Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Η απάντηση του Δημάρχου Αλμωπίας για την παραίτηση της Προέδρου του Λυκοστόμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο

Στην παραίτηση της Προέδρου της Τ.Κ. Λυκοστόμου κ. Σοφίας Αλεξίου, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τις σχετικές τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος αρχικά ανέγνωσε την επιστολή παραίτησης της κ. Αλεξίου, η οποία έχει ως εξής: «Παραιτούμαι από το αξίωμα του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Λυκοστόμου του Δήμου Αλμωπίας». Όπως έγινε γνωστό από το Προεδρείο, η κ. Αλεξίου παραιτήθηκε και από μέλος του Τοπικού Συμβουλίου.

«Με όλους τους Προέδρους είχα πάντοτε επαφή και σχέση, όποιος με έχει καλέσει, έχω ανταποκριθεί. Το 2017 επισκέφθηκα την Τ.Κ. Λυκοστόμου και εκεί καταγράφηκαν τα προβλήματα (υπάρχει σχετικό δελτίο τύπου ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Τα προβλήματα που μου είχε καταγράψει η αξιότιμη Πρόεδρος ήταν τα εξής:

- Ο δρόμος που έχει υποστεί κατολίσθηση στο Λυκόστομο. Ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου γνωρίζετε ότι τον προηγούμενο μήνα ψηφίστηκαν 14.214 ευρώ για να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα. Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά στην κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης και στην αποκατάσταση σε τμήμα του δασικού δρόμου.

- Οι λακκούβες στο Λυκόστομο. Η δημοπρασία έχει πλέον ανάδοχο. Ίσως σε διάστημα δέκα ημερών, ο ανάδοχος θα πάει να αποκαταστήσει τις λακκούβες. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει και άλλα χωριά και συγκεκριμένα Περίκλεια, Νότια, Ριζοχώρι, Πιπεριά, Όρμα, Πολυκάρπη, Μεγαπλάτανο, Μοναστηράκι και ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 58.959 ευρώ.

- Φωτισμός πλατείας στο Λυκόστομο. Η πλατεία από τότε που είχε γίνει, τα φωτιστικά της δεν συνδέθηκαν ποτέ. Και αυτό το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς ο εργολάβος δουλεύει στο Τσάκο και στη συνέχεια θα πάει να συνδέσει τα φωτιστικά που δεν άναψαν ποτέ. Το ίδιο έργο περιλαμβάνει και άλλα χωριά και συγκεκριμένα Αριδαία, Γαρέφι, Τσάκο και Άλωρο και ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 25.999 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, «αυτά είναι τρία πράγματα που η Πρόεδρος μου είχε καταθέσει, τα δύο δημοπρατήθηκαν ήδη, ενώ το ένα εγκρίθηκε η μελέτη και θα περάσει από την οικονομική επιτροπή. Επομένως ας μη λέμε πολλά και ας μη λαμβάνουμε ως αφορμή την απόφαση ενός ανθρώπου για τους δικούς του λόγους, είτε πολιτικούς, είτε μη πολιτικούς. Ας μη τρέξουμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Εγώ σας ανέφερε τι έχει καταγραφεί, μπορείτε να ανατρέξετε στα ΜΜΕ γιατί υπάρχει παλιότερο δελτίο τύπου. Θα διαπιστώσετε ότι και το Λυκόστομο δεν το αγνοήσαμε, είμαστε δίπλα στο χωριό. Κι αν με δείτε σε δέκα μέρες να φωτογραφίζω την αποκατάσταση των λακκουβών και τον φωτισμό της πλατείας, τότε θα πείτε “περίμενε να φύγει η Πρόεδρος για να τα κάνει;”. Όχι, αυτά τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί και σας παρακαλώ πολύ να ανατρέξετε στα στοιχεία».

Και κατέληξε ο κ. Μπίνος: «Επομένως με την αξιότιμη κ. Αλεξίου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ουδέποτε μαλώσαμε. Όσες φορές μου κατέθεσε τα προβλήματά της, τα άκουσα άσχετα αν κάποια μπορούν να λυθούν και κάποια δεν μπορούν να λυθούν. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τα λύσει όλα, ο κόσμος ακούει, ας τον ψηφίσουμε να μας τα λύσει όλα».

9 σχόλια:

  1. Σοφία συγχαρητήρια για άλλη μια φορά που παραιτηθηκες.Απλά επιβεβαιωνεσαι για τις απόψεις σου. Τα "θα" διαρκούν από μέρες, μήνες, χρόνια έως και ποτέ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχώς δεν έκανε το κορίτσι...κακώς ανακατεύτηκε...

      Διαγραφή
  2. Μόνο σε ένα χωριό δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα ως τώρα δήμαρχε.. Στον Μεγαπλάτανο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με λίγα λόγια μεγάλε Μπινο άρχοντα η Αλεξίου είναι απλώς τρελή. Και εσύ ο πιο έξυπνος και εργατικός δήμαρχος του κόσμου. Τρία ζήτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΜΗΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ; ΜΗΠΩΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΗΡΩΑΣ;;;

      Διαγραφή
  4. Η κοπέλα παραιτήθηκε κ από απλή σύμβουλος αυτό τα λέει όλα. Βαρέθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΧΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕ Ο ΜΠΙΝΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!! ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα καλά είναι σε όλα τα.χωριά (Λουτράκι,Γαρεφι,Ορμα).....Είναι όπως λέγαμε.παλιότερα ο Ολυμπιακός και ο ατρόμητος να κερδαν και μπιπ τούς άλλους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κ. Δήμαρχε με απογοητεύεται για άλλη μια φορά!!! Λυπάμαι πολύ που έχει αυτή την στάση του"θα" γινόντουσαν όλα, αλλά σε άλλο χρόνο!!"Η απάντηση προς όλους και για όλα είναι η ίδια "θα"!!Αυτό που κάνετε μονίμως είναι να μας υποτιμάτε την νοημοσύνη μας, αυτό κάνατε άλλωστε και οταν σας είχα και καθηγητή μου.Ο μαγαλοϊδεασμος που σας διακατέχει είναι το μοναδικό που έχετε να μας δείξετε!! Πραγματικά και λυπάμαι αλλά και σας λυπάμαι πολύ για την εικόνα που θα αφήσετε στο λαό της Καρατζοβας.Δεν μας δείξατε τίποτα παραπάνω από το πώς μπορείτε να φωτογραφιζεστε με καταπληκτικό τρόπο!!
    (Μια μαθήτρια σας που οταν την ασπάζεστε με χειραψία έχετε στραμμένη την κεφαλή σας σε άλλον συνομιλητή ξεχνώντας τους απλούς κανόνες του Savoir vivre!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News