Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

«Μην στοχοποιείτε τη Φούστανη»

Γράφει ο Σταύρος Η. Βαφειάδης

Σε καραντίνα τέθηκε από χθες Τετάρτη στις 8 το βράδυ η Τ.Κ. Φούστανης. Μια απόφαση που ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά έπειτα από συνεργασία με το Δήμο Αλμωπίας και την Περιφέρεια.

Πρόκειται για μια απόφαση που όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του χωριού. Φυσικά, το κίνητρο ήταν η προστασία του πληθυσμού από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς στη Φούστανη εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα ενώ έχουν ληφθεί και άλλα δείγματα και υπάρχει αναμονή για τα αποτελέσματα.

Εμείς οφείλουμε να μεταφέρουμε όλες τις απόψεις. Αυτό κάνουμε όλο αυτό το διάστημα της μεγάλης υγειονομικής κρίσης και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε αυτή η απόφαση, δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα από κατοίκους του χωριού οι οποίοι μας εκφράζουν τις αγωνίες και τους φόβους τους.

Πολλοί από αυτούς, θεωρούν ότι έχει στοχοποιηθεί ένα χωριό, τη στιγμή που ο καθένας μας θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση των ανθρώπων που νόσησαν. Παράλληλα, εκφράζεται η αγωνία για τα αυστηρά μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί. Είναι ενδεικτική η κραυγή αγωνίας κατοίκου του χωριού, η οποία μας είπε ότι δεν μπορεί να παράσχει πλέον βοήθεια σε συγγενικά της πρόσωπα που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύουμε να πούμε αν ήταν σωστή ή λάθος η απόφαση. Εμείς όπως όλοι, οφείλουμε να σεβόμαστε τις αποφάσεις των ειδικών, αλλά και να μεταφέρουμε τον παλμό της κοινωνίας μέσα από κάθε διαφορετική άποψη. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε όμως μέσα από αυτό το βήμα, μεταφέροντας και την άποψη της πλειοψηφίας των κατοίκων της Φούστανης, είναι να μην επιτρέψουμε σε αυτή τη δοκιμασία να γίνει η αφορμή για να στοχοποιηθούν είτε συμπολίτες μας είτε ολόκληρα χωριά. Θα πρέπει να έχουμε κατά νου, αυτό που μας λένε οι ειδικοί και αυτό που τονίζει κάθε απόγευμα ο κ. Τσιόδρας, ότι δηλαδή όλοι μας είμαστε ευάλωτοι απέναντι στον ιό και ο καθένας θα μπορούσε να είναι στη θέση των ανθρώπων που σήμερα νοσούν.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της Φούστανης και σε όλο τον κόσμο. Εκφράζουμε επίσης τα περαστικά μας και τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση σε όσους νοσούν. Σε αυτή τη δοκιμασία κανείς δεν είναι μόνος. Είμαστε όλοι μαζί. Μένοντας σπίτι, σπάμε την αλυσίδα του κορονοϊού, αλλά δεν αφήνουμε να σπάσει η αλυσίδα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

13 σχόλια:

  1. ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ Η ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΥΘΗΝΗΣ!
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ...Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ,ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ,ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ!ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΗΞΕΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΟΔΗΓΙΑ. ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΥΠΤΩΜΑΤΑ.ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ.
    ΔΕΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ !ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΜΗΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΕ ΕΤΣΙ .ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΗΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτό ξέρουμε όλοι.Ξέρουν ότι νοσούν και δεν προσέχαν.Ξεκάθαρα πράγματα.Υπήρξε τρομερή ανευθυνότητα.Από σεβασμό της κατάστασης δεν μιλάμε.Αλλά ως εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν κάνουμε ολοι το τεστ στην αριδαια θα έχει πάνω από εκατό κρούσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρέ μου, θα έχεις συνέντευξη τύπου σήμερα το απόγευμα;

      Διαγραφή
  4. κάποια βασικά πράγματα τα ξέρουμε όλοι.Εαν δεν ξέρεις κάποια βασικά κακώς δεν διαβάζεις να τα μάθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το κρούσμα άντε να κρυφτεί μια μέρα ,άντε δύο ..μετά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατι δεν γραφει καποιος με ονομα να δουμε ποσο εξυπνος είναι με ονομα αλλα ξεχασα κρυβεστε πισω από μια οθονη και βγαζεται χωλη φοβαστε ακομα και το ονομα σας να γραψεται
    Φανταστειτε πως θα νιωθουν οι κατοικοι του χωριου με όλα αυτά που βλεπουν απο εσας
    Λετε τους ειδα εκει τους ειδα εκει όταν σου λεει ότι θα μπεις σε αυστηρη καραντινα 14 μερες να μην να παρεις τα ειδη πρωτης ανακγης και τροφιμα ποιος θα τα παει ολοι εσεις που φοβαστε ένα ονομα να γραψεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως αλλοι φοβουνται τις ευθηνες;;; ειτε γραψεις με ονομα ειτε οχι δεν αλλαζουν τα πραγματα και την αληθεια.Τοσες μερες που ηταν ολοι αυτοι που επρεπε να προστατεψουν το χωριο;;;Και ναι φανταζομαι θα νιωθουν ηλιθιοι που δεν εκατσαν στα αυγα τους.Τελικα σε μερικους περισσοτερο τους νοιαζει η στοχοποιηση (μην γινουν ρεζιλι) παρα η υγεια του ολων.Οσο για τα τροφιμα και τις υποχρεωσεις του καθενος γι αυτο ακριβως υπαρχουν οι δημοτικες αρχες.Θα επρεπε να ειχαν μεριμνησει κατι που δεν εγινε..περαστικα μας!!

      Διαγραφή
  7. Όλος ο πλανήτης πλήττεται απο τον ιό για πια στοχοποιηση μιλάτε, οι κάτοικοι κινδυνεύουν περισσότερο.. Τι θα χάσετε τον τουρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πλειοψηφία του χωριού? Δημοψήφισμα κανατε ή επικοινωνησατε με 201 κατοίκους? Μήπως δημιουργείτε εσείς αυτές τις εντυπώσεις, έτσι για να υπάρχει μια θεματολογία? Όλοι είμαστε σε καραντίνα. Όχι μόνο η Φουστανη. Είναι για το καλό όλων και κυρίως των κατοίκων του χωριού! Καλα λέει ο άνθρωπος στο 3:34...τον τουρισμό θα χασουν?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΡΑΠΑ ΕΧΟΥΝ? ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιος στοχοποιεί ρε παιδιά δηλαδή υπάρχουν κρούσματα τι να κάνουμε? Να πάμε να πιούμε καφεδάκι στη πλατεία? Τα κρουσματα είναι γεγονός τι να λέμε ότι δεν υπάρχουν, σε οποιοδήποτε χωριό μπορούσε να γίνει δν είπαμε ότι φταίνε οι άνθρωποι που αρρώστησαν. Και όλοι εσείς οι φωστήρες που το παιζετε γιατροί κ βγαίνετε κ λέτε δε πέθανε η γυναίκα από τον ιό πήρατε εξετάσεις στα χέρια σας? Το ίδιο γίνεται κ με τον κύριο απ' το Μαυροβούνι τώρα λέτε δε πέθανε απ' τον ιο, είστε γιατροί? Η θα σπιλωθει ο νόμος μας αν πέθαναν συμπολίτες μας απ' τον ιό? Γράφει κάποιος κάτι στο Facebook και θα πιστέψω αυτόν κ όχι τους γιατρούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News