Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Ελένη Νάνου: «Να γνωρίσουμε καλύτερα τα μονοπάτια της ιστορίας και της φύσης της Αλμωπίας»

Η Ελένη Νάνου, Υπ. Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό του Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου
"Η Αλμωπία της Καρδιάς"

Η ανθρώπινη ύπαρξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τόπο στον οποίο γεννιέται, αναπτύσσεται, διδάσκεται και ενηλικιώνεται. Το πολιτισμικό υπόβαθρο κάθε περιοχής, η ιστορία της, τα ήθη, τα έθιμα, οι παραδόσεις, μεταδίδονται από γενιά σε γενιά.

Σε επίπεδο οικογένειας, αυτές οι διεργασίες πραγματοποιούνται μέσα από αυτοματοποιημένες πρακτικές, ασυνείδητα, με αποτέλεσμα τη μεταφορά της γνώσης του παρελθόντος στα παιδιά. Ωστόσο, σε επίπεδο Δημοτικής Αρχής, θα πρέπει να υπάρχει συστηματικά οργανωμένη προσέγγιση για τη διαφύλαξη της τοπικής ιστορίας, καθώς και για την ανάπτυξη και τη διάδοση του πολιτισμού.

Με γνώμονα την εξωστρέφεια και τη χρήση σύγχρονων καινοτόμων μεθόδων, μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τα μονοπάτια της ιστορίας και της φύσης της Αλμωπίας.

Αφενός, η βαθύτερη γνώση της τοπικής ιστορίας θωρακίζει τη πολιτισμική μας ταυτότητα και δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης και αφετέρου, η προσέλκυση ανθρώπων πέραν των ορίων της Αλμωπίας, να γίνουν κοινωνοί του πολιτισμού μας και να γνωρίσουν το φυσικό μας πλούτο, υποστηρίζει την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Μόνο οφέλη μπορούμε να αποκομίσουμε και οφείλουμε να πράξουμε τα βέλτιστα. Εξάλλου, πρόκειται για την Αλμωπία της Καρδιάς μας…

Ελένη Νάνου
Υπ. Δημοτική Σύμβουλος
με το συνδυασμό του Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου
"Η Αλμωπία της Καρδιάς"

2 σχόλια:

  1. Τέλειο Ελενη με επιβεβαιώνεις συνεχώς Χ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελενη σε γνωρισα πανω στα λουτρα και εκει ειδα και καταλαβα ποσο ενημερωμενη και ποσο αγαπας τον τοπο που ζεις..σε ευχομαι ολοψυχα καθε επιτυχια!μ.θ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News