Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Κ. Μητσοτάκης: «Επιτακτική ανάγκη η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών»


Την επιτακτική ανάγκη της πλήρους, συνεπούς και καλή τη πίστει εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Bujar Osmani.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κύριο αντικείμενο των συνομιλιών αποτέλεσε η πορεία των διμερών σχέσεων και ιδιαίτερα η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας και διασυνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών. Συζητήθηκε, επίσης, η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας.

Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Συνάντηση με τον. Osmani είχε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία και ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι σημαντική προς τούτο είναι η πλήρης και συνεπής εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επιπλέον, επανέλαβε την υποστήριξη και αρωγή της χώρας μας στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας και αναφέρθηκε στις κύριες προκλήσεις, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρωπαϊκή Ένωση την περίοδο αυτή.

Από την πλευρά του, ο κ. Osmani ευχαρίστησε για την σταθερή υποστήριξη της Ελλάδος στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του και επανέλαβε το αίτημαγια διάθεση, εκ μέρους της ΕΕ, ποσότητας εμβολίων κατά του COVID-19.

ΣΥΡΙΖΑ: Στροφή 180 μοιρών από τον κ. Μητσοτάκη

Κριτική στην κυβέρνηση για την συμπεριφορά της όσον αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών πριν και μετά τις εκλογές, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στη σημερινή συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την πιστή τήρηση και πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ο κ. Μητσοτάκης, αφού πρώτα προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου αναταραχή στη χώρα με τον ακραίο λαϊκισμό του, αφού πρώτα ταυτίστηκε με τη Χρυσή Αυγή στη ρητορική μίσους κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και αφού εξέθεσε την Ελλάδα διεθνώς με την υποκρισία του, σήμερα ολοκλήρωσε τη στροφή 180 μοιρών στο θέμα αυτό». «Ως ΣΥΡΙΖΑ, χαιρετίζουμε τη σημερινή στάση του κυρίου Μητσοτάκη, που τηρεί και τιμά πλέον τη Συμφωνία των Πρεσπών με τον επίσημο τρόπο.

Ως επόμενο βήμα αναμένουμε την οφειλόμενη από αυτόν συγγνώμη, τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ που συκοφάντησε, όσο και προς τον ελληνικό λαό τον οποίο εξαπάτησε με ψεύδη» συμπληρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει: «Με το καλό να φέρει και προς κύρωση επιτέλους τις διμερείς συμφωνίες στη Βουλή που αναβάλλει, γιατί φοβάται το ίδιο του το κόμμα».

10 σχόλια:

  1. ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΥΜΟΥ ΚΑΜΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟΨΗ ? ΚΥΡΙΕ ΒΑΦΕΙΑΔΗ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΌΜΩΣ ΌΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ.... ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΕΊΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκη δυστυχώς εσείς μας πουλήσατε δεύτερη φορά μετά τους τσίπριδες. Ντροπή σας να λέτε τους Σκοπιανούς να πάψουν να λένε πως πολέμησαν στις μάχες του Μ. Αλεξάνδρου και των Μακεδόνων τότε, αλλά ταυτόχρονα σήμερα να τους βαφτίζετε Μακεδόνες. Τέτοια παγκόσμια πρωτιά ανοησίας, μόνο από τη δική σας την κυβέρνηση και κάθε ελληνικής βέβαια σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, θα περίμενε κανένας.
    Και να είσαι σίγουρος Μητσοτάκη ότι τα ίδια θα κάνεις και στο Αιγαίο.Βγήκατε δυο ανιστόρητοι και μηδέν πολιτικοί μάγκες να κάνετε πράγματα που δεν έκαναν χρόνια άλλοι μεγάλοι πολιτικοί μας γιατί εσείς είπαμε, δεν έχετε. Εύχομαι να μη δικαιωθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε όλα τα γκάλοπ μπροστά η Ν.Δ και ο Μητσοτάκης με τρομερά μεγάλες διαφορές, άρα φίλε μου άδικα το κουράζεις. Αφού σου΄λέει ο άλλος Ν.Δ νάναι κι ότι νάναι

      Διαγραφή
    2. και τι να ψηφισω ρε φιλε της κυραλιφες τον ψευτΑλεξη η τους κουκουεδες;

      Διαγραφή
  3. Ε ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΤΕ 3.00, ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω θα ψηφισω Σηφακη αρκει ν αλλαξει κομμα.

      Διαγραφή
  4. είμαι δεξιός που δεν ψήφισα στις τελευταίες εκλογές γιατί πίστευα ότι ο κούλης είναι πουλημένος στο μακεδονικό. τώρα έρχονται του κούλη και λένε πιστή εφαρμογή της συμφωνίας τσίπρα..δηλ της προδοσίας. διότι πολύ απλά όταν μια συμφωνία λέμε είναι εθνική μειοδοσία δε μπορεί μετά να λέμε ότι πρέπει να την εφαρμόζουμε!! ποια; αυτή που δίνει ιθαγένεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ στους σκοπιανούς; αυτή που δίνει σκέτο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ταυτότητα; ΠΟΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ! ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...αμαν μάτωσα ρε φίλε

      Διαγραφή
    2. δεν παν να κάνεις ότι θες 8:49 άλλωστε όλα τα κρίνεις με τον πύχη του προσωπικού σου συμφέροντος δεν μας κάνεις

      Διαγραφή
  5. 12.37 ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ Ε ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ Η ΔΕΞΙΑ ΓΕΝΑΕΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News