Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Τι θα γίνει με τα σχολεία της Πέλλας - Προς νέα αναβολή η έναρξη της σχολικής χρονιάς


ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Σκούρα σύννεφα άρχισαν να απλώνονται πάνω από τον εκπαιδευτικό «χάρτη» της χώρας, καθώς η αναστάτωση, η έλλειψη κεντρικού συντονισμού και ο πανικός από την πιθανή «αφανή» συσσώρευση κρουσμάτων του κοροναϊού κυριαρχούν σε πολλά σχολεία πριν κλείσουν καν οι πέντε πρώτες ημέρες λειτουργίας τους.

Τα προγράμματα τηλεκπαίδευσης, όπως είναι φυσικό, δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει σε όσα σχολεία έκλεισαν, ενώ τα κρούσματα ή οι υπόνοιες κρουσμάτων σε άλλα οδηγούν σε δεκάδες κλήσεις στον ΕΟΔΔΥ ή στην Πολιτική Προστασία, όπου, όπως είναι φυσικό, υπάρχει αδυναμία στην άμεση εξυπηρέτησή τους. Την εικόνα του αλαλούμ συμπληρώνει η ιστοσελίδα που λειτουργεί στο υπουργείο Παιδείας για την ενημέρωση σχετικά με τα σχολεία που κλείνουν καθημερινά, η οποία ενημερώνεται καθημερινά τελευταία.

Μέσω διαρροών ενημερωνόμαστε ότι ούτε την Δευτέρα δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στην Π.Ε. Πέλλας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι επίσημο. Για άλλη μια φορά, το Υπουργείο Παιδείας αφήνει στο "σκοτάδι" μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, να αγωνιούν χωρίς να γνωρίζουν τι θα συμβεί από βδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής των υπουργείων υγείας και παιδείας, είναι να μην ανοίξουν ούτε αυτή την εβδομάδα τα σχολεία στην Π.Ε. Πέλλας, ωστόσο δεν υπάρχει μέχρι στιγμή επίσημη ενημέρωση.

10 σχόλια:

  1. Ας τα κλείσουν και τελείως !!!! Αν είναι δυνατόν τι θα γίνουν όλα αυτά τα παιδια !! Η πρώτη λυκείου χάθηκε το ίδιο όπως φαίνεται και η Δευτέρα και θα κληθούν αυτά τα παιδια να δώσουν του χρόνου πανελλήνιες !! Αλλά ξέχασα στο πανεπιστήμιο πλέον περνάς ανεξάρτητου βαθμου!!! Κατάντια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς όλοι που έχετε ανοσία να πάτε σχολείο. Εμείς που εχουμαι ομάδες ηψηλου κινδύνου θα το σκεφτούμε. Αν σας πιάσει κάτι σοβαρό μετά να σας δω κλάψα. Τέλος ατρόμητοι ελληνες. Αν έχετε κολο στα σύνορα απέναντι στον Τούρκο με τα όπλα.

      Διαγραφή
  2. Τετοια κοπουκια δεν μας ξανακυβερνησαν.
    Οτι ακριβως μας αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα σχολεία να κλείσουν τελείως. Δεν χρειάζονται. Τα παιδιά μας είναι καλύτερα να μένουν αμόρφωτα για να κοιμούνται και να μην σκέφτονται και ζητάνε. Η νέα τάξη πραγμάτων αυτό επιζητεί.
    Όσοι έχουν λεφτά ας τα μαθαίνουν ιδιωτικά στα σπίτια τους πληρώνοντας δασκάλους.
    Θα δούμε αργότερα μήπως φτιαχτεί η τηλεκπαίδευση για να έχουμε ανθρώπους μοναχικούς, καταθλιπτικούς, να μην επικοινωνούν μεταξύ τους.
    Και όλα αυτά με πρόσχημα των κορονοιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα κδαπ και οι παιδικοί σταθμοί πως λειτουργούν στον νομό;;εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα και υπάρχει στα δημοτικά
    γυμνάσια και λύκεια;;;αν είναι δυνατόν ξεκάθαρη κοροϊδία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πες στις διαρροές σου να ανοίξουν τα σχολεία
    Το καλό που τους θέλω
    Μπορούμε να δεχτούμε τα πάντα αλλά όχι κλειστά σχολεία
    Γιάννης Χ
    Ένας εκπαιδευτικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ποτέ περιμένουν να το ανακοινώσουν για το εάν θ ανοίξουν η όχι???την Κυριακή το βράδυ 11:59?δεν θα πρέπει να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα Γιαννιτσα με τα πολλά κρούσματα παίρνουν στο λαιμό τους (μεταφορικά) και όλο τον Υπόλοιπο Νομό που δεν φταίει....Κρίμα...Ο Δήμαρχος Αριδαίας γιατί συντάσσεται μαζί τους?η Αλμωπία δεν έχει ίδια συμφέροντα με τα Γιαννιτσά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τιφτεει η αριδαια και οι μαθητές από έναν άχρηστο που δεν κρατούσε τα μέτρα ασφαλείας για το οποίο φτάιει η αστυνομια το υπουργείο παιδείας η κυβέρνηση και όλοι αυτοιβ πουπάρχει βγάζουν λεφτά ξυνοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό θα είναι τα πράγματα να τα βλέπουμε απο όλες τις πλευρές ανακαλύψαμε εναν τρόπο και τωρα ντάξει τον χρησιμοποιούμε παντού χωρις να έχουμε υποψην μας πολλα πραγματα. Έχετε αναρωτηθει αν ο κάθε μαθητής έχει πρόσβαση στο διαδύκτιο να κάνει τηλεδιάσκεψη?? Αν οι γονεις έχουν γνώσεις απ αυτα?? Αν υπάρχουν υπολογιστες ή εστω κινητα για καθε παιδι της οικογένειας?? Τα παιδια των πρώτων τάξεων πως θα ερθουν σε επαφη με το διαφορετικό μεσα απο μια οθόνη?.. Τα παιδία με δυσκολίες προβλήματα τύπου δισλεξια πως θα τα καταφέρουν? Ντροπη πραγματικα.Το μόνο που σκεύτεστε ειναι το συμφέρον σας.Δυστυχως υπάρχει κ άλλος κόσμος γύρο σας. Απλα ανοίξτε τα μάτια σας και ξυπνήστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News