένα παραθυράκι του νόμου και πέρασε την εισήγηση, καταργώντας ουσιαστικά όσες ψήφους δεν ήταν υπέρ αυτής. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Ο Σάκης Χατζηδημητρίου τόνισε ότι υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας και έκανε λόγο για "ακρωτηριασμό των δημοκρατικών διαδικασιών".

Ο Χρήστος Νιβουρλής από το συνδυασμό του Δημήτρη Μπίνου επιτέθηκε στον Πρόεδρο και τη Δημοτική Αρχή, λέγοντας πως έτσι όπως λειτουργούν έχουν κάνει τους Δημοτικούς Συμβούλους "μαριονέτες", καθώς όπως είπε ότι και να πει η αντιπολίτευση, τελικά αποφασίζουν μόνοι τους οι 9 σύμβουλοι του συνδυασμού που διοικεί χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την άποψη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

8 σχόλια:

  1. Εσείς οι δεξιοί βγάζετε την ουρά σας απ' έξω γιατί : όπως μας βολεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενω μέχρι τώρα κ. Βαφειάδη ολοι οι σύμβουλοι της αντιπολιτευσης, ηταν στο πλευρό του Δημάρχου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαλάρωσε Χρηστάρα, δεν γίνεται έτσι δουλειά. Έμεινες με μειοψηφία 9 συμβούλων στους 27 και η αντιπολίτευση έχει 18. Πρώτος εσύ πρέπει να δώσεις το παράδειγμα της συνεργασίας. Έτσι όπως μιλάς και γράφεις οδηγείς τα πράγματα σε αδιέξοδο για εσένα. Για αυτό άλλαξε τακτική και επιτέλους συνομίλησε και πραγματικά συνεργάσου, στα αλήθεια όμως, όχι στα ωέματα και στα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πρόταση της αντιπολίτευσης ποια είναι;ανίερες συμμαχίες,με μοναδικο στόχο,να ρίξουμε τον Δήμαρχο και δεν μας νοιαζει τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πληρώνονται κανονικά οι Ειδικοί σύμβουλοι? Η Δημοτική αρχή που βασίζεται ότι έχει αυτή την οικονομική άνεση και τους Πληρώνει? έργα δεν γίνονται και πληρώνουν γενικούς και ειδικούς ? έλεος ρε παιδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποια παράταξη από τις 4 έχει ποιο πολλούς συμβούλους; Για ποια μειοψηφία μιλάς; Ο μπινος δεν θα μπορέσει να ξανακατεβει όσο και να το πολεμάς. Απλά δεν υπήρχε. Άλλοι τον κάναν δήμαρχο όπως και τον σημερινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1 ειδικός Σύμβουλος =15χιλιάδες το χρόνο ! 5 ειδικοί Σύμβουλοι κι ενας Γινικός Γραμματέας 6 επι=90 χιλιάδες ευρώ το χρόνο πληρώνει ο Δήμος σε άτομα χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις.Χωρίς εμπειρία σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.Ναι ψηφίσαμε Μπάτση για να τα αλλάξει, αλλά δεν μπορεί.Πέσαμε έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντί νά ασχολείστε με συμβούλους καί αριθμούς ρε γυδια κάντε κάτι σωστό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News