Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Γ. Σηφάκης: «Άλλοι φτιάχνουν σχολεία και άλλοι κλείνουν σχολές»

Γιάννης Σηφάκης: Ξεκινά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αριδαία που ιδρύθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ με επιμονή του τέως βουλευτή

Όπως είχε ενημερώσει ο Γιάννης Σηφάκης από τον Ιούνιο 2019 ιδρύθηκε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αλμωπία ως τμήμα του ΣΔΕ Γιαννιτσών, προσλήφθηκαν 11 καθηγητές και άρχισαν οι εγγραφές.

Το σχολείο σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει στο Λύκειο Εξαπλατάνου αφού ο Δήμος Αλμωπίας δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει, τουλάχιστον για την πρώτη χρονιά, κτίριο στην Αριδαία.

Το σχολείο ιδρύεται την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ ακύρωσε τα διετή Πανεπιστημιακά Προγράμματα για αποφοίτους ΕΠΑΛ (τα οποία είχαν ωριμάσει με προοπτική τουλάχιστον 4 προγραμμάτων στην Πέλλα, ένα σε κάθε Δήμο) και την σχολή Μουσειολογίας στην Έδεσσα.

Η ίδρυση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας υπεγράφη στις 11/06/19 από τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανία Παπαγεωργίου και θα λειτουργήσει κανονικά από το τρέχον σχολικό έτος 2019- 2020.

Για το ΣΔΕ έχει εκδηλωθεί ήδη το ενδιαφέρον πολλών δεκάδων ενδιαφερομένων για συμμετοχή τους ως μαθητών και αναμένεται να εκδηλωθεί μεγαλύτερο ακόμη ενδιαφέρον στις εγγραφές που θα τελειώσουν σε λίγες ημέρες στις 15 Νοεμβρίου.

Ο Γιάννης Σηφάκης επί ένα και πλέον έτος πίεσε πολύ την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αριδαία για να μπορέσουν να πάρουν απολυτήριο δεκάδες ενήλικες. Το απολυτήριο τους είναι απαραίτητο τόσο για επαγγελματικούς λόγους όσο και για τα κοινωνικά επιδόματα. Στην προσπάθεια αυτή είχε ανταποκριθεί και ο Δήμος Αλμωπίας παίρνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τις αναγκαίες αποφάσεις. Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του Διευθυντή του ΣΔΕ Γιαννιτσών Χρήστου Μανδάλτση και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Θωμά Μπαχαράκη.

10 σχόλια:

  1. Γιάννη άντε και πάλι βουλευτής. Κανόνισε όμως όχι με το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ούτε την ψήφο σου θα πάρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατεβα με την Νεα Δημοκρατια Γιαννη θα σε βγαλουμε αμεσως

      Διαγραφή
    2. Για το ΣΔΕ Υπήρχε ενδιαφέρον από το 2017,απλά ένα μήνα πριν τις εκλογές μπήκε, όπως και σε πολλά άλλα μια υπογραφή.
      Οσο για το ποιοί ενδιαφέρθηκαν,άστο καλύτερα γιατί δεν σε συμφέρει!

      Διαγραφή
    3. σηφακη το τερματισες
      κατσε στην ακρη γιατι για ότι γινεται στην αλμωπια θα μας πεις ότι οφείλεται σε σενα τον Τιτανομέγιστο

      υπαρχουν κι αλλοι πολλοι που τρεχουν και ετρεξαν γι αυτό τον τόπο και δεν καπηλεύονται τα παντα

      Διαγραφή
  2. Γιάννη κάνε την υπέρβαση. Όχι πλέον ο συριζαικός φασισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ιδρύσατε τμήματα στα χαρτιά χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και χωρίς καθηγητές.
    τέλος με την κοροιδία σηφάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σηφάκη γιατί να μην είναι στον Εξαπλάτανο.
    Όλα στην αριδαία. λίγους ψήφους πήρες από τον εξαπλάτανο
    ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΥΡΙΕ ΣΗΦΑΚΗ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΡΑΒΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας έλειψες πάρα πολύ, μακάρι να ξανά έρθεις και ας μείνουμε άστεγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News