Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Χρ. Χουρσόγλου: «Ο Δήμος Αλμωπίας οφείλει να στηρίξει τις δομές υγείας της περιοχής μας»


Παρέμβαση στο Ράδιο Αλμωπία πραγματοποίησε ο πρώην Αντιδήμαρχος Χρήστος Χουρσόγλου, έχοντας έτσι την ευκαιρία να αναφερθεί σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων της επικαιρότητας.

Ο κ. Χουρσόγλου σχολίασε την παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου ο οποίος ζήτησε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων, μιας και τους τελευταίους δύο μήνες δεν λειτουργούν. Όπως είπε, «ορθώς ο πρώην Δήμαρχος το έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη και ο Δήμος Αλμωπίας είναι ο φορέας της περιοχής μας που οφείλει να δίνει λύσεις». Και πρόσθεσε: «Το προσωπικό είναι απαραίτητο στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας. Και τα περιφερειακά ιατρεία θα πρέπει να λειτουργήσουν, γιατί οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκες. Θα πρέπει επιτέλους ο Δήμαρχος να ευαισθητοποιηθεί γι’ αυτό το θέμα και να ασκήσει πίεση».


Στη συνέχεια, ο κ. Χουρσόγλου αναφέρθηκε στη δυνατότητα που έχει ο Δήμος να στηρίξει το Κέντρο Υγείας και τις δομές υγείας: «Ασφαλώς και υπάρχει τρόπος να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας από το Δήμο. Κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο και συγκεκριμένα το 2016 μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κυρίζογλου και σε συνεργασία με την τότε Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Στέλλα Φωτοπούλου είχαμε βοηθήσει το Κέντρο Υγείας και το περιφερειακό ιατρείο Προμάχων με ιατρικό εξοπλισμό, μετά από δική μου πρόταση και με την συνεννόηση του τότε Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου. Τότε είχε βοηθήσει και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και τα σούπερ μάρκετ Μασούτης. Αυτές είναι δράσεις που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Αντιλαμβάνεστε ένας Δήμαρχος σήμερα τι μπορεί να πετύχει αν παλέψει; Δεν μπορεί όμως να επιτευχθεί τίποτα χωρίς διεκδίκηση και προσπάθεια». Και συνέχισε: «Αρκετά έχει ταλαιπωρήσει τους πολίτες το θέμα του Κέντρου Υγείας Αριδαίας. Θα πρέπει ο Δήμος να συμβάλει. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

Όπως τόνισε ο κ. Χουρσόγλου, «δεν κάνουμε μικροπολιτική, απλά κάνουμε προτάσεις. Την οποιαδήποτε πολιτική τη χαράσσει ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ακολουθούν. Έχει μεγάλες ευθύνες. Θα πρέπει επιτέλους να μάθει να διεκδικεί. Στον Δήμο μας ο Δήμαρχος είναι πρωταγωνιστής, γι’ αυτό θα πρέπει να βάλει καλά στο μυαλό του ότι θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι πολίτες περιμένουν αποτελέσματα».

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα, ο επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος δήλωσε πως «θα πρέπει να υπάρξει ένας σχεδιασμός από τη Δημοτική Αρχή για τους αγρότες μας. Μέχρι τώρα δεν μιλάει κανείς για τα χωριά. Θα πρέπει επιτέλους να δοθεί βάρος. Ο Δήμος μας είναι κατεξοχήν αγροτικός. Δεν λέω ότι όλοι οι προηγούμενοι τα έκαναν όλα σωστά, αλλά οφείλουμε να εξελισσόμαστε ως κοινωνία και να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και όχι να την κάνουμε πιο δύσκολη».


Τέλος, αναφέρθηκε στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να κλείσει τον πεζόδρομο της Αριδαίας. Όπως είπε, μία επαρχιακή πόλη σαν την Αριδαία δεν έχει τέτοια αναγκαιότητα. Άλλωστε, οι τοπικοί φορείς όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, το Τοπικό Συμβούλιο και οι επαγγελματίες στην πλειοψηφία τους ήταν αντίθετοι σε αυτή την απόφαση. Και πρόσθεσε: «Μαγκιές και ψευτοτσαμπουκάδες δεν χωράνε στις Δημοτικές Αρχές. Ένας Δήμαρχος οφείλει να είναι παρόν και να το βλέπει ο πολίτης. Και οι συνεργάτες του θα πρέπει να έχουν τη δύναμη της φωνής. Ο Δημοτικός Σύμβουλος οφείλει να ακούει την κοινωνία και να μετουσιώνει την άποψή της σε ψήφο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο».

8 σχόλια:

  1. επέκταση του Κέντρου Υγείας και εξοπλισμός του.Στόχος όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλων μας. Μακάρι να το αντιληφθεί και η δημοτική αρχή που κολλάει σε εγωισμους. Είναι ντροπή να μην στηρίζουν το κέντρο υγείας. Μας αφορά όλους.

      Διαγραφή
  2. Και όλα αυτά στο ράδιο Αλμωπία. Που πριν τρία χρόνια σας έβριζε. Που οι κύριοι τέλος πάντων, ήταν στα μαχαίρια. Και τώρα ξαφνικά όλοι ενωμένοι. Και το τάισμα σανού να το δέχεται ο κόσμος.Και φυσικά όλοι εμείς να πιστεύουμε τα λεγόμενα του κυριου. Μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνουν δηλαδή; Να το κρατάνε μανιάτικο;

      Διαγραφή
    2. Άστοχο το επιχείρημα φίλε. Το ράδιο Αλμωπία καλώς ή κακώς σε όλη την διαδρομή του ήταν με εκάστοτε την αντιπολίτευση.

      Διαγραφή
  3. Τα ΜΜΕ είναι κοματι της κοινωνίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς αυτό πρέπει να κάνει ο δήμος. Πολύ καλά τα λέει ο Χουρσόγλου. Αλλά ποιος να ακούσει; Ο Μπάτσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ο Δημοτικός Σύμβουλος οφείλει να ακούει την κοινωνία και να μετουσιώνει την άποψή της σε ψήφο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο".

    Σωστός ο Χρήστος. Αλλά βλέπουμε το ακριβώς αντίθετο να συμβαίνει. Άφωνοι και εξαφανισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News