Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Σκύδρα: Κλείνει το υποκατάστημα της Alpha Bank - Άμεση αντίδραση από τη Δήμαρχο Κ. Ιγνατιάδου


Επιστολή προς την ALPHA BANK απέστειλε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με αφορμή το κλείσιμο του τραπεζικού της καταστήματος στην πόλη της Σκύδρας. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές του Νομού.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής (αρ.πρ.358/18-1-2021) είναι το παρακάτω:

Με αφορμή την επικείμενη – όμως ανεξήγητη παρά την επιτυχημένου του πορεία - διακοπή της λειτουργίας του τραπεζικού σας καταστήματος στο Δήμο μας, επιτρέψτε μας να επικοινωνήσουμε μαζί σας, μέσω της παρούσας επιστολής, και να σας εκθέσουμε τις θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, επειδή είναι ένα ζήτημα ουσιαστικής σημασίας για τον τόπο μας και μας αφορά όλους άμεσα.

Είναι αυτονόητο, λοιπόν, ότι η επικείμενη διακοπή της λειτουργίας του τραπεζικού σας καταστήματος στη Σκύδρα αποτελεί μια πολύ δυσάρεστη κι απογοητευτική εξέλιξη για τον τόπο μας και την ευρύτερη περιοχή σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και παρατεταμένη περίοδο οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

Μετά τις σταδιακές συγχωνεύσεις τραπεζών και το κλείσιμο καταστημάτων τους, μέχρι πριν από λίγο διάστημα παρέμεναν στην έδρα του Δήμου Σκύδρας δύο τραπεζικά καταστήματα αντίστοιχων τραπεζών. Και καθώς θ΄ αναμενόταν τα εναπομείναντα τραπεζικά καταστήματα να επιδιώξουν την ισχυροποίηση της θέσης τους, όμως δυστυχώς, η Alpha Bank προχωρά στο κλείσιμο του εδώ καταστήματός της.

Η τεχνολογική εξέλιξη και η πανδημική κρίση μπορεί να επέσπευσαν και να επιτάχυναν την προώθηση και τη χρήση των συστημάτων των ψηφιακών – ηλεκτρονικών συναλλαγών, ωστόσο υπάρχουν ακόμη πολλοί πελάτες της τράπεζάς σας και συμπολίτες μας, όπως φυσικά και των άλλων τραπεζών, οι οποίοι δεν έχουν την ευχέρεια, τη δυνατότητα ή την υποστήριξη για ν΄ανταπεξέλθουν στα νέα συστήματα που εμφανίστηκαν με γρήγορους ρυθμούς και τα οποία όμως δεν μπορεί να «οικειοποιηθεί» προς το παρόν μεγάλο μέρος από το σύνολο της κοινωνίας, κυρίως των μέσων και μεγάλων ηλικιών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τις συχνές μετακινήσεις τους σ΄άλλα καταστήματα της τράπεζάς σας γειτονικών περιοχών με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χρονικές καθυστερήσεις λόγω αποστάσεων αλλά και σε ασφάλεια και σε κόστη μεταφοράς ή πολύ πιθανό να οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας να επιλέξουν για τις συναλλαγές τους την τράπεζα που παραμένει και συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο Δήμο μας.


Θ΄αναμενόταν, λοιπόν, επαναλαμβάνω και υπογραμμίζω, η τράπεζά σας μετά κλείσιμο των καταστημάτων των άλλων τραπεζών και την παραμονή μόνο δύο τραπεζικών καταστημάτων να παραμείνει και να ενδυναμώσει τη θέση της στην πόλη, στο Δήμο και στην ευρύτερη περιοχή μας, αφού η Σκύδρα είναι το κέντρο του Νομού με υψηλές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης λόγω των πολλών συγκριτικών της πλεονεκτημάτων σ΄όλους τους τομείς, όλων των επιπέδων.

Εκ των πραγμάτων υπενθυμίζουμε και τονίζουμε ότι ο Δήμος και η πόλη της Σκύδρας βρίσκονται στο κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κι αποτελούν σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο της Κεντρικής Μακεδονίας. Η Σκύδρα και η ευρύτερη περιοχή της είναι μια δυναμική και διαρκώς αναπτυσσόμενη περιφέρεια που διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα όπως είναι η εύφορη και ευλογημένη της γη στην οποία καλλιεργούνται και παράγονται από τους αγροτοκτηνοτρόφους μας ποικιλίες ποιοτικών προϊόντων, με κορυφαίο το πασίγνωστο από άποψη ποσότητας και ποιότητας ροδάκινο. Είναι γνωστό και το επισημαίνουμε, ότι στα διοικητικά όρια του Δήμου μας έχουν την έδρα τους και δραστηριοποιούνται οι μεγαλύτερες και οι περισσότερες βιομηχανίες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Ημαθίας. Επίσης, δραστηριοποιούνται πολλές ενώσεις - συνεταιρισμοί και εταιρείες συλλογής - τυποποίησης αγροτικών προϊόντων και πολλές συναφείς και υποστηρικτικές βιοτεχνίες. Σ΄ όλες τις παραπάνω δραστηριότητες απασχολείται μεγάλος αριθμός εργαζομένων κι εμπλέκεται επίσης μεγάλος αριθμός επαγγελματιών. Στη Σκύδρα, βεβαίως, έχουν την έδρα τους, σημειωτέον σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, το Τελωνείο Πέλλας και η Χημική Υπηρεσία Ημαθίας και Πέλλας. Η Σκύδρα, λοιπόν, αποτελεί ουσιαστικά κι αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικότατο κοινωνικό, παραγωγικό, βιομηχανικό εμπορικό κι εξαγωγικό κέντρο. Όμως, δυστυχώς, η επικείμενη κίνησή σας για το κλείσιμο του τραπεζικού σας καταστήματος δεν συμβάλλει στην ενδυνάμωση της πόλης, του Δήμου και των ανθρώπων μας.

