Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Γ. Σηφάκης: Εκδόθηκε το ΦΕΚ των απαλλοτριώσεων των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών που πήραν τον δρόμο τους

Γ. Σηφάκης: Εκδόθηκε το ΦΕΚ των απαλλοτριώσεων των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών που πήραν τον δρόμο τους

- Θα εκτελεστούν γρήγορα καθόσον έχει χαρακτηριστεί έργο εθνικής σημασίας με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 10 εκατ. € από το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
- Ανοίγει ο δρόμος για την επιπλέον χρηματοδότηση του έργου από τα ΠΕΠ 9 ΕΣΠΑ) σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση.

Εξεδόθη το ΦΕΚ ( Αριθμ. Φύλλου 190 / 17.09.2018) που περιέχει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ.Μ. της 10-11/06/2018 για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του έργου: «ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ Ε.Ο.2 ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΕΔΕΣΣΑ, ΜΕΛΕΤΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ – ΜΕΛΙΣΣΙ».

Το έργο είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας για την Π.Ε. Πέλλας για την ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών και αποτελεί το πρώτο βήμα για την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας στα πλαίσια της πολιτικής παραγωγικής ανασυγκρότησης της.

Έχει χαρακτηριστεί έργο απολύτου προτεραιότητας τόσο από τα Υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης όσο και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η υλοποίηση του θα αποκαθιστήσει την αδικία που έχει υποστεί η Πέλλα με την ουσιαστική «κλοπή» της καλής ποιότητας οδικής πρόσβασης της στην Θεσσαλονίκη και την ΠΑΘΕ. Μια φορά στην «χάραξη» της Εγνατίας Οδού και μια φορά όταν τα 120 εκατ. € που είχαν εξασφαλιστεί μετακινήθηκαν μία μέρα πριν τις εκλογές του 2012 στην Θεσσαλονίκη.

Τα τεχνικά στοιχεία των δύο παρακάμψεων έχουν ως ακολούθως: Όσον αφορά στην Παράκαμψη των Γιαννιτσών, το μήκος του νέου οδικού τμήματος είναι 9,033 χλμ, με διατομή δύο (2) λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και εκατέρωθεν ΛΕΑ, καθώς και ενδιάμεση διαχωριστική νησίδα, συνολικού πλάτους 21,10 μέτρων. Επίσης θα κατασκευασθούν δυο ανισόπεδοι κυκλοφοριακοί κόμβοι (Παραλίμνης και Γιαννιτσών).

Όσον αφορά στην Παράκαμψη της Χαλκηδόνας, το μήκος του νέου οδικού τμήματος είναι 6,34 χλμ, με διατομή δύο (2) λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και εκατέρωθεν ΛΕΑ, καθώς και ενδιάμεση διαχωριστική νησίδα, συνολικού πλάτους 21,10 μέτρων. Επίσης θα κατασκευασθούν δυο ανισόπεδοι κυκλοφοριακοί κόμβοι (Ελεούσας και Χαλκηδόνας). 

Ακόμη, στα δυο αυτά τμήματα θα κατασκευασθούν έργα αποχέτευσης - αποστράγγισης, αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου, ηλεκτροφωτισμός κόμβων και έργα φύτευσης και αποκατάστασης του τοπίου.

1 σχόλιο:

  1. Τα 10.000.000 ευρώ είναι για αποζημιώσεις 250 μέτρων, χωρίς το κόστος των υπερκειμένων.Για το θέμα ο Σηφάκης και η Τσάκρη έχουν βγάλει πάνω από 10 δελτία τύπου.
    Και φυσικά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News