Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ της καλοκαιρινής περιποίησης

Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ της καλοκαιρινής περιποίησης

Το καλοκαίρι είναι εδώ κι όλες απολαμβάνουμε όλο και περισσότερο χρόνο έξω αφήνοντας τον ήλιο να «χαϊδεύει» την επιδερμίδα μας. 

Επειδή όμως ο ήλιος εκτός από το να «χαϊδεύει», ταλαιπωρεί αρκετά το δέρμα μας ας δούμε έναν συνοπτικό οδηγό με αυτά που πρέπει κι αυτά που δεν πρέπει να κάνουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Κάντε συχνά απολέπιση 

Μην ξεχνάτε την συχνή και επαρκή ενυδάτωση. Ο συνδυασμός ενυδάτωσης και απολέπισης είναι η μαγική συνταγή για λαμπερό και υγιές δέρμα.

Χρησιμοποιήστε ένα scrub από ζάχαρη ή αλάτι για να αφαιρέσετε απαλά τα νεκρά κύτταρα από όλο το σώμα. Ξεκινήστε από τα πέλματα και φτάστε με συνεχείς, κυκλικές κινήσεις μέχρι τους ώμους.

Μην βάζετε δύναμη. Οι δυνατές κινήσεις μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και να δημιουργήσουν ενοχλητικές μικροαμυχές. Συμπεριφερθείτε με ιδιαίτερη τρυφερότητα στην επιδερμίδα του προσώπου και του λαιμού. Κάντε μια ήπια απολέπιση δύο φορές όλο το καλοκαίρι για να εξασφαλίσετε τη λάμψη που θέλετε στο πρόσωπό σας.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό

Χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα για το σώμα και το πρόσωπο κάθε φορά που βγαίνετε έξω, όχι μόνο στην παραλία. Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε την αντηλιακή σας προστασία κάθε 2-3 ώρες, ειδικά αν κάνει πολλή ζέστη και ιδρώνετε.

Χρησιμοποιήστε μια κρέμα αυτομαυρίσματος πριν τις διακοπές σας, δίνοντας έτσι στην επιδερμίδα σας την ευκαιρία να παράγει την μελανίνη που θα λειτουργήσει σαν ασπίδα και παράλληλα θα σας δώσει ένα υγιές χρώμα πριν καν βγείτε στις παραλίες.

Μην «ψήνεστε» στον ήλιο. Οι καιροί που η ξαπλώστρα στην παραλία ήταν όλη μέρα κάτω από τον ήλιο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το να αποφύγετε τα εγκαύματα και την πρόωρη γήρανση είναι πολύ σημαντικότερο από το ηλιοκαμένο look (άσε που δεν είναι και της μόδας…) 

Ενυδατώστε το δέρμα σας 

Χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ για το πρόσωπό σας και ενυδατική λοσιόν κάθε μέρα. Βάλτε την ενυδατική λοσιόν στο σώμα σας αμέσως μετά το ντους για να «φυλακίσετε» την υγρασία. 

Μην ξεχνάτε τα χείλη σας. Η επιδερμίδα των χειλιών χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία τώρα το καλοκαίρι. Μην αμελείτε λοιπόν να χρησιμοποιείτε ένα ενυδατικό κραγιόν ή lip balm και ακόμα καλύτερα κάποιο με δείκτη αντηλιακής προστασίας SPF 15 ή και περισσότερο.

Κάντε πεντικιούρ

Τον καιρό των σανδαλιών είναι απαραίτητο τα πόδια σας να δείχνουν τον καλύτερό τους «εαυτό». Χαρίστε τους λοιπόν ένα πετικιούρ κάθε εβδομάδα. Αν το δέρμα στις φτέρνες σας είναι ξηρό και σκληρό επισημάνετέ το στην κοπέλα που θα σας περιποιηθεί για να τις φροντίσει ιδιαιτέρως.

Υιοθετήστε μια απλή ρουτίνα περιποίησης των ποδιών σας στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα βαζελίνης με αιθέριο έλαιο λεμονιου και κάντε τους ένα απαλό μασάζ κάθε βράδυ. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, φορέστε ένα ζευγάρι καθαρές, λευκές βαμβακερές καλτσούλες για να μπορέσουν τα συστατικά του έλαιου να διεισδύσουν βαθιά μέσα στο δέρμα.

Τρώτε υγιεινά

Εμπλουτίστε την δίαιτά σας με τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και Ωμέγα3. Ο καπνιστός σολωμός, τα χορταρικά με σκούρο πράσινο χρώμα και εκείνα με έντονα χρώματα (ντομάτες, πιπεριές κτλ) είναι τροφές πλούσιες σε όλα εκείνα τα συστατικά που θα προσφέρουν στον οργανισμό τα απαραίτητα εφόδια για υγιή και λαμπερή εμφάνιση.

Πίνετε 8-10 ποτήρια νερό κάθε μέρα για να «ξεπλύνετε» τις τοξίνες από τον οργανισμό σας και να βοηθήσετε με αυτό τον τρόπο και την επιδερμίδα σας να λάμψει.

Μην αμελείτε να γυμνάζεστε. Επειδή κάνει ζέστη δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κόψετε εντελώς το γυμναστήριο… Λίγη αερόβια άσκηση 2-3 φορές την εβδομάδα είναι απαραίτητη, όχι μόνο για να διατηρήσετε τη φόρμα σας αλλά και για το δέρμα σας καθώς η άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια λάμψη υγείας στην επιδερμίδα σας.

Φορέστε καπέλο και γυαλιά ηλίου

Προστατέψτε το πρόσωπό σας με ένα μοδάτο καπέλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραλείψετε την αντηλιακή προστασία σας. Ένα καπέλο –εκτός από στιλ- βοηθάει στην προστασία από τον ήλιο του προσώπου και των μαλλιών.

Ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου δεν είναι απλώς ένα αξεσουάρ μόδας. Είναι ο μόνος τρόπος να προστατεύσετε τα μάτια σας. Μην κάνετε καθόλου τσιγκουνιά λοιπόν και επιλέξτε ένα ζευγάρι που να προσφέρει 100% προστασία από την ακτινοβολία UVA και UVB.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News