Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Υποδειγματική η συμπεριφορά των επαγγελματιών της Αλμωπίας


Στηρίζουμε την τοπική αγορά!

Του Σταύρου Η. Βαφειάδη

Σημαντικές προσδοκίες αλλά και αίσθημα ανακούφισης έφερε το άνοιγμα του λιανεμπορίου που αποτελεί στοίχημα για τα καταστήματα που έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να σώσουν τις πωλήσεις τους και να ισοσκελίσουν την αρρυθμία που έχει φέρει η πανδημία στο σύνολο της αγοράς.

Αν και από την αγορά διατυπώνονται σοβαρές επιφυλάξεις για τους αυστηρούς όρους με τους οποίους επανεκκίνησε η αγορά, η απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων σε συνδυασμό με τις χειμερινές εκπτώσεις, αποτελεί σημαντική ανάσα για τον εμπορικό κόσμο και δίνει μια ευκαιρία για την διάσωση επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας.

Τώρα όσο ποτέ, είναι επιτακτική η ανάγκη για στήριξη της τοπικής αγοράς και των μικρών επιχειρήσεων. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Η τοπική οικονομία μιας επαρχιακής πόλης στα την Αριδαία, στηρίζεται σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό στην «αλυσίδα», που οφείλουμε να κρατήσουμε ενωμένη. Γι’ αυτό ήταν επιτακτική η ανάγκη στήριξης αυτής της προσπάθειας και από την πλευρά του οικείου Δήμου, κάτι που δυστυχώς έμεινε μόνο στα λόγια.

Οι επαγγελματίες της Αλμωπίας, από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν τα μαγαζιά, έχουν επιδείξει μία υποδειγματική συμπεριφορά όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Αυτό είναι κάτι που μπορεί αν το διαπιστώσει κανείς πολύ εύκολα, με μια βόλτα στην αγορά. Μάσκες, αποστάσεις, τήρηση του μέγιστου αριθμού ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και όλα εκείνα τα μέτρα που διασφαλίζουν την δημόσια υγεία, τηρούνται ευλαβικά από τις τοπικές επιχειρήσεις. Γεγονός για το οποίο μπορούμε να περηφανευόμαστε και αποτυπώνεται και στα ημερήσια κρούσματα που καταγράφονται στην περιοχή μας.

Βλέποντας την αισθητή μείωση των κρουσμάτων στην Πέλλα, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για την προσπάθειά μας, αλλά και κάθε λόγο για να συνεχίσουμε να προσέχουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

4 σχόλια:

  1. Και σε κάποια χωριά η εστίαση λειτουργεί κανονικά φίλε Σταυρό.... Οι κλειστές κουρτίνες κάνουν δουλειά..... Βλέπεις πλέον έλεγχοι μηδέν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και καποιοι επαγγελματιες παζαρτζιδες δεν φορουν μασκα ουτε κατω απ το σαγονι, θαπρεπε ο κοσμος να μη ψωνιζει απ αυτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σένα σε είχα δει μια φορά να φοράς μάσκα κάτω από τα ρουθούνια. Άμα με ξαναδείς γράψε.

      Διαγραφή
    2. σιγουρα 8.29 καμπαρι με σοδα πινεις.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News