Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Η Κίνηση Πολιτών για τον Εδεσσαίο ποταμό καταγγέλλει «πόλεμο λάσπης και παραπληροφόρησης»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΕΣΣΑΙΟ ΠΟΤΑΜΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ «ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ».

Τα ντουβάρια πέφτουν μέσα στο ποτάμι, όπως τα ψέματα πέφτουν στο κενό. Σε μια επιχείρηση τρομοκρατίας των Εδεσσαίων σχετιζόμενη με τις πλημμύρες του 1979 αν δεν γίνει το έργο τσιμεντόστρωσης της φυσικής κοίτης του Εδεσσαίου ποταμού, έχει επιδοθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σπεύδει να ενημερώσει ως ειδήμων, για τις εξελίξεις στο δικαστικό πεδίο. Το μόνο που καταφέρνουν όμως είναι να εκτίθενται ανεπανόρθωτα με τις ανακρίβειες και την παραπληροφόρηση που παρέχουν. Με τα ψέματα δεν κερδίζεται τίποτα, ούτε οι εντυπώσεις. Γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, όπως λέει και ο λαός.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Έδεσσας, που ενδιαφέρονται για το έργο στον Εδεσσαίο ποταμό, ότι οι δηλώσεις τύπου «Απόρριψη αίτησης αναστολής κατασκευής του έργου Αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Εδεσσαίου στο ΣτΕ» είναι παντελώς ανακριβείς και εξόχως παραπλανητικές.

Δεν εκδόθηκε απόφαση από το ΣτΕ - Δεν απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής – Δεν υπάρχει τεκμηρίωση και αποδοχή των απόψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Στις 29-7-2020 καταθέσαμε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης, η οποία θα δικαστεί στις 9 Δεκεμβρίου 2020. Ασκήσαμε συγχρόνως και αίτηση αναστολής των εργασιών μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης ακύρωσης, για την οποία δεν έχει οριστεί ακόμη δικάσιμος. Επομένως είναι αδύνατον να έχει εκδοθεί απόφαση που να απορρίπτει την αίτηση αναστολής, για την οποία βιάστηκαν κάποιοι να χαρούν αφού … δεν έχει ακόμα δικαστεί η υπόθεση. Αυτό που απορρίφθηκε είναι το αίτημα προσωρινής διαταγής που υποβάλλαμε μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αναστολής, το οποίο δεν αποτελεί απόφαση και δεν περιέχει καμία τεκμηρίωση και αποδοχή των απόψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, όπως ψευδώς δηλώνεται και αναπαράγεται μέσω του κ.Τζαμτζή. Το αίτημα προσωρινής διαταγής απορρίφθηκε με μοναδική αιτιολογία «λόγους δημοσίου συμφέροντος». Δεν κρίθηκε τίποτα και δεν απορρίφθηκε τίποτα επί της ουσίας.

Πέρα από αυτό έγινε προσπάθεια να συσχετιστεί το γεγονός και με την κατάρρευση τμήματος από τα πρανή του ποταμού. Η πρόσφατη πτώση τοιχίου μέσα στον Εδεσσαίο Ποταμό και όχι από τον Εδεσσαίο Ποταμό δείχνει περίτρανα την ανακολουθία στην οποία έχει περιέλθει η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να καλύψει την παράνομη τσιμεντόστρωση της φυσικής κοίτης του Εδεσσαίου ποταμού.

Η αλήθεια είναι ότι μια διαρροή στο δίκτυο ύδρευσης η οποία έμεινε για μέρες στον … «αυτόματο-τυχαίο» πιλότο δημιούργησε την πτώση του τοιχίου και όχι ο Εδεσσαίος Ποταμός. Αμέσως μετά την παρέμβαση για την αποκατάσταση της βλάβης από το συνεργείο επιδιόρθωσης … το τοιχίο έπεσε! Σίγουρα όχι από τον Εδεσσαίο Ποταμό.

Μια ακόμη θλιβερή αλήθεια είναι ότι διάφοροι «καλοπληρωμένοι-καλοθελητές» έτρεξαν με το γεγονός αυτό να δικαιολογήσουν την τσιμεντόστρωση του ποταμού. Είναι οι ίδιοι τύποι που παρακαλάνε να πλημμυρίσει η Έδεσσα για να δείξουν πόσο «δίκαιο» έχουν στο υποτιθέμενο αντιπλημμυρικό έργο. Όχι κύριοι έχετε άδικο και είστε ψεύτες, μυθοπλάστες.

