Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Δημοσκόπηση: Κυριαρχία Μητσοτάκη - 16,5% μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε πώς αξιολογούν οι πολίτες της πρώτες 75 ημέρες της κυβέρνησης

Δέκα εβδομάδες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, και η ΝΔ ανοίγει κι άλλο την "ψαλίδα" από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, όπως καταγράφηκε στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για "Το Βήμα", βρίσκεται στο 39,5%. Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός και με μεγάλη διαφορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέα δημοσκόπηση μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, δείχνει και αυτή τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ποσοστό της στην πρόθεση ψήφου, όπως το κατέγραψε η έρευνα της Metron Analysis για «Το Βήμα», βρίσκεται στο 39,5%, αυξημένο κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με εκείνο που είχε στην προεκλογική περίοδο (33,5%).

Την ίδια ώρα, η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ (23%) διαμορφώνεται στις 16,5 μονάδες και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να χάνει μία μονάδα από το ποσοστό που είχε στην πρόθεση ψήφου τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η ΝΔ καταγράφει σαφές προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39,5% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,1%, το ΚΚΕ με 5,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,8% και η Ελληνική Λύση με 3,3%.

Στο 7,4% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, την ώρα που η Χρυσή Αυγή φαίνεται να εξαϋλώνεται και το ποσοστό της να περιορίζεται στο 1,5%.

Δημοσκόπηση: Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πολιτικός αρχηγός που είναι πιο δημοφιλής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει το 69% των θετικών απόψεων. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 40%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 35%, η Φώφη Γεννηματά με 34%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 33% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 21%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 48%, έναντι μόλις 19% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσκόπηση: Θετική αξιολόγηση για την πορεία της κυβέρνησης

Η πορεία που έχει χαράξει έως τώρα η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά από τους πολίτες σε ποσοστό 63%. Ακόμα πιο ψηλά βρίσκεται ο πρωθυπουργός καθώς επτά στους δέκα πολίτες (71%) εκτιμούν ότι ασκεί τα καθήκοντά του με τρόπο που θέτει την Ελλάδα σε σωστή τροχιά.

Αυτή είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια που η πλειονότητα των πολιτών (56%) εκτιμά ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και μόλις το 30% πιστεύει το αντίθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News