Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Τέσσερις λόγοι να βάλεις τα προβιοτικά στη ζωή σου

Τα προβιοτικά είναι «φιλικοί» ζωντανοί μικροοργανισμοί

Πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος για τα προβιοτικά. Βλέπεις στο σούπερ μάρκετ τρόφιμα εμπλουτισμένα με προβιοτικά, ακούς τους διαιτολόγους να αναφέρονται σε αυτά, οι γιατροί μαζί με την αντιβίωση σου προτείνουν να τα πάρεις και υπάρχουν και πάρα πολλά σκευάσματα στο φαρμακείο. Τι είναι τελικά αυτά τα προβιοτικά;

Τα προβιοτικά είναι «φιλικοί» ζωντανοί μικροοργανισμοί (βακτήρια) που τους συναντάμε σε συγκεκριμένα τρόφιμα/προϊόντα και η λήψη τους βοηθάει στην εντερική και όχι μόνο υγεία του ατόμου.

1. Πρώτος λόγος για να τα αγαπήσεις είναι γιατί με έρευνες έχει αποδειχθεί ότι θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από εκείνα τα φουσκώματα που παρατηρείς συχνά χωρίς λόγο, καθώς κρατούν σε ισορροπία τη μικροχλωρίδα του εντέρου σου.

2. Σε βοηθούν να νιώθεις καλύτερα, αφού συμβάλλουν στην καλύτερη απορρόφηση των μικροθρεπτικών συστατικών, όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο που παρέχονται από τις τροφές.

3. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα που τώρα με τα κρύα και τις διάφορες ιώσεις είναι αρκετά πεσμένο, καθώς σε προφυλάσσουν από την ανάπτυξη παθογόνων μικροβίων.

4. Τέταρτο και τελευταίο, τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σωματικού σου βάρους, αφού, σύμφωνα με δημοσιευμένες έρευνες, είναι δυνατό να μειώσουν το ποσοστό του λίπους , είτε μειώνοντας τα επίπεδα των λιποκυττάρων είτε επαναφέροντας την εντερική χλωρίδα ατόμων που είχαν κάποια παραπάνω κιλά.

Αν όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να σε πείσουν, τότε μάθε και αυτό, ερευνητές απέδειξαν πειραματικά ότι η κατανάλωση γιαουρτιού με προβιοτικά συνέβαλε σημαντικά στη μείωση της λιπώδους μάζας. Μήπως ήρθε ή ώρα να γίνεις φαν του γιαουρτιού ή του κεφίρ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News