Όλοι εμείς οι Εδεσσαίοι Πολίτες λέμε ξεκάθαρα ότι δεν έχει γίνει καμία εργασία αποκατάστασης συντήρησης των πρανών του ποταμού τα τελευταία χρόνια, κάτι που φυσικά έπρεπε να γίνει. Και αυτό αποδείχθηκε με την πτώση του τοιχίου. Παράλληλα η έλλειψη συντήρησης δικτύων νερού και ομβρίων σε συνδυασμό με την όδευση βαρέων οχημάτων στις παραποτάμιες διαδρομές φέρνουν τα αποτελέσματα που είδαμε πρόσφατα. Και όλα αυτά φυσικά δεν θα είχαν συμβεί αν είχε περιέλθει στην δικαιοδοσία του Δήμου Έδεσσας το δικαίωμα παρέμβασης στα πρανή του ποταμού όταν έγινε το έργο των ποταμοβραχιόνων στις αρχές της δεκαετίας.

Συμπέρασμα και μήνυμα προς τους υπεύθυνους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Αφήστε τα ανόητα επικοινωνιακά τεχνάσματα και συντηρείστε, αποκαταστήστε τα πρανή του ποταμού αφήνοντας ελεύθερη την φυσική κοίτη του Εδεσσαίου Ποταμού. Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο και επικίνδυνο για το γεωλογικό υπόβαθρο της πόλης, είναι παράνομο και επικίνδυνο για την διατήρηση της φυσικής μας κληρονομιάς, είναι παράνομο και επικίνδυνο για όλους εμάς τους Εδεσσαίους πολίτες. Και μην λυπάστε για εμάς, που έχουμε όραμα και σκοπό να σώσουμε τον Εδεσσαίο ποταμό. Κρατήστε την λύπη για εσάς, μπορεί να σας χρειαστεί.

Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να προστατέψουμε την πόλη μας από τους περιβαλλοντοκτόνους θιασώτες του τσιμέντου που εντελώς παράνομα και χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες παρεμβαίνουν και βιάζουν την φύση της Έδεσσας. Δηλώνουμε ότι θα πάμε μέχρι τέλους στην Ελληνική Δικαιοσύνη καθώς και στα Ευρωπαϊκά όργανα βάζοντας όσους «χαίρονται» σήμερα να ανακαλέσουν αλλά και να ξηλώσουν τα τσιμέντα στην φυσική κοίτη του Εδεσσαίου Ποταμού. Τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη.

Όλους εμάς τους Εδεσσαίους και τις Εδεσσαίες μας ενώνει η φύση της Έδεσσας.

Κίνηση Πολιτών
Εδεσσαίος Ποταμός

9 σχόλια:

  1. Ποιός θα τολμήσει να αγγίξει το φυσικό περιβάλλον έστω κι ένα εκατοστό;;;;πόλεμος μέχρι εσχάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΦΙΛΟΣ.
    ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ..ΧΙΔΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΟ! ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ .... ΧΙΔΙΑ ΜΟΥ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΩ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ, ΓΚΕΓΚΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για κάθε δένδρο που κόβεται πρέπει να υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τσιμεντόφιλε υπάρχουν πολλά προγράμματα ψυχικής αποκατάστασης.Δέστο και σώστο το.Γκε γκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ για να λες κάτι ξέρεις...μας συστήνες το δικό σου πρόγραμμα;αν και δεν σε κόβω να έχεις βρεί γιατρειά

      Διαγραφή
    2. Να μας συστήσεις το δικό σου πρόγραμμα....αν και δεν βλέπω να έχει καλά αποτελέσματα....μάλλον να το επαναλάβεις

      Διαγραφή
  5. ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΔΕΣΣΑ ΜΕ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΠΟΤΕ, ΕΝΩ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΕΩΣ ΚΑΙ 7 ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ. ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΒΟΥΝΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΔΕΣΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ κ.ΣΤΑΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News