Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Συνάντηση του Δ. Σταμενίτη με το Σωματείο Καταστημάτων Εστίασης του Δήμου Πέλλας


Με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εστίασης Δήμου Πέλλας «Η Ολυμπιάδα» συναντήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης το πρωί του Σαββάτου, 16 Ιανουαρίου 2021. Βασικό αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε ο προβληματισμός των καταστηματαρχών για την επομένη ημέρα και η ανάλυση των αιτημάτων και των προτάσεων τους, οι οποίες στοχεύουν να συνδράμουν ουσιαστικά στο ομαλό άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης, όταν αυτό επιτραπεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Σταμενίτης τόνισε για ακόμη μια φορά, ότι όλοι αναγνωρίζουν πως ο κλάδος της εστίασης φαίνεται να έχει σηκώσει το περισσότερο βάρος και να παρουσιάζει τις μεγαλύτερες απώλειες από την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων περιορισμού για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ενώ αναφέρθηκε και στη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τις επιχειρήσεις με μέτρα όπως, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, η επιδότηση της αναστολής των συμβάσεων των εργαζομένων καθώς και η μείωση του ενοικίου, που για Ιανουάριο και Φεβρουάριο είναι στο 100%. Ωστόσο, ο Βουλευτής επισήμανε ότι ο διαρκής διάλογος είναι απαραίτητος προκειμένου να εντοπίζονται τυχόν νέα προβλήματα, να κατατίθενται προτάσεις, να αξιολογούνται και όπου αυτό είναι απαραίτητο αλλά και εφικτό να λαμβάνονται συμπληρωματικά μέτρα στήριξης.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν προτάσεις που αφορούν:

1. Ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των λογαριασμών της περιόδου της πανδημίας προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

2. Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση πέραν της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, για προμήθειες και πρώτες ύλες, πριν το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης.

3. Την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού και στους μετόχους των καταστημάτων, οι οποίοι είναι παράλληλα και εργαζόμενοι.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Σωματείου ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα μεταφέρει τις προτάσεις τους στα αρμόδια Υπουργεία και θα τους κρατά ενήμερους για την εξέλιξη της πορείας τους. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το άνοιγμα των καταστημάτων, όποτε αυτό αποφασιστεί, θα πρέπει να συνοδευτεί από έναν οργανωμένο σχεδιασμό, ο οποίος θα προκύψει μέσα από τη συνεργασία των καταστηματαρχών και της Κυβέρνησης.

2 σχόλια:

  1. Να μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος, οι πελάτες, έχουμε πλέον υψηλές απαιτήσεις προστασίας και ασφάλειας από τα μαγαζιά εστίασης.Πιστοποιητικά απολύμανσης,επιπλέον αντισηπτικά και ειδικά μέτρα προστασίας επιβάλλονται σε όσα μαγαζιά θέλουν να σταθούν όρθια από δω και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άραγε τέτοιους δραστήριους βουλευτές έχουν οι άλλοι νομοί της Χώρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News