Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Αριδαία - Να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας


Του Σταύρου Η. Βαφειάδη

Έφτασαν στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας οι πρώτες δόσεις του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό, καθώς την Τετάρτη θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία, η οποία απαιτεί έναν επαρκεί αριθμό υγειονομικού προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Aridaia News, η ΥΠΕ έχει αιτηθεί από το Κέντρο Υγείας Αριδαίας να δημιουργήσει τρία εμβολιαστικά κέντρα. Ωστόσο, εγείρεται το ερώτημα, πως θα ανταπεξέλθει σε ένα τέτοιο εγχείρημα, τη στιγμή που ήδη υπάρχει έλλειψη προσωπικού και με το δεδομένο ότι η πρωτοβάθμια υγεία δεν ασχολείται μόνο με τα της πανδημίας, αλλά και με ένα μεγάλο φάσμα ιατρικής φροντίδας. Ήδη, το υπάρχον προσωπικό καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, για να ανταπεξέλθει στον ευαίσθητο ρόλο του και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες εν μέσω πανδημίας.

Δεν λειτουργούν τα περιφερειακά ιατρεία

Την ίδια στιγμή, εδώ και δύο μήνες δεν λειτουργούν τα περιφερειακά ιατρεία, με αποτέλεσμα τον πλήρη αποκλεισμό των ασθενών από την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, γεγονός που υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πέλλας.

Όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση, το γεγονός αυτό αποτελεί σαφή παραβίαση της ισότητας των πολιτών, αφού η πρόσβασή τους στο σύστημα υγείας είναι πρακτικά απαγορευτική. Παράλληλα, αποτελεί μέγιστο κίνδυνο διασποράς του ιού, καθώς αυξάνεται η κινητικότητα για ανάγκες που θα μπορούσαν να καλυφθούν αποκεντρωμένα και περιφερειακά.

Να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας

Όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να απασχολήσουν τους αρμόδιους φορείς, την ΥΠΕ, τους τοπικούς Βουλευτές μας, ακόμα και τη Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό, πως με κάθε τρόπο θα πρέπει να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, που επιτελεί ένα σημαντικό ρόλο σε κάθε τοπική κοινωνία και πολύ περισσότερο στην περιοχή μας που απέχει πολλά χιλιόμετρα από το Νοσοκομείο της Έδεσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News