Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

«7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Να πλένουμε τα χέρια μας και να φοράμε τη μάσκα μας, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατεύσει

“7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά και 7 του μηνός θα έχουμε ξανά να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις. Να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά ότι αν τηρούμε τις αποστάσεις, όσο μπορούμε… Να πλένουμε τα χέρια μας και να φοράμε τη μάσκα μας, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατεύσει”.

Με αυτά τα λόγια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έδωσε απάντηση στο φλέγον ερώτημα για εκατομμύρια γονείς σε όλη τη χώρα, που δεν είναι άλλο από το τι πρόκειται να γίνει με τα σχολεία, τώρα που ο κορονοϊός ξαναχτύπησε τη χώρα μας.

Σε ερώτηση για το αν η ημερομηνία 7 Σεπτέμβρη έχει “κλειδώσει” για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η απάντηση του κυρίου Πέτσα στο open, ήταν “Φυσικά”.

“Όσο χρονικό διάστημα και αν αναβάλλεται η λήψη δύσκολων αποφάσεων, δε βελτιώνεται το αποτέλεσμα. Επομένως εμείς εργαζόμαστε από τώρα μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου για να έχουμε αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων προκειμένου να μπορέσουμε να μπούμε στο Φθινόπωρο με καλύτερες συνθήκες…” συμπλήρωσε ο κύριος Πέτσας.

Κατά τον ίδιο άλλωστε, δεν είμαστε σε κατάσταση Μαρτίου. Κι αυτό γιατί όπως εξήγηση, τότε, εκτός από τα αυξημένα κρούσματα σε καθημερινή βάση, ήταν αυξημένες και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις εντατικές. Αντίθετα, τώρα, όπως είπε ο κύριος Πέτσας, έχουμε μόνο αύξηση κρουσμάτων “λόγω χαλάρωσης”.

Κικίλιας: “Και τώρα η πεπατημένη θα είναι η ίδια”

Αναφερόμενος στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε: «Θυμάστε πως υπήρχαν πολλές απόψεις και για το πώς και για το πότε έπρεπε να κλείσουν τα σχολεία. Τα σχολεία έκλεισαν εγκαίρως στη χώρα, ακούστηκαν πολλές απόψεις και για το πώς έπρεπε να ξανανοίξουν τα σχολεία, αν θυμάστε, την Άνοιξη. Ακούσαμε τους ειδικούς, προσέξαμε και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και τώρα η πεπατημένη θα είναι η ίδια, σε ό,τι έχει να κάνει με το Υπουργείο Υγείας».

---
Πηγή: open

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News