Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Δ. Μπίνος για πεζοδρομήσεις: «Αόριστη, πρόχειρη και χωρίς σχέδιο η πρόταση του Δημάρχου»

Δελτίο Τύπου

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ":

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο Δήμαρχος Αλμωπίας συνεχίζει να διαχειρίζεται σοβαρά ζητήματα με προχειρότητα. Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε τη διαχείριση του θέματος των πεζοδρομήσεων στην πόλη της Αριδαίας.

Θα περίμενε κανείς, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που θα επηρεάσει άμεσα την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, να προηγηθεί διάλογος τόσο με το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και με τους τοπικούς φορείς (Εμπορικό Σύλλογο, Τοπικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, εκπροσώπους καταστημάτων εστίασης κτλ). Αντίθετα, ο κ. Μπάτσης απαξίωσε όλους τους παραπάνω, απαξίωσε ακόμα και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο που ο ίδιος έχει ορίσει και προχώρησε προσωπικά ο ίδιος σε μια εισήγηση χωρίς κανένα σχέδιο και με αοριστολογίες.

Εμείς ως συνδυασμός, ταχθήκαμε από την πρώτη στιγμή υπέρ των πεζοδρομήσεων, που θα συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και ταυτόχρονα θα σέβονται τους πεζούς και δεν θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στο κυκλοφοριακό της πόλης. Ο Δήμος Αλμωπίας είχε όλο το χρόνο να σχεδιάσει, να προτείνει, να συζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στην εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης. Δυστυχώς, φτάσαμε στο «παρά ένα» για να κατατεθεί μια πρόχειρη πρόταση, χωρίς σχέδιο και κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει για ένα θέμα χωρίς τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Είμαστε εδώ, για να παρακολουθήσουμε την εφαρμογή αυτού του σχεδίου, με την ελπίδα ότι το επόμενο διάστημα ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του θα επιδείξουν τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα και θα σταματήσουν να εμφανίζονται ως «φωστήρες και φωτεινοί παντογνώστες επί παντός επιστητού».

Με την ευκαιρία που μας δίνεται, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επανεκκίνηση σε όλα τα καταστήματα εστίασης, στους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και όλους τους ανθρώπους του κλάδου.

14 σχόλια:

  1. ολα γιατα μαγαζια γινονται φτανει πια ξεφτιελες αν δεν μπορης μπατση να κανης κατι γιατην κοινονια της αριδαιας παρετησου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ εσυ μάθε ορθογραφία! Χωρίς τα μαγαζιά η πόλη είναι άδεια .. χωρίς ζωή! Τα μαγαζιά ειναι κλειστά 2 μήνες κλειστά και θέλεις έργα! Εεε ρε γίδια.. καθίστε σπίτια σας δεν σας θέλουμε στα μαγαζιά..

      Διαγραφή
    2. θέλουμε μαγαζιά που τηρούν κανόνες.Μαγαζιά που πληρώνουν το ενοίκιο τους.Μαγαζιά που είναι καθαρά και προσφέρουν κάτι στον τόπο.

      Διαγραφή
  2. Μας κουράσατε κύριε Μπίνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κακώς δεν παίρνει τη γνώμη και κάνει του κεφαλιού του. [αν είναι έτσι] Αλλά και ο κ. Μπίνος δεν χειρίστηκε με άριστο τρόπο την αποκατάσταση των δρόμων της πόλεως μετά την εσκαφή για ύδρευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα τα λες και στην τελικη μονο ενα δρομο κοιτανε οι παραλληλοι του πεζοδρομου εμετος, μεσα στο μαυρο χαλι, βρωμα και δυσοδια ειδικα εκει προς τα ψαραδικα περνας και ζαλιζεσε απ τη μποχα και τη μυγα, τα πλακακια χαλια και τα φωτιστικα σπασμενα και καμενα.

      Διαγραφή
  4. στο θέμα θα έχουμε άποψη συγκοινωνιολόγου ειδικού?
    ή στο περίπου ο Μήτσος ο Ίτσος και ο Βάγγος πάνω κάτω στο περίπου θα πούνε κατι εμπειρικό και ας δουμε και βλέπουμε και πάμε οκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατι γιατι ρε παιδια τετοια αρνητικη κριτικη εδω στην Αριδαια.....φτανει αφησετε τους ανθρωπους να λειτηργησουν με γνωμονα μονο το καλο του τοπου μας....και στο τελος ταμειο..
    Κυρ .Μπινο , κυρ. Βαφειαδη δεν το κανετε καλα ετσι...που συνεχεια εχετε αρνητικη γνωμη για οτι προσπαθεια παει να γινει...θα το βρειτε μπροστα σας απ τον πολιτη της Αλμωπιας ! Να ειστε σιγουροι για αυτο..
    Ευχαριστω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πόσο σιγουροι δηλαδή; μη βάζεις και στοίχημα.

      Διαγραφή
  6. σε κάθε πόλη υπάρχει ένας πεζόδρομος...δηλ ποιόν δρόμο θα έκαναν πεζόδρομο οι άλλη συνδυασμοί... Τον αυτονόητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προσέξτε το σχόλιο μου! Το γράφω με απόλυτη ειλικρίνεια!
    Ο χρήστος ο Μπάτσης είναι πολύ καλό παιδί.Εξαιρετικό.Τον αγαπάμε πολύ.
    Δεν κάνει όμως για Δήμαρχός.Και θα αγωνιστούμε με πάθος για το καλύτερο του τόπου μας όποιος κι αν ήταν.Και στο Μπίνο κάναμε σκληρη κριτική και στο Χατζηδημητρίου (καλά ο άλλος δεν πιάνεται για υποψηφιότητα.Τελευταίος βγήκε ο Παρούτογλου).Όποιος δεν αντέχει την κριτική ας μην μπλέκει με την αυτοδιοίκηση και την εξουσία.
    Κριτική και εξουσία πάνε μαζί.
    Δεν ασχολείται κανεις με την προσωπική ζωή κανενός.Δεν ασχολείται με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
    Αλλά ο κάθε αιρετός να είναι έτοιμος για σκληρή,σκληρότατη κριτική .
    Υγ.Η ανακύκλωση προχωράει? Έχουμε συγκριτικά μεγέθη με άλλους Δήμους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ σωστο σχόλιο, ακους Μπάτση; αφου ασχολήσε με τα κοινά θα τ ακούς, θυμάσαι τη τράβηξε ο Μπίνος; πόσο τον ξεφτηλίζατε; και ο ιδιος τσιμουδιά, ετσι ειναι αυτά, καλό παιδί μπορεί νασε (δεν σε γνωρίζω) αλλα.......Οσο για την ανακύκλωση ειναι πολυ σοβαρό θέμα, δυστηχώς το επίπεδο της Αλμωπίας το γνωρίζουμε, αρα θέλει πολύ προσπάθεια.

      Διαγραφή
  8. αυτό πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε.Πως θα βοηθηθεί ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δώστε λύση με τα διπλομπαρκαρισμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News