Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Cheesecake βύσσινο στο ποτήρι

Κρεμώδες και λαχταριστό επιδόρπιο όλο γεύση

Υλικά για 6 άτομα

- 200 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας
- 70 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
- 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
- 1 βάζο σως βύσσινο για την επικάλυψη

Εκτέλεση

- Θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη.

- Κατόπιν τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

- Γεμίζετε από 2 κουταλιές γλυκού με το μείγμα του μπισκότου σε 12 ποτήρια κρασιού ή μικρά ποτήρια.

- Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε το τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος για 5-7 λεπτά στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα.

- Γεμίζετε το μείγμα κρέμας μέσα στα ποτήρια από 2 κουταλιές της σούπας και τέλος καλύπτετε με 1 κουταλιά της σούπας σως βύσσινο με απαλές κινήσεις.

- Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρετε πριν το σερβίρετε.

- Προαιρετικά για να γίνει το μείγμα μπισκότου πιο τραγανό, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε το μείγμα μπισκότου σε ένα ταψί για 15 λεπτά πριν τοποθετήσετε το μείγμα στα ποτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News