Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Μπουτάρης: Μου επιτέθηκαν οργανωμένοι φασίστες - Τραμπούκοι είναι και υψηλά ιστάμενοι σε όλα τα κόμματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Θεσσαλονίκη είναι προσφυγομάνα. Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ώστε να σπάσει το απόστημα

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα και με χειροκροτήματα, υποδέχθηκε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης τον Γιάννη Μπουτάρη, δύο 24ωρα μετά τον ξυλοδαρμό του.

Μιλώντας ο Γ. Μπουτάρης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τόνισε: «Το κακό το Σαββατοκύριακο γιατί έγινε; Ξεκινήσαμε και ανοίξαμε πόρτες και παράθυρα για να μπει στην πόλη φρέσκος αέρας. Με το σκεπτικό ότι δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον σου αν δεν ξέρεις το παρελθόν σου».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε σε όσους του επιτέθηκαν: «Αυτοί που μου επιτέθηκαν δεν είχαν σχέση με την ημέρα μνήμης των Ποντίων. Τους ξέρω ποιοι είναι… Ήταν οργανωμένοι φασίστες! Μου επιτέθηκαν σαν άτομο και σαν Δήμαρχο… Μου είπαν: Ποιος σε κάλεσε εδώ ρε; Τον δήμαρχο δεν τον καλούνε. Έχει υποχρέωση να πάει σε εκδηλώσεις τέτοιου τύπου».  

Συνεχίζοντας ο Γ. Μπουτάρης επεσήμανε: «Η Θεσσαλονίκη είναι προσφυγομάνα. Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ώστε να σπάσει το απόστημα. Ο φασισμός, φανερός ή κρυφός. Δε θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στην εποχή του Κοτζαμάνη και να χαρακτηρίζεται η Θεσσαλονίκη του Κοτζαμάνη, του Τσαρουχά. Δεν θα επιτρέψουμε στο συντηρητικό κατεστημένο της πόλης να τη θεωρεί φέουδό της. Προειδοποίηση: Η Δημοκρατία ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να μείνει. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει η πιο δημοκρατική πόλη του κόσμου. Κι όποιος δε συμφωνεί μαζί μας; Μαυρίστε μας (στις εκλογές)! Στο χέρι σας είναι!»

«Θέλω να καλέσω όλα τα πολιτικά κόμματα να ενωθούν στην καταδίκη της βίας. Να μετρηθούμε πόσοι είμαστε υπέρ του διαλόγου και πόσοι υπέρ της βίας. Τραμπούκοι κάθε είδους, δεν είναι μόνο τα παραστρατημένα παιδιά που κάνουν φασαρία στο γήπεδο, είναι και οι υψηλά ιστάμενοι σε όλα τα κόμματα», δήλωσε.

Για να προσθέσει: «Είμαι 75χρονών. Θα γίνω 100, μου το έχει πει ο ο Θεός. Θα είμαι και δήμαρχος μέχρι τα 100 (γέλια). Δεν με νοιάζουν οι επιθέσεις. Τρόμαξα μόνο όταν με τσαλαπατούσαν. Όπως σηκώθηκα προχθές, έτσι έχω ξανασηκωθεί κι άλλες φορές στη ζωή μου. Και ξανά προς τη δόξα τραβά».  

Δεκάδες κομματικά στελέχη, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, αλλά και απλοί πολίτες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

To "παρών", μεταξύ άλλων, δίνουν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένα βίντεο που έδειχνε αποσπάσματα από την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στο Λευκό Πύργο κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση στον δήμο Θεσσαλονίκης καταδίκασε την σωματική και λεκτική επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε πως θα πρέπει να "ενωθούν οι φωνές και κυρίως να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για μηδενική ανοχή στη βία, από όπου κι αν προέρχεται. Γιατί δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Γιατί η βία δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο".

Ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε "θλιβερό" το θέαμα της επίθεσης σε βάρος του δημάρχου, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: "Αποδοκιμάζουμε το γεγονός ότι στη δήλωσή του ο κ. πρωθυπουργός έσπευσε να επισημάνει ότι η επίθεση δεν προερχόταν από αγανακτισμένους ή κάποιο συγκεκριμένο πλήθος. Δεν δικαιολογείται καμία μομφή. Ακόμη και αν προέρχεται από αγανακτισμένους που πράγματι μπορεί να υπάρχουν. Καταδικάζουμε την υποκρισία όλων αυτών που σιωπούσαν και ανέχονταν παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν".

"Είμαι σίγουρος ότι όλοι δεχόμαστε πως γι αυτό το γεγονός δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία. Κανένα άλλοθι που να βασίζεται σε ρητορική και συμπεριφορές που θα μπορούν να εκληφθούν ως προκλητικές", είπε ο κ. Καλαφάτης, ενώ αναφέρθηκε και στην προσωπική του εμπειρία, στην επίθεση αγνώστων στο βουλευτικό του γραφείο.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ρία Καλφακάκου, υπογράμμισε πως οι παρατάξεις στέκονται στο πλευρό του Γιάννη Μπουτάρη, ενώ συνεχάρη και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, για τη στάση της. "Ένα μεγάλο μπράβο στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που στάθηκε δίπλα του και απέδειξε ότι φοράει παντελόνια. Προφανώς όλος ο δημοκρατικός κόσμος και όλο το πολιτικό φάσμα καταδικάζει απερίφραστα αυτή την άνανδρη επίθεση".

Ο Γιάννης Δελής από την παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση", στην τοποθέτησή του ανέφερε πως "τέτοιες ενέργειες απαράδεκτες, τραμπούκικες, φασιστικές σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους συλλόγους και τις ενώσεις των ποντίων. Δεν εκφράζουν το δημοκρατικό λαό τούτης της πόλης. Τέτοιες επιθέσεις είναι καταδικασμένες ιστορικά στη συνείδηση του λαού αυτής της πόλης".

Τον αποτροπιασμό της παράταξης "Γειτονιές σε Δράση" εξέφρασε η επικεφαλής, Μόνικα Αϊβάζογλου, προσθέτοντας πως είναι "μια απροκάλυπτη επίθεση στη δημοκρατία" και πως "πρέπει όλοι να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε ανοσία στο δηλητήριο".

Ο Κωνσταντής Σεβρής εκ μέρους της παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη" καταδίκασε το περιστατικό τονίζοντας πως "αμαύρωσε τη φετινή επέτειο και παρείχε άλλοθι στους αμφισβητίες της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ό,τι και να είπε ο Γιάννης Μπουτάρης δεν μπορεί να δικαιολογεί βίαιες πρακτικές από έναν όχλο προς έναν άνθρωπο χωρίς προστασία".

2 σχόλια:

  1. Σίγουρα δεν ήταν σωστό να τον χτυπήσουν. Αλλά και το χ.....κα εγώ αν ο Κεμάλ έσφαξε Έλληνες δεν καταπίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χεστηκαμε και μεις Μπουταρη αν σε βαρεσανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News