Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Η κυβέρνηση της ΝΔ θέτει τις βάσεις για την υλοποίηση του δρόμου Θεσσαλονίκη - Γιαννιτσά - Έδεσσα


Για το θέμα του δρόμου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα επικοινώνησε εκ νέου με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Καραγιάννη καθώς και με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μπίλια ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης. Στη συνομιλία που είχε με τους δύο άνδρες ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι το έργο της κατασκευής του δρόμου περιλαμβάνεται στα έργα που έχει εντάξει η Κυβέρνηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και για το οποίο αναμένει την έγκριση από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σταμενίτης εξέφρασε την ικανοποίηση του δηλώνοντας ότι:

«Η απόφαση της κυβέρνησης, ύστερα και από εισήγηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο σχεδιασμός για τα μεγάλα έργα που αφορούν την Πέλλα προχωράει με σταθερά βήματα.

Η κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα συνδέσει το Νομό Πέλλας με τη Θεσσαλονίκη, παρέχοντας ταχύτητα και ασφάλεια στις μετακινήσεις είναι ένα αίτημα χρόνων, για την ικανοποίηση του οποίου η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εργάζεται συντονισμένα από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι ώριμες μελέτες των τμημάτων των Παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, ενώ υλοποιείται και η μελέτη για το κομμάτι του δρόμου Μαυροβούνι – Έδεσσα. Συνεπώς, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης, εφόσον εγκριθεί το προσχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης στα προτεινόμενα έργα του οποίου περιλαμβάνεται και ο δρόμος, θα δώσει τη δυνατότητα δημοπράτησης του έργου.

Προσωπικά τόσο στην προηγούμενή θητεία μου ως Βουλευτής, όσο και στην τρέχουσα, έχω πραγματοποιήσει σειρά παρεμβάσεων για το συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας την προώθηση του και την άμεση ολοκλήρωση των απαραίτητων σε κάθε στάδιο διαδικασιών ενώ με αίτημα μου προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή είχα ζητήσει την εξασφάλιση της χρηματοδότησης μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Εκτός από την εξαιρετική σημασία που έχει για το Νομό Πέλλας, η κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκη - Γιαννιτσά - Έδεσσα αποτελεί ένα έργο που θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα, στο Ταμείο Ανάκαμψης έχει προταθεί να συμπεριληφθεί και ο δρόμος Σκύδρα – Νάουσα, ο οποίος είναι τμήμα του δρόμου Βέροια – Νάουσα – Σκύδρα και αποτελεί την πρώτη σύνδεση του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό».

2 σχόλια:

  1. Τo μεγαλυτερο εργο για το νομο Πελλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς της επαρχίας ΑΡΙΔΑΊΑΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΠΆΝΤΑ ΑΠ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΌΤΑΝ ΤΡΈΧΕΤΕ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΊΖΕΤΑΙ ΑΛΛΆ ΠΛΈΟΝ ΤΟ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΌΛΟΙ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News