Οι πελάτες και οι συναλλασσόμενοι, λοιπόν, με την τράπεζά σας αλλά και οι εργαζόμενοι θα κληθούν ν΄αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα της διακοπής ενός καταστήματος που λειτουργούσε επί δεκαετίες στον τόπο μας έχοντας τη δική του συνεισφορά στην εξέλιξη του τόπου μας στην οποία βάζετε τέλος. Είναι δικαιολογημένο κι επόμενο ότι η διακοπή της λειτουργίας του καταστήματός σας στη Σκύδρα θα έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της όποιας συνεργασίας με το Δήμο μας και τα Νομικά του Πρόσωπα.

Όπως επισημαίνετε στην ανάλυση του ενημερωτικού σας προφίλ στην αντίστοιχη ιστοσελίδα σας « η τράπεζα σχεδιάζει και αναπτύσσει διαχρονικά την επιχειρηματική της δράση με κεντρικό άξονα τη συμβολή της στην κοινωνία», ενώ επίσης και σε κάποιο άλλο σημείο εμφανίζετε την εικόνα ενός παιδιού που φοράει μάσκα και τονίζετε ότι «το αληθινό χαμόγελο δεν κρύβεται».

Θα συμφωνήσουμε, φυσικά, ότι το χαμόγελο, βεβαίως, δεν κρύβεται, όμως μη μας το στερείτε με το κλείσιμο του τραπεζικού σας καταστήματος και την έλλειψη της φυσικής σας παρουσίας στην πόλη και στο Δήμο μας η οποία και δεν μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να υποκαταστήσει πλήρως τη συνεργασία και την εξυπηρέτηση των πελατών.

Με την επίκληση, λοιπόν, της συνεργασίας μας επί πολλά χρόνια, της αναγκαίας συμβολής όλων μας στην περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη και με προτεραιότητα τον άνθρωπο και την εταιρική κοινωνική ευθύνη, ως Δήμαρχος Σκύδρας εκφράζοντας το σύνολο της κοινωνίας, σας ζητώ, έστω κι αυτήν τη στιγμή, να επανεξετάσετε την απόφασή σας στην κατεύθυνση της συνέχισης της λειτουργίας του καταστήματός σας στην πόλη της Σκύδρας για το αμοιβαίο μας όφελος και προπαντός το συμφέρον της κοινωνίας.

8 σχόλια:

  1. Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ..... ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ EUROBANK ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ; ΝΑ ΜΥΡΙΣΕΙ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΗΣ;; ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΟΥ ΑΥΤΑ.

      Διαγραφή
    2. ΠΙΕΣ ΚΑΝΑ ΚΑΦΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ....... ΟΛΗ Η ΣΚΥΔΡΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΕΙ 1,5 ΜΗΝΑ ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΤΕΒΗΚΕΣ ? ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.... ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΙΝΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ. ΜΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΦΥΓΕΙ -ΣΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ- ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΕΙΣ ΜΗΠΩΩΩΩΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ

      Διαγραφή
    3. 5.07 εισαι εκτος θεματος αυτο αφορά τον Δήμοι μας και όχι την βουλή. Τι σχέση έχουν οι βουλευτες ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ εισαι ?

      Διαγραφή
  2. ΟΙ...τράπεζες κλείνουν. Βέβαια. Τι ανάγκη έχουν. Και όταν χρειάζονται λεφτά το κράτος τους δίνει δανεικά κι αγύριστα. Έπρεπε όμως τα λεφτά τους να προ΄έρχονται από τους πελάτες τους. Τότε να σε έβλεπα εγώ κυρία ΑΛΦΑ και κάθε τέτοια, πόσα καταστήματα θα έκλεινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλος άσχετος. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο κλείνουν. Δεν καταλαβαίνετε ότι η αγορά και η οικονομία σας πεθαίνει και οι πελάτες δεν μπορούν πλέον να κρατήσουν τα καταστήματα;

      Διαγραφή
  3. Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΒΙΟΜΑΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ....Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News