Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Έρευνα για το αλκοόλ: Ευθύνη των γονέων ο εθισμός των παιδιών

Η έρευνά μας είναι η πρώτη που αναλύει λεπτομερώς τη γονεϊκή παροχή αλκοόλ

Γονείς που συνηθίζουν να δίνουν στα ανήλικα παιδιά τους μικρές δόσεις οινοπνευματωδών για να τα διδάξουν πώς να πίνουν στην υπόλοιπη ζωή τους υπεύθυνα και να τα προστατεύσουν από τον αλκοολισμό κάνουν μάλλον περισσότερο κακό παρά καλό.

Αυτό μας λέει μια νέα μελέτη από την Αυστραλία, η οποία καταλήγει πως οι έφηβοι που έχουν μάθει να πίνουν από το σπίτι τους είναι πιο πιθανό να καταφύγουν στο αλκοόλ στις υπόλοιπες εκδηλώσεις της μετέπειτα ζωής τους.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, Richard Mattick, αυθεντία στο θέμα, εξηγεί: «Η έρευνά μας είναι η πρώτη που αναλύει λεπτομερώς τη γονεϊκή παροχή αλκοόλ και τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις της και βρίσκει πως στην πραγματικότητα αυτή η συμπεριφορά συνδέεται με παράγοντες κινδύνου σε σχέση με εφήβους στους οποίους δεν έχουν δώσει ποτέ αλκοόλ».

Και προσθέτει πως η μελέτη «επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί σε κακό, ασχέτως του τρόπου με τον οποίο το προμηθεύεται κάποιος». Η έρευνα ανέλυσε τις καταναλωτικές συνήθειες 2.000 σχεδόν εφήβων της Αυστραλίας, ηλικίας 12-18 ετών, σε μια περίοδο έξι ετών, και βρήκε πως όσο τα χρόνια περνούσαν, οι αυστραλοί γονείς έδιναν ολοένα και περισσότερο αλκοόλ στα παιδιά τους (αύξηση του ποσοστού από το 15% στο 57% και μείωση του αντίστοιχου των γονέων που δεν επέτρεπαν στα παιδιά τους να πιουν από το 81% στο 21%).

Στο τέλος των έξι ετών της μελέτης, το 81% των εφήβων που συνήθιζαν να πίνουν με τους γονείς τους ομολόγησαν πως είχαν υιοθετήσει τα οινοπνευματώδη στις ζωές τους. Και τα ποσοστά μάλιστα αναφορικά με τις βλάβες που προκαλούνται από το αλκοόλ, ακόμα και τον ίδιο τον εθισμό στα οινοπνευματώδη, ακολούθησαν την ίδια ανοδική τάση.

Ο καθηγητής Mattick καταλήγει: «Γονείς, νομοθέτες και κλινικοί γιατροί πρέπει να γνωρίζουν ότι η γονεϊκή συγκατάθεση στο αλκοόλ συνδέεται με κίνδυνο και όχι με προστασία».

1 σχόλιο:

  1. η κατασταση εχει ξεφυγει τελειως, πλεον οι ανηλικοι μπεκροπινουν ελευθερα,αλλωστε σε χωρα μπουρδελο ζουